مدتهاست که متخصصان و غیر متخصصان نسبت به خطرناک بودن پارازیتها هشدار می دهند و از طرفی آمار نشان می دهد که آمار سقط جنین و نازایی افزایش یافته است.

مریم صدرالادبایی-زهرا تالانی: همچنین دکلهای برق و مخابرات هم در فاصله کمی از افراد قرار دارند و بسیاری از پزشکان علت افزایش سردردهای میگرنی را وجود همین دکلها می دانند.آیا این موضوع صحت دارد و چقدر تشعشعات و انرژیهای خورشیدی می توانند سلامت انسان را به خطر اندازند؟ در این باره علی گورانی رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی تحقیقاتی را انجام داده است.
وی در کافه خبر با تاکید بر اینکه انرژیها به طور طبیعی وجود دارند می گوید: هنوز هیچ اسنادی وجود ندارد که نشان دهد چقدر پارازیت بر سلامتی تاثیر می گذارد اما قطعا خطرات گوشی تلفن همراه و ماکروفر کمتر از آن نیست.


سوال نخست این است که با وجود خطراتی که انرژیها برای ما دارند چرا هر روز استفاده از این انرژیها بیشتر می شود؟
در دنیای امروز امکانات و عمر محدود هستند برای همین باید از تمام منابع انرژی که در پیرامون ما وجود دارد استفاده کرد. یکی از این انرژیها امواج الکترو مغناطیس و انرژی اتمی هستند .خداوند ریزترین انرژیها را در دل اتم قرار داده که جزو پاکترین انرژیها هستند که دسترسی به آنها تقریبا آسان است و مولفه هایی برای ما دارد که برای همین در اسباب بازی تا پیشرفته ترین تکنولوژیها قابل استفاده هستند. البته خورشید، آب و باد هم انرژی دارند که هنوز در همه کشورها قابل استفاده نیستند. بنابراین ما با اتم زاده شدیم و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم چون بیش از 99 درصد جهان هسته و انرژی هسته ای است و باید استفاده کنیم تا از دنیا عقب نمانیم. این انرژی در درمان و صنعت قابل استفاده است.
این تشعشات دو دسته هستند: یونیزان و غیریونیزان. عمده ترین پرتو یونیزان طبیعی که بیشترین آسیب را به انسان وارد می کند گاز رادیو اکتیو رادون است. این گاز که به طور طبیعی از دل زمین خارج و وارد هوا می شود و ما با تنفس هوای آلوده به گاز رادون در معرض خطرات این ماده رادیو اکتیو قرار می گیریم. بنا به گزارش سازمان بهداشت جهانی ، گاز رادون دومین عامل سرطان ریه بعد از سیگار است. لذا این سازمان برای کاهش خطرات این گاز به تدوین و طراحی پروژه بین المللی بهداشت گاز رادون مبادرت کرده و تمام کشورها موظفند در قالب این پروژه نسبت به کاهش خطرات آن اقدام کنند. عمده ترین پرتوی غیر یونیزان طبیعی که بیشترین آسیب را به انسان وارد می کند تشعشع پرتوهای ماورای بنفش خورشیدی به خصوص طیف A است. این مشکل در سراسر جهان آسیبهای بهداشتی و اقتصادی زیادی را به جوامع انسانی تحمیل می کند . به همین دلیل برای کاهش آسیب های ناشی از تشعشعات خورشیدی سازمان بهداشت جهانی پروژه ای را بنام intersun تعریف و تدوین کرده است .


عمده ترین پرتو گیری ارتباطات الکترونیکی مانند تلفن همراه هستند.آیا انرژی که از این وسایل به ما می رسد می تواند خطرناک باشد؟
تلفن همراه، فرستنده ماهوراره و رادیو و هرچیز بی سیم شامل این بخش می شود. باید توجه کرد که هر جا الکترون حرکت کند دو میدان الکتریکی و مغناطیسی ایجاد می شود. البته میزان انرژی این وسایل و مدت زمان قرار گرفتن در منبع باعث می شود تا انرژی که بدن ما می گیرد متفاوت باشد. همین ماکروفرها که امروز وسیله عادی در تمام خانواده ها شده بسیار پرفرکانس است وحدود 3 هزارمگاهرتز در ظرف مدت کوتاهی انرژی تولید می کند و خطرناک است. اما همانطور که گفتم اینکه چقدر استفاده کنیم و در چه فاصله ای قرار بگیریم میزان انرژی که به ما می دهد متفاوت است.


میزان انرژی که به بدن منتقل می شود از ماکروفر خطرناکتر است یا گوشی همراه؟
در طبیعت انرژی که گیرنده دریافت می کند از فرستنده خطرناک تر است. چون تمرکز انرژی در فرستنده بیشتر است. مثل یک ذره بین که انرژی را تمرکز می کند و سپس چوب یا هر چیز دیگری را آتش می زند. اما به هر حال تلفن همراه یک وسیله ارتباط الکترونیکی است که باید از آن استفاده کرد اما هوشمندانه باید استفاده کرد و محدودیتها را آموزش داد، چون استفاده از آن ضروری است. متاسفانه اشکال اصلی این است که ابتدا تکنولوژی وارد کشور می‌شود و تا سال‌ها بعد هم در مورد آن هیچ آموزشی ارایه نمی‌شود، لامپ‌های کم مصرف را وارد خانه کردیم اما هرگز نگفتیم مکانیزم این لامپ‌‌ها با لامپ‌های قدیمی‌ بسیار متفاوت است. مکانیزم تولید نور در لامپ‌های کم مصرف بسیار متفاوت است. در این گونه لامپ‌‌ها بخار جیوه وجود دارد و جیوه هم جزو عناصری است که نوروتوکسین محسوب می‌شود و برای سیستم عصبی سم است. لامپ‌های پر از بخار جیوه را وارد خانه ‌ها کردیم اما نگفتیم که این‌ها بمب جیوه است. در دنیا به این لامپ‌ها، لامپ‌های نشکن گفته می‌شود نه به این معنی که شکسته نمی‌شود، بلکه نباید شکسته شود چون جیوه موجود در آن با شکسته شدن، از طریق ریه جذب می‌شود و سیستم عصبی را درگیر و فلج می‌کند. در خانه‌‌ها، کوچه‌ها و خیابان‌‌ها شاهدیم که به راحتی لامپ‌های کم مصرف و فلوروسنت خرد و مانند زباله‌های دیگر حمل می‌شود در حالی که این لامپ‌ها باید با دستورالعمل ویژه جمع و امحاء شوند و خرده‌‌ها و خاک هایش نباید به هیچ وجه با جاروبرقی جمع شود. اگر لایه فلوروسنت این لامپ‌‌ها به خوبی مالیده نشده باشد نور ماوراء بنفش از آن ساطع می‌شود.
ورود این گونه ابزار‌ها به زندگی روزمره مردم در تمام دنیا با بسته‌های آموزشی آن انجام شد اما در ایران می‌بینیم این‌گونه نیست؛ به عنوان نمونه سال‌هاست تلفن همراه وارد زندگی ما شده اما هنوز فرهنگ استفاده از آن را به پیدا نکرده‌ایم.


بنابراین کسانی که از دکلهای مخابرات ترس دارند باید بدانند که تلفن همراهشان خطرناک تر است؟
دقیقا. تمام مراجع علمی هم این موضوع را قبول دارند. چون فاصله دکلهای برق از گوشی همراه بیشتر است. گوشی همراه بسیار آسیب زا است، برای همین در کشورهای اروپایی به عنوان وسیله اورژانسی از آن استفاده می کنند. در این کشورها استفاده از گوشی برای کودکان ممنوع است چون انرژی که از خود گوشی منتشر می شود در افراد بزرگسال 25 درصد محتویات مغز را متاثر می کند، در کودکان زیر 10 سال، 75 درصد و بالای 10 سال 50 درصد. بنابراین تاکید می کنم که وسایل گیرنده بسیار پرخطرتر هستند چون تمرکز انرژی آنها بیشتر است و به بدن انتقال می دهند.
بنابراین باید قانونمند استفاده شود و اصول بهداشتی رعایت شود. همچنین توجه کنید که در استفاده از این تشعشات، سازمان انرژی اتمی و سازمان بهداشت جهانی 3 اصل زمان، فاصله و حفظ را مطرح کردند. زمان یعنی تا جایی که می شود خود را در معرض تشعشات قرار نداد و مثلا از ماکروفر و سشوار در حد نیاز استفاده کرد و فاصله را هم رعایت کرد، چون اگرفاصله بیشتر باشد انرژی کمتر می رسد مثلا وقتی از فاصله دو متری به فاصله سه متری می روید، 9 برابر تاثیر انرژی کمتر می شود. همچنین باید برای تمام انرژی ها حفاظ ایجاد کرد که در کشور ما زیاد کار نشده است. در رادیولوژی ها ممکن است دیوارها را سرب کوبی کنند و این حفاظ است در زندگی عمومی هم باید این گونه باشد.


 حتما باید از منابع و تجهیزات فشار قوی فاصله داشت. این فاصله چقدر است؟
مردم در این زمینه باید به قانون برق که مصوب سال 47 است و هنوز هم اعتبار دارد مراجعه کنند که حریم ها مشخص است. حداقل فاصله 3 متر است که این فاصله با میزان ولتاژ باید تعیین شود.


شما به موضوع فاصله از این پرتوها اشاره کردید.بنابراین دیشهای ماهواره هم خطرناک هستند؟
هر وسیله ای که موج می دهد انرژی می دهد. دیشها انرژی فضا را می گیرند و چون مترکز می کنند همانطور که گفتم بسیار خطرناک هستند، بنابراین این دیشها متناسب با زمان و شرایط بدنی افراد تاثیرات خطرناکی بر روی افراد می گذارد.

 


بنابراین پارازیت های ماهواره ای هم خطرناک هستند؟

بله اما خیلی قوی تر از امواج و سیگنالهای اصلی نیستند. متاسفانه به صورت غیر کارشناسی و غیرعادی به این موضوع پرداخته شده است. همانطور که گفتم 85 درصد آسیب های مردم از پرتوها و انرژی های تشعشعی ناشی از منابع طبیعی مانند اشعه ماوراء بنفش خورشید است، 50 درصد آسیب های مردم از آن 15درصد باقی مانده نیز مربوط به کاربری های پزشکی (اشعه های تصویربرداری) است. بنابراین جزء خیلی کوچکی از درصد آسیب های تشعشعی برای سایر کاربری ها باقی می ماند که بخش خیلی کمی از آن به ارتباطات الکترونیکی ، سیگنال ها و آنتی سیگنال های ماهواره ای، مربوط می شود. بنابراین نباید مساله را بزرگ کرده و برای مردم اضطراب ایجاد کنیم؛ آسیب زایی پارازیت های ماهواره ای نسبت به دیگر امواج تشعشعی، کوچک است.


اما بسیاری از کاربران ما عنوان می کنند که پزشکان دلیل عمده افزایش سقط جنین و ناباروری را پارازیت عنوان می کنند؟
در این موضوع افراط و تفریط شده و گاها حتی عنوان می شود که این پارازیتها عامل سرطان هم هستند در حالیکه عوامل زیادی تاثیر دارد و یکی از موارد هم تشعشات است. تشعشات می تواند تلفن همراه، ماکروفر و هرچیز دیگری باشد و تنها پارازیت و ماهواره نیست. بنابراین ادعاهای مربوط به تاثیر پارازیت های ماهواره ای بر سلامتی انسان و بروز بیماری هایی مانند سرطان و یا سقط جنین استناد علمی ندارد. شدت انرژی آنتی سیگنال ها (پارازیت ها) بیشتر از سیگنال های (امواج) ماهواره ای نیست و به هرحال مردم به طور مرتب از ماهواره ها استفاده می کنند و تمام افراد چه افرادی که ماهواره دارند و چه کسانی که ندارند، این امواج را دریافت می کنند. عوامل زیادی در سقط جنین می تواند موثر باشد از جمله بهداشت محیط، بهداشت آب، مواد غذایی، عوامل فیزیولوژیکی، استرس و بیماری های زمینه ای که هرکدام می توانند در کنار هم این عارضه را تشدید کنند اما اینکه پارازیت در این زمینه موثر است را هیچ مرجع علمی تاکنون اثبات نکرده است. گفته شده پارازیت ها باعث سقط جنین می شود اما باید این سوال را پرسید که بر چه مستندات علمی این نظریه داده شده است؟ انرژی آنتی سیگنال ماهواره آنقدر پایین است که نمی تواند باعث سقط جنین شود بلکه برای سقط جنین گاهی چندین عامل در کنار هم می تواند آسیب رسان باشد. بنابراین این که گفته شده پارازیت ها باعث سقط جنین می شود باید گفت که هیچ مستندات این چنینی نداریم و بدون اثبات علمی و منابع علمی نمی توان اظهار نظر کرد و این صحبت ها گنده گویی و غیر علمی است.


در یک مقاله ای که چند وقت پیش منتشر شد عنوان شده بود که سوسکهای تهران در مناطقی که پارازیت بیشتر است کم شده است؟آیا این موضوع صحت دارد؟
دور از عقل نیست. اما همانطور که گفتم باید استناد علمی داشت. پارازیت ها مثل لیزر می مانند که در امور پزشکی استفاده می شود و خیلی آسیب زا هستند اما کسی به آن توجه نمی کند. البته یکی از شیوه های مبارزه با حشرات استفاده از امواج است و بستگی دارد چطور از انرژی ها استفاده کنیم.


آیا درست که خودکشی نهنگها هم مربوط به امواج سونار زیردریایی ها است؟
با امواج صوتی امکان تحریک شدن وجود دارد. با صدای موتور شما ممکن است متاثر شوید و این هم بدیهی است و انرژی می تواند خطرناک باشد.اما هنوز به طور دقیق نمی توان اظهار نظر کرد.


شما اشاره کردید که 85 درصد تشعشات را ما از طبیعت می گیریم. چطور می توانیم در مقابل این تشعشات مثل انرژی خورشید و ماورابنفش از خودمان محافظت کنیم؟
محیط زندگی انسان‌‌ها اقیانوسی است از تشعشات زندگی و این موضوع در دوره‌های مختلف حاکم بوده اما هم‌اکنون به دلیل افزایش استفاده از وسایل تکنولوژیک به طرز چشمگیری افزایش یافته‌است.
تحقیقات نشان می‌دهد میزان اورانیوم در خاک برخی مناطق کشور بسیار زیاد است؛ این در حالیست که اورانیوم در طول زمان به مواد مختلفی تبدیل می‌شود و یکی از این مواد، گاز رادون است.گاز رادون پس از سیگار‌، دومین عامل سرطان ریه است و این درحالیست که 55 درصد از تشعشات طبیعی در کشور ما را گاز رادون تشکیل می‌دهد. ایران جزو کشورهایی است که تشعشات بالایی از گاز رادون دارد و عمده آسیب‌های سلامتی در کشور ما از تشعشات طبیعی ایجاد و این تشعشات موجب بیش از 80 درصد آسیب‌‌ها می‌شود؛ البته تشعشات مصنوعی نیز در حال افزایش است اماسهم آن از ایجاد آسیب ‌ها 20 درصد است. به علت آنکه روی بحث تشعشات کار سازمان یافته‌ای انجام نگرفته، پرتوگیری در کشور ما بسیار بالا است. اشعه ماوراء بنفش خورشیدی طیف A به نسبت طیف C و B بیشترین خطر را دارد. در ایران سرطان پوست‌، شایع‌ترین و نخستین سرطان در بین آقایان و دومین سرطان در بین خانم‌هاست، همچنین علاوه بر آسیب‌های پوستی، پیر پوستی نیز در کشور ما رایج است؛ کاتاراکت یا آب مروارید نیز به طور گسترده در کشور وجود دارد. در شرایط فعلی باید آموزش‌های همگانی قانون‌گذاری‌‌ها و اعمال قوانین و مقررات در زمینه استفاده از تکنولوژی ‌ها جدی گرفته شود.


سال گذشته موضوع اشعه فرابنفش،از سوی وزارت بهداشت بسیار مطرح شد و سازمان هواشناسی اعلام کرد که مطرح شدن موضوع افزایش دروغین اشعه ماوراء بنفش (UV) برای این است که یا عینک‌های UV بالا را زیاد وارد کرده‌اند یا می‌خواهند کرم‌های ضدآفتاب را به فروش برسانند. چرا سال قبل وزارت بهداشت هر روز هشدار می داد و امسال این موضوع تکرار نشد. آیا خطر آن از بین رفته است یا داستان چیز دیگری است؟
مطابق آمارهای موجود در کشور ما سرطان پوست در آقایان اولین و در خانم ها دومین سرطان شایع است. همچنین پیر پوستی زود رس و سایر آسیب های پوستی ازجمله مشکلات بهداشتی کشور است که سالیانه مقادیر قابل توجهی هزینه های درمانی را به مردم تحمیل می کند.
ضمنا" کاتاراکت یا آب مروارید نیز از جمله بیماری های شایع در کشور است که بیش از 70 درصد علل مشکلات اشاره شده ناشی از پرتوگیری از نور خورشید است که با اقدامات پیشگیرانه بسیار ساده ای می توان این مشکلات را کاهش داد.
خطر اشعه ماورابنفش همیشه بوده و اینکه سال قبل اینقدر بر روی آن بحث شد به دلیل اعلام شاخص های آن از سوی دانشگاه تهران است. میزان اشعه ماوراءبنفش را وزارت بهداشت نمی گوید بلکه دستگاههای اندازه گیری و سایتهایی که به همین منظور راه اندازی شده اند، مشخص می کنند. بنابراین نمی توان منکر این قضیه شد که حجم بیماریهای پوستی در کشور زیاد شده و بیش از 70 درصدی این آسیبها ناشی از اشعه ماوراءبنفش است. اشعه های ماورا بنفش خطرات زیادی از جمله سرطان های پوست را سبب می شود. بنابراین مردم باید از تماس با این اشعه ها چه کوتاه مدت و چه بلند مدت، اجتناب کنند. بنابراین این اشعه هنوز هم خطرناک است و وزارت بهداشت هنوز هم هشدارهای خود را می دهد. البته شاید مانند گذشته رسانه ها به این موضوع توجه نداشتند.
45232
 

 

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 250829

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 3 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 33
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مرتضی IR ۰۸:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    ایشون رو به من معرفی کنید . بیاد سمت شرق تهران . 3 روز خونه ی من زندگی کنه . اگه از سرگیجه اسم خودشو فراموش نکرد اونوقت بیاد اظهار نظر کنه .
    • مرتضی IR ۱۵:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
      47 6
      این کسانی که منفی دادن هم تشریف بیارن شرق تهران و شدت پارازیت رو با همه وجود احساس کنن!!!!! بعد اگه تونستن منفی بدن . واقعا احساس می کنیم تو ماکروفر هستیم .
  • یک خواننده IR ۰۹:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    83 41
    بله دیگه شما که حتما درست می گید ......!!!!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۹:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    پس پارازیت ضرر دارد . اینکه وزیر بهداشت قبلا اظهار نظر کردند اصلا ضرری ندارد باید امروز هم به زیر مجموعه خود میفهماند که برخلاف حرفش صحبتی نکنند . همین که یکی پیدا شد که بگوید ضرر دارد مطمئن باشید ضررش هزار برابر بیش از آنچیزی هست که اعلام میشود ، چون اعتراف کردن مسئولین خیلی سخت است. همین اعتراف کافیست
  • بدون نام IR ۰۹:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    عجب مقایسه ای انجام داده ایشون! استفاده از تلفن همراه و ماکروفر به دلخواه خود شخصه ولی انداختن پارازیت چی؟ به دلخواه مردمه؟!!! ثانیاً شما از شدت پارازیت هایی که ارسال می کنند اطلاع دقیق دارید یا خاطرات واسه مردم دارید تعریف می کنید؟!!
  • بدون نام IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    البته ما هميشه كنار گوشي همراه و مايكوفر نيستسم، ولي پارازيت هميشه هست. در ثاني من فكر نكنم خطر پارازيت كمتر از گوشي همراه باشه چون پارازيت بايد قوي تر از امواج ماهواره باشه تا به كلي اونها را از بين ببره
  • بهزاد US ۰۹:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    خب نتيجه ميگيريم كه پارازيت هم مثل موبايل و ماكروفر خطرناكه، با اين تفاوت كه مثلاً خانم باردار ميتونه از موبايل و ماكوفر استفاده نكنه اما بطور نا خواسته در معرض پارازيتيه كه ديگران ميفرستن
  • @رضا@ IR ۱۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    93 68
    متاسفانه ما دوست داریم همیشه فرافکنی کنیم و منشاء مشکلات را جای دیگه بجوییم. ولی آقای رئیس بهداشت و آقایان مدیر ، رئیس ، وزیر و ... بدانید که بدیهیات را نمیشه انکار کرد. آقا این پارازیت به هر حال برای سلامتی انسان و این طبیعت صاحب مرده ضرر داره دیگه ... اینو باید بفهمید و بفهمیم!!!
  • بدون نام GB ۱۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    50 64
    اينكه امواج موبايل و بخصوص ماكرو فر خطرناك هست و مضراتي دارد قبول و درست است اما آيا ميتوان بدون موبايل و يا ماكروفر دز دنياي امروز زندگي كرد؟ خدماتي كه اين دو دستگاه به مردم ميدهند بسيار بيشتر از مضرات آن است. اما آيا پارازيت هم منافعي براي ما دارا...؟
  • بدون نام IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    24 27
    اگر تلفن همراه برای بچه هابیشتر ضرر داره مواظب وزیر آموزش وپرورش باشید تا استفاده از آن را در مدارس تصویب نکنند
  • بدون نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    66 31
    خوب بالاخره یکی پیدا شد که پارازیت رو تایید کنه حالا خطرش پیشکش...
  • محسن IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    65 43
    آقا یعنی چی ؟؟ درسته امواج موبایل ضرر داره ولی شما بروید شعاع امواج موبایل رو با پارازیت مقایسه کنید خودتون متوجه میشوید میخواهید پارازیت ها را قطع نکنید چرا الکی بهانه میاورید
  • فخاری US ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    72 31
    من یه پیشنهاد دارم به آقای گورانی عزیز ما که زورمون نمی رسه، شما که از مدیران هستید، لطفا دستور بدید موبایل ها و مایکروفر ها رو هم مثل ماهواره جمع کنن که مردم آسیب نبینند! برای من جالبه که شما که کارشناس و مدیر بهداشت هستید نمی دونید امواج موبایل و مایکروفر استاندارد دارند ولی پارازیت هیچ استانداردی نداره!!
  • جواد IR ۱۲:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    37 37
    با تشکر از اینکه بلاخره آقایان و خانم وزیر قبول کردند امواج رادیویی برای انسان مضر است . اینکه چقدر و مرز خطرناک آن کجا کجاست بستگی به فرکانس موج -نوع موج -قدرت موج - از یک طرف و فاصله فرد از منبع تولید انرژی و سن فرد تحت تشعشع و مجموع زمانهای دریافت موج و چند پارامتر دیگر اذ قبیل زاویه تشعشع و.....دارد .ولی این موضوع در دنیا مشخص و جداول آن در اینترنت موجود است .در کشورهای دیگر که سلامتی مردم در اولویت اول قرار دارد روی این مسایل کار شده است .و ساذمان استاندارد آنها روی این مسایل دقت نظر دارد .آیا شما تا حالا اظهار نظر سازمان استانداردایران را شنیده اید ؟؟ من از وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ابران که باید مدافع سلامت مردم باشد تعجب میکنم .استدلال این آقا که گیرنده بدتر از فرستنده است اشتباه
  • بدون نام IR ۱۲:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    36 32
    "حدود 3 هزارمگاهرز در ظرف مدت کوتاهی انرژی تولید می کند" یعنی چه؟ حتما مگاهرتز واحد جدید انرژیه که ما خبر نداریم!!!
  • بدون نام IR ۱۲:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    32 24
    الان ديگه كلا با اين توضيحات مشكل حل شد
  • مهدی از تبریز IR ۱۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    40 14
    "مثلا وقتی از فاصله دومتری به فاصله سه متری می روید، 9 برابر تاثیر انرژی کمتر می شود." آقای رئیس اشتباه به عرض رسانده اند. در اینصورت 2.25 برابر کمتر می شود. ضمنا در جایی فرموده اید "دیشها انرژی فضا را می گیرند و چون مترکز می کنند همانطور که گفتم بسیار خطرناک هستند" در این مورد هم یا اشتباه به عرض رسانده اند و یا با این روش می خواهید ماهواره را بد جلوه دهید. نزدیک بودن به مرکز تابش امواج الکترومغناطیس مانند امواج ماهواره احتمال آسیب به سلامتی را زیاد میکند لیکن مرکز تابش امواج ماهواره ای چون فاصله بسیار دور از زمین است خطری محسوب نمی شود اما مراکز پخش پارازیتها که در داخل شهر و نزدیک به مردم هستند به افراد نزدیک به این محل ممکن است آسیب برساند
  • احمدی IR ۱۲:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    31 13
    سلام بنده از یکی از متخصصین الکترومغناطیس دانشگاه شریف حدود 2 سال پیش طی جلسه ای بصورت واضح سوال کردم که اثر امواج فراپرتوی(خورشیدی )و نزدیک(تولید شده توسط بشر بصورت رادیویی و ماکروویور )بر روی ساختار بدن انسان چیست؟ پاسخ: 1- اثر گذاری امواج فراپرتوی به لحاظ کاهش ضخامت لایه اوزن هر روز بیش از پیش می گردد و این امواج که عمدتا ماورائ بنفش می باشد در حد بالا درصورت قرار گرفتن بیش از حد در زیر نور آفتاب در دراز مدت تبدیل به سرطان پوستی میگردد. 2-اثر امواج نزیدک که توسط بشر تولید می گردد و در همه جای دنیا بصورت قوی و ضعیف وجود دارد در دراز مدت بر روی بافتها حساس و سلولهای پروتئین و خون اثر گذار است و نه در کوتاه مدت و در نهایت منجر به جهش سلولی می گردد.
  • بدون نام IR ۱۳:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    31 8
    شما فکر پارازیت باش عزیزم . بقیش پیش کش .
  • غضنفر US ۱۳:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    54 13
    این جناب متخصص اینهمه فرمایشات فرمودند که در نهایت به این نتیجه برسند که پارازیت های ماهواره ای هیچ ضرری ندارند ؟ ،البته که ندارند ،اصلا خیلی هم برای انسان مفید هستند !!! اجاق های مایکروویو سالهاست که مورد استفاده هستند پس چرا طبق آمار خود مقامات میزان سقط جنین در این یکی دو سال اخیر تا این حد با لا رفته ؟
  • بدون نام US ۱۳:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    36 9
    باید صبر کرد تا چند سال دیگه امار بیماران اعصاب روان ونازایی در کشور بحران واقعی رو نشون بده بعد تازه اینها بفکر چاره میافتند ولی چقدر خوبه امواج مثبت رو بگیریم
  • نیما IR ۱۳:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    50 13
    جالبه که برای توجیه کار اشتباه خودشون به هر آب و آتشی میزنند و به هر استدلال نادرستی هم دست میزنند.این کار مثل اینه که ما بگیم چون فلانی دزدی کرد پس ما هم دزدی کنیم ایرادی نداره!
  • بدون نام IR ۱۳:۳۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    57 13
    فرموديد:آسیب زایی پارازیت های ماهواره ای نسبت به دیگر امواج تشعشعی، کوچک است يعني آسيب زايي را قبول داريد :هر چند كوچك .ولي اين هم انصاف و عدالت است كه انسانهايي كه هيچ استفاده ايي از خود ماهواره ندارند ازپارازيت ببينند؟
  • بدون نام IR ۱۴:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    34 0
    تعداد راي هاي منفي يك مقدار مشكوكه!
  • بدون نام IR ۱۴:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    29 0
    چقدر عجیب تعداد منفیها یه دفعه 50 تا رفت بالا خبرجان چه خبره اونجا
  • بهزاد US ۱۴:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    26 0
    دقت كردين يكدفعه مثل امواج غيبى پارازيت يكدفعه منفى ها زياد شد بدون اينكه حتى يك كامنت بگذارند
  • tahereh NL ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    26 0
    لطفأ بروید  بیمارستان شهید رجائی ء اگر جائی برای پذیرش نوزادان ناقص پیدا میکنید؟ نوزادان بی گناهی که اکثرأ متفاوت تر از نقص عضو ء بدنیا آمده و اکثرأ میمیرند در ضمن هزینه های مادی و روحی مادران بی پناه  را هم در نظر بگیرید.
  • مجيد IR ۱۵:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    18 6
    تا اونجايي كه من مي دونم هرتز واحد فركانس بود ، 3 هزار مگا هرتز انر‍ژي توليد مي كند يعني چي ؟
  • ایرانی IR ۱۷:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۵
    22 1
    آقای رئیس بهداشت پس از سالها بالاخره وزیر محترم بهداشت پذیرفتند عوارض پارازیت را بررسی کنن .سوال اینجا شما چطور با این سرعت و به این دقت به این نتیجه رسیدی که پارازیت نه تنها ضرر نداره کلی هم ویتامین داره؟ با توجیهاتی که داشتین قیاس تشعشات تلفن همراه با پارازیت برای اختلال در برنامه ماهواره مثل اینه که شما برای ساخت یک بنا به مهندس ومعمار ونقشه نیاز داری اما برای تخریب یک ساختمان نیاز به تخصصی نیست کافیه مراجعه کنی به نزدیکترین میدان کلی کارگر افغانی هست از اونا ببری سرکار
  • nasim A1 ۰۶:۱۷ - ۱۳۹۲/۰۶/۱۹
    0 1
    چند خططی از مطلب رو خوندم ممنون امیدوارم یه روز به طور قطع و یقین مشخص بشه اثرات این تشعشعات .
  • بی نام IR ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۲/۱۱/۰۴
    1 0
    تمنا مي كنم كساني كه توانايي سياسي دارند اين موضوع را دلسوزانه پيگيري كنند ,. كودكان چه گناهي كرده اند
  • مهرزاد IR ۱۱:۰۰ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    دروغ دروغ دروغ ...مگر مردم احمق هستند که ندانند امواج پارازیت اگر کمتر از امواج اصلی ماهواره که بسیار بسیار ضعیف و میلیمتری و با جمع شدن در مرکز دیش نبود که امواج غالب امواج ماهواره می بود و تصویر دریافت میشد و نه اینکه مثل اکنون تمام تصویر در قویترین گیرنده ها هم صد درصد سیاه و فاقد سیگنال میشه.پس افرادی که این دروغها رو میگنحیله گرانی بیش نیستند که اهداف سیاسی رو به هر قیمتی به جامعه تزریق کنند
  • مهرزاد. IR ۱۱:۰۳ - ۱۳۹۴/۰۸/۳۰
    0 0
    دروغ دروغ دروغ ...مگر مردم احمق هستند که ندانند امواج پارازیت اگر کمتر از امواج اصلی ماهواره که بسیار بسیار ضعیف و میلیمتری و با جمع شدن در مرکز دیش نبود که امواج غالب امواج ماهواره می بود و تصویر دریافت میشد و نه اینکه مثل اکنون تمام تصویر در قویترین گیرنده ها هم صد درصد سیاه و فاقد سیگنال میشه.پس افرادی که این دروغها رو میگنحیله گرانی بیش نیستند که اهداف سیاسی رو به هر قیمتی به جامعه تزریق میکنند.