درحالی که دیگران درحال فتح بازارهای جهانی هستند، در کشور ما هنوز این بحث وجود دارد که جایگزینی واردات بهتراز توسعه صادرات است و این که به درون بنگریم، بهتر از این است که برون‌نگر باشیم.

یحیی آل اسحاق رئیس اتاق بازرگانی تهران معتقد است؛ نباید از بالارفتن حجم واردات هراس داشته باشیمو در این باره می نویسد؛ تقبیح واردات خوب نیست به این دلیل که نظام اقتصادی جهان به صورت جاده‌ای دوطرفه طراحی شده و اقتصادهایی که به صورت جاده یک‌طرفه عمل می‌کنند، هرگز موفق نخواهند بود.

چه اشکالی دارد اگر 200میلیارد دلار واردات داشته باشیم و درمقابل بتوانیم 300میلیارد دلار صادرات کنیم؟ در این صورت چرا باید از افزایش واردات هراس داشته باشیم؟ اگر ما کشوری باشیم که وارداتی نداشته باشیم آیا درست است؟

در این خصوص باید از اقتضائات و شرایط جهانی استفاده کنیم و نباید نگاه‌مان در جغرافیای کشور خودمان باشد بلکه باید به جهان به عنوان یک بازار با پتانسیل بالا نگاه کنیم. باید با همه سازمانهای جهانی در ارتباط تعاملی باشیم و قطعاً هیچ ذهن اقتصادی به این فکر نمی‌کند که نیازهای خود را خود تأمین کند و متکی به تولیدات خود باشد هر چند که این نگرش شدنی نیست و باعث بر هم خوردن امنیت ملی می‌شود چرا که نمی‌توان از واردات کالا جلوگیری کرد.

با استدلال تقویت تولید که نمی‌توان از واردات جلوگیری کرد و حتی جلوگیری از واردات باعث پیشرفت تولید نمی‌شود چرا که تولید وابسته به واردات ماشین‌آلات و مواد اولیه است. در واردات باید به تنظیم و تعادل اقتصاد توجه شود چرا که نمی‌توان به بهانه جلوگیری از واردات کشور را در بحران نگه داشت.

متن کامل این یادداشت را با عنوان واردات را تقبیح نکنیم بخوانید

کد خبر 25103

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بي نام IR ۰۷:۵۸ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۶
    0 0
    نمي دانم هواي چه كسي را داري فقط ميدانم امثال شما مملكت را داريد به ويرانه تبديل ميكنيد كشوري كه اينقدر بيكارداره كشاورزي و صنايع آن هم روبه نابودي ديگه وارداتش چيه؟ مغزكل
  • بدون نام IR ۱۱:۴۲ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۶
    0 0
    اگر 200 ملیارد دلار واردات داشتیم و صادرات نداشتیم و 20 ملیون بیکار داشتیم چکار باید بکنیم

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین