خطرناک بودن پارازیت های ماهواره ای همیشه موضوع بحث میان وزارت بهداشت و پزشکان بوده است.

زهرا تالانی: در حالی که برخی متخصصان و پزشکان نسبت به سرطان زا بودن و تاثیر این پارازیت ها بر سلامت و به عنوان مثال سقط جنین تاکید دارند، اما همچنان وزارت بهداشت معتقد است پارازیت تاثیری بر سلامت ندارد. 

چندی پیش دکتر ایرج خسرو،نیا رئیس انجمن متخصصان داخلی ایران به سینانیوز گفت: انواع پارازیت‌های ماهواره‌ای، روی مغز و اعصاب، پوست و بینایی مردم اثر بدی دارد. همچنین با توجه به نتایج تحقیقاتی که در گذشته انجام شده است، پارازیت‌های موجود در فضا، تاثیر بسیار زیادی بر سلامتی زنان باردار و جنین آنها دارد، به‌طوری‌که حتی خطر سقط جنین نیز برای این زنان وجود دارد و بیماری‌های ژنتیکی و مادرزادی را در این جنین‌ها به شدت افزایش می‌دهد. بنابراین باید از زنان باردار محافظت بیشتری شود.

اما علی گورانی رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که مسئول رسیدگی به این موضوع است در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید که هنوز هیچ اسنادی وجود ندارد که نشان دهد چقدر پارازیت بر سلامتی تاثیر می گذارد اما قطعا خطرات گوشی تلفن همراه و ماکروفر کمتر از آن نیست.


سرطان زا بودن پارازیت های ماهواره ای علمی نیست
امروز هم دکتر محمداسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست شورای سیاستگذاری رادیو سلامت با موضوع "تاثیر امواج رادیویی و پارازیتها بر سلامت اعلام کرد که تحقیقات علمی، موضوع سرطان زا بودن پارازیت های ماهواره ای را رد کرده است.

وی که خود هم تحقیقاتی با کمک دانشگاه صنعتی امیرکبیر و دانشگاه صنعتی اصفهان درباره این موضوع آغاز کرده است می گوید: ابتدا رابطه امواج الکترونیکی و رادیویی را روی بدن سنجیدیم. در این طرح سلولهای سرطانی در محیط آزمایشگاهی کشت داده شد و با تکثیر آنها امواج الکترومغناطیس را روی آن تاباندیم.از طرفی سلول سالم را کشت داده و دوباره امواج الکترومغناطیس به آن تابانده شد تا بفهمیم این امواج چه تأثیر مثبت یا مخربی را روی سلول می‌گذارد.

اکبری با اشاره به اینکه این تحقیق از مرحله سطح سلولی وارد سطح حیوانی شد می افزاید: 20 موش را در محیط آزمایشگاه به سرطان مبتلا کردیم و در نهایت مشخص شد که جریان الکتریکی در محیط برای انسان مفید است اگر چه تئوری می‌گوید استفاده از جریان الکتریکی بیش از حد استاندارد برای افراد مضر است.

وی با اشاره به اینکه انسان در طی روز به طور مداوم در حال اشعه دیدن است تأکید می کند: حتی یک بار پرواز با هواپیما 100 برابر یک دستگاه رادیولوژی به بدن اشعه می‌رساند و اگر اشعه به طور ممتد و ثابت به یک فرد تابیده شود شاید در طولانی مدت مشکل ‌آفرین باشد اما امواجی که اکنون برای خنثی‌سازی امواج ماهواره‌ای استفاده می‌شود چون در حد استاندارد است، مشکل آفرین نیست.


تحقیقات چه می گوید؟
گیجی و خستگی، ناشنوایی مزمن، التهابات و سرطان‌های پوستی، خونی، نخاع و اختلالات هورمونی (عقیم شدن مردان) و مشکلات باروری (در خانم‌های باردار) از جمله مواردی هستند که کارشناسان از احتمال بروز آنها در انسان بر اثر امواج الکترومغناطیسی خبر می‌دهند.

پیش از این نگرانی‌ها بیشتر درمورد امواج رادیویی و تلویزیونی و امواج آنتن‌های BTS موبایل صدق پیدا می‌کرد اما حالا امواج ارسالی روی ماهواره‌ها نیز به موارد قبلی اضافه شده است.

تحقیقاتی در سال 1994 توسط ریچارد آلبنز محقق امواج بر بدن نشان داد که در مورد اساس سیستم‌های نیروی هوایی، پالس‌های الکترومغناطیسی با موج کوتاه، از نوع ساتع شونده به وسیله “PAVE PAWS” و رادارهای هم فاز مشابه ممکن است باعث ایجاد آسیب‌های مکانیکی از طریق آنچه که پیش ماده و لازمه تشعشع است، شود.

وی در یک دوره معین چنین نتیجه‌گیری کرد که انفجارهای ثانویه رادیویی در داخل بافت‌های زنده زمانی‌که به وسیله پالس‌های رادار ضربه می‌خورند، اتفاق می‌افتد و پیش ماده تشعشع یکی دیگر از منابه بالقوه و ثانویه هست، که باعث آسیب بافت زنده می‌شود، که در استانداردهای پرتودهی نادیده گرفته شده است.
47232

کد خبر 271774

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۰:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    اعتمادی نمانده.
  • بدون نام IR ۲۰:۲۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    راست میگن واقعا هر چی باشه خطرش از سیگارو جنگو زلزله بیشتر نیست......عجب توجیهی فرمودند..
  • بدون نام GB ۲۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    اتفاقا مدارکشم موجوده
  • پویا DE ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    اره اره، اصلن ضرر نداره ، تروخدا یکم بیشتر پارازیت به خورد ما بدید. ما عاشق هوای آلوده ، بنزین کور کننده و پارازیت های سرطانی هستیم. می دونید لطف میکنید در حق ما ملت همیشه در صحنه.
  • بدون نام GB ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    ما که داریم از نعمت پارازیت لذت میبریم بیشترش کنین تورو خدا
  • مانا IR ۲۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    آقا فکر کنم کم کم روی قبض برق یا تلفن یک آبونمان استفاده مجانی و شبانه روزی از پارازیت اضافه بشه، چون به صورت مجانی دارن ما رو رادیوتراپی می کنن و آمار سرطان تو تهران پایین اومده، به قران، حالا ببینین از من گفتن فقط من نمیدونم چرا این "فیزیوتراپی دسته جمعی" رو کشورهای غربی هم اجرا نمیکنن که دیگه یکهو کلهم اجمعین ملت رو از شر سرطان و و نفاسات فی العفد راحت کنن باید صادر کرد این مخ ها رو حیفه تو شهید بهشتی و صنعتی اصفهان بمونن ذکات علم نشر علم است بالاخره
  • بدون نام DE ۲۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    این تحقیقات را تکرار کنند. نتیجه متفاوت خوتهد بود.
  • بدون نام IR ۲۲:۲۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    67 52
    خیلی خوبه فقط اگه میشه یکم وقتشو بیشتر کنید
  • هاشم از پارس ابا مغان IR ۲۲:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    98 52
    اگه مفیده پولیش کنید هر ماه قبض صادر کنید
  • بدون نام US ۲۳:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    66 52
    تلفن همراه و سیگارو خودمون مصرف میکنیم.ولی پارازیتو به زور به خوردمون میدن. این افراد مگه خودشون و خانوادشون در معرض امواج نیستن؟ حداقل به زن و بچه خودتون ظلم نکنین. فردا روزی باید جوابگوی مردم بیگناه باشید. ما حرفمونو زدیم.امیدوارم بانیان پارازیت یکم تعقل کنن و دست از این کار بردارن.
  • خلیج فارس IR ۲۳:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    83 53
    ما همینجوریشم مرده ایم ...بیخیال!!!
  • حميد اصفهاني IR ۲۳:۲۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    42 53
    أقاي دكتر نفرمودند اين موش هاي زبان بسته إز كجا امده اند من كه فكر مىكنم چينى باشند
  • بدون نام US ۲۳:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    1 766
    البته در یک کلام نمیشود مطرح نمود پارازیت تاثیر منفی دارد یا خیر. در واقع شدت آن و زمان مواجه بودن و فرکانس با آن مطرح است. برای مثال رادیوآکتیو باعث مرگ میشود. ولی به فرم طبیعی روزانه با آن با عنوان پرتوهای زمینه ای مواجه ایم.و عامل تکامل و حیات بوده زیرا موجب جهش ژنتیکی میشده و از سلول انواع سلولها تولید میشده. و در تلفن های همراه گزینه ای به نام ساریا sar وجود دارد که عمدتا در سطح ملی کمتر به آن توجه میشود و عمدتا افراد از آن آگاهی ندارند.
    • بدون نام IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      بابا مرد حسابي تو اگه شبانه روز در معرض اشعه باشي سرطان نميگيري؟
    • بدون نام NL ۲۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۲
      9 4
      لذت بردم از منفی هات.نوش جونت
  • بدون نام IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    3 131
    پارازیت ضرر هم اگر داشته باشه به اندازه امواج موبایل رادیو و تلویزیونه اگه باید تعطیل بشه همشون رو باید تعطیل کرد اون پزشکانی هم که نظر مخالف دادن حتما خودشون ماهواره دارن و دوست ندارن مختل بشه
  • بهروز IR ۲۳:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    79 51
    پارازيت نوع جديدي از ويتامين مي باشد كه براي بدن مفيد است!
  • بردیا IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۳۰
    62 52
    تحقیقات سیاستزده!
  • علی IR ۰۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    51 52
    طبق تحقیقات به عمل آمده جدیدا : پارازیت باعث ارتقای سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از سرطان می شود همچنین پارازیت باعث کاهش آثار آلودگی هوا و بهبود عملکرد خودروها شده و بشدت بر روی کاهش نرخ تورم موثر است طی تحقیقات بعمل آمده توسط مسئولین محقق ایرانی مشخص شد پارازیت حتی می تواند باعث افزایش طول عمر و تعادل یونی تبدیل دی اکسید کربن موجود در هوا به اکسیژن خالص نیز شود همچنین پارازیت از افزایش آمار طلاق جلوگیری نموده و از رفتارهای ناهنجار جلوگیری بعمل می آورد پارازیت همچنین موجب بارور شدن ابرها و افزایش بازندگی می گردد پارازیت موجب کاهش خستگی و ضعف شده و باعث تنظیم گوارش و تقویت هاضمه و نیز تنظیم غدد درون ریز بدن می گردد پارازیت از ریزش مو جلوگیری نموده و در جلوگیری از افسردگی نیز موثر است ادامه دارد
  • علیرضا RU ۰۱:۲۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    68 52
    دانشمندای دنیا با نیم قرن تحقیق و آزمایش هنوز هم نمیتونن بگن این تشعشعات تا چه حدی تاثیر داره اونوقت ایشون با 20 تا موش دو روزه کشف کردن که پارازیت ضد سرطانه!!ولی بازم خوبه نگفته پارازیت ویتامین ث داره !!
  • بدون نام EU ۰۱:۵۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    46 51
    به فرض تاثیر مخر بی نداشته باشد مگر خود آراری داریم که خود مان را در معرض چیری قرار دیم که تاثیراتش معلوم نیست . انگار پارازیت جزو جیره روزانه است و باید به هر شهروندی ارایه شود ممنون از دولت خدمتگزار که به فکر خقوق شهروندی است مثل بنزین آلوده و هوای کثیف و بیکاری و .....
  • بدون نام IR ۰۲:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    51 51
    بچه ها فکر کنیم اون یک نفری که به کامنت ها منفی داده خوده دکتر آخه طفلک رفته تحقیق کرده فقط موندم رو این همه آدم تست شده دیگه چرا رو موش ها آزمایش کرده گرچه نتجیش برعکس در آمده
  • مجید IR ۰۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    94 51
    دیشب رفتم زیر برج میلاد خوابیدم تا پارازیت خونمو ببرم بالا .
  • بدون نام IR ۰۸:۱۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    42 51
    عجبببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببببب!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
  • فرهنگ IR ۰۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    39 52
    ( اما علی گورانی رییس اداره بهداشت پرتوهای وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی که مسئول رسیدگی به این موضوع است در گفت وگو با خبرآنلاین می گوید که هنوز هیچ اسنادی وجود ندارد که نشان دهد چقدر پارازیت بر سلامتی تاثیر می گذارد !!) و ( امروز هم دکتر محمداسماعیل اکبری رئیس مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نشست شورای سیاستگذاری رادیو سلامت با موضوع "تاثیر امواج رادیویی و پارازیتها بر سلامت اعلام کرد که تحقیقات علمی، موضوع سرطان زا بودن پارازیت های ماهواره ای را رد کرده است.!!) هرچه بگندد نمکش می زنند وای به روزی که بگندد نمک.
    • بدون نام IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
      24 51
      چه زود اسناد جمع میکنن
  • بدون نام IR ۰۹:۳۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    66 51
    خوب راست میگه شاید برای بعضی چیزا مفیده!!!!!! مثلا اگه درخت بودیم دود و آلودگی هوا برامون خوب بود !!!!!!! شاید پارازیت هم برای مثلاً حلزون مفیده !!!!!!!!!!
  • بدون نام DE ۱۱:۱۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    48 52
    خنده دار بود
  • بدون نام IR ۱۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    11 51
    راستي از پني سيلين چه خبر ؟
  • بدون نام IR ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۲/۰۲
    0 0
    غیر از آن 51 نفر ثابت یک یا دو نفر دیگه هم به بعضی کامنتها منفی داده اند شده 52 یا 53 نفر یعنی این مطلب یکی دم موافق داشته.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین