مقامات کاخ سفید درباره حیات جنبش سبز مخالفان در ایران تردید دارند.

به گزارش الف از لس‌آنجلس تایمز، یک تحلیل گر ایرانی موسسه کارنگی برای صلح بین المللی می‌گوید: مقامات کاخ سفید دیدگاههای مختلفی در مورد جنبش مخالفان در ایران دارند. برخی معتقدند که جنبش مخالفان در ایران قوایی است که روی آن می توان حساب باز کرد اما برخی دیگر از مقامات آمریکایی با این موضوع مخالف هستند.

به نوشته لس‌آنجلس تایمز، تحلیلهای متفاوتی در واشنگتن درباره حرکت مخالفان در ایران مطرح است از جمله اینکه حتی برخی از مقامات ارشد دولتی آمریکا معتقدند که جنبش مخالفان در ایران یا مرده است و یا اینکه ارزش ندارد که جدی گرفته شود.

این تحلیل‌گر موسسه کارنگی ادامه می‌دهد: در گفتگوهای متعدد با سیاستگزاران امور ایران در دولت اوباما، سیاستمداری را نیافتم که نسبت به جنبش سبز در ایران بی توجه باشد یا با آن همدردی نکرده باشد. اما به دلایل مختلف دولت واشنگتن هنوز هم از به حساب آوردن جدی این جنبش طفره می رود. آنها نگرانند که حرکت ایران در راستای دستیابی به تکنولوژی هسته ای سریعتر از حرکت این کشور در راستای دموکراسی باشد.

به عقیده این افراد، به نظر می رسد که چشم انداز اصلاحات سیاسی در ایران در بهترین حالت ممکن یک روند میان مدت باشد در حالی که چشم انداز دستیابی این کشور به توانایی ساخت تسلیحات هسته ای یک نگرانی فوری به حساب می آید. بنابراین به نظر می رسد که حل وفصل موضوع هسته ای ایران در حال حاضر از هر موضوعی برای واشنگتن مهمتر است.

به نوشته لس‌آنجلس تایمز، مسئله دیگری نیز وجود دارد. اینکه دولت اوباما نگران است که اگر از مخالفان در ایران بیش از حد حمایت کند، این اقدام می تواند به جنبش سبز در ایران ضربه بزند. مقامات آمریکایی بر این باورند که حمایت مشتاقانه از جنبش مخالفان در ایران می تواند مضر باشد تا مفید.

برخی نیز در دولت آمریکا معتقدند که واشنگتن باید اقدامات بیشتری در این راستا انجام بدهد. برخی دیگر بر این باورند که این یک موضوع داخلی است و حمایت بیشتر کاخ سفید از جنبش سبز می تواند نتیجه معکوس به همراه داشته باشد.

به اعتقاد برخی از کارشناسان، اگر آمریکا به تعامل با ایران ادامه بدهد در حالی که نسبت به موضوع مذاکره در مورد حقوق بشر در ایران بی توجه باشد، این استنباط به وجود می آید که آمریکا یک ابرقدرت خودخواه است که تمایل دارد به هر قیمتی با ایران توافق کند. در حالی که مذاکره با ایران مهم به شمار می رود، تعامل دیپلماتیک تنها پایان کار نیست بلکه راهی است برای مهار برنامه هسته ای ایران و تعدیل کردن سیاست خارجی این کشور.

به نوشته لس‌آنجلس تایمز، نسبت به این موضوع شک وتردید وجود دارد که ایران تمایل داشته باشد تا در مورد مسائلی همچون برنامه هسته ای یا مناقشه اسرائیل- فلسطین سازش کند. اما این بدان معنا نیست که آمریکا باید به موضوع " تغییر نظام" در ایران فکر کند و یا سخنوری های دوران ریاست جمهوری جورج بوش علیه ایران را تکرار کند.

کد خبر 25307

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۷:۵۰ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    خودتونو مسخره کنین...جنبش سبز از دل مردم در اومده. نه آمریکائیه نه انگلیسی...
  • بدون نام IR ۰۸:۰۱ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    هر وقت این تحلیل‌گران آمریکایی از آقایون دفاع کنن، می‌شن صهیونیست. هر وقت موافقشون باشن و به جنبش مردمی سبز چیزی بگن، می‌شن «کارشناس برجستهٔ آمریکایی» و حرفشون می‌شه تیتر یک روزنامه و سایتشون.
  • حسین IR ۰۸:۴۵ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    آمریکاییها هم فهمیدند که سرانجام جنبش سبز محکوم به شکست است.
  • tasnim IR ۰۹:۴۳ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    تصمیم گیری مقامات آمریکایی در مورد جنبش سبز کاملا وابستگی سران این جنبش به آمریکا را اثبات می کنند. این یک واقعیت غیر قابل انکار است
  • motohajer IR ۱۱:۱۱ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    با این حرفا نمی تونید جنبش مردمی را تضعیف کنید به آمریکا و انگلیس و افراطیون داخلی هم ربطی نداره که دخالت کنند این جنبش از دل جوانان نشات گرفته و جیره خوار نیست
  • یوسف IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    جنبش سبز کاملا انسان گراست و کاملا ایرانی و به اظهار نظر هیچ دولتی نیاز ندارد.
  • فاطیما IR ۱۲:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    بی نام عزیز آخه آمریکایی ها کی با جنبش سبز مخالفت کردن؟ و اون یکی بی نام عزیز چرا خودتو گول می زنی؟ کدوم دل مردم؟
  • بدون نام IR ۱۲:۳۴ - ۱۳۸۸/۰۸/۲۷
    0 0
    اگر جنبش سبز نتواند افراطیون خود را کنترل کند به جای اصلاح، تیشه به ریشه اصلاحات خواهد زد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین