نسرین وزیری: درخواست بازدید احمدینژاد از اوین، پس از بازداشت علیاکبر جوانفکر مشاور رسانهای رئیس جمهور مطرح شد. درخواستی که کتبا برای رئیس قوه قضاییه ارسال شد. اگرچه پاسخ آیتالله آملی لاریجانی به این نامه رسانهای نشد، اما رئیسجمهور روز گذشته در نامهای سرگشاده از محتوای نامه «خیلی محرمانه» سخن گفت و به آن پاسخ داد.[اینجا] نظر نیره اخوان نماینده اصفهان و عضو کمیسیون قضایی و حقوقی در گفت و گو با خبرآنلاین در ادامه می آید:
در جلسه امروز کمیسیون قضایی و حقوقی مجلس، موضوع درخواست رئیسجمهور برای بازدید از اوین و مخالفت رئیس قوه قضاییه را هم بررسی کردید؟
نه هیچ بحثی در این باره نشد. چون دستور کار کمیسیون بررسی لایحه مجازات اسلامی بود که از شورای نگهبان برگشته بود و لایحه سازمان بازرسی.
آقای احمدینژاد به عنوان رئیس قوه مجریه بازدید از اوین را بخشی از وظایف خودشان میدانند اما برخی معتقدند که این درخواست، نوعی سیاسی کاری است. خود شما به عنوان عضو با سابقه این کمیسیون نظرتان در این باره چیست؟
این درخواست اصلا چیز عجیبی نیست. خیلی هم طبیعی و معمولی است. شاید هم باید جواب میگرفتند و زمانی برای ایشان در نظر گرفته میشد. قبلا هم فکر نکنم که کسی نرفته باشد. مساله خاصی نیست. ولی رئیس قوه قضاییه مصلحت سنجی کرده است و بعدش دیگر قابل پیش بینی نیست. این یکی گفته، او هم یکی دیگه گفته! گرنه از نظر حقوقی، کسی که رئیسجمهور و شخص دوم کشور است، مشکلی برای بازدید از اوین ندارد.
چنین درخواستی برای بازدید از اوین در دولتهای گذشته سابقه داشته است؟
شاید به این آشکاری نبوده. این کار از نظر حقوقی هیچ منع قانونیای ندارد. بنا به حساسیتها شاید مصلحت سنجی شده و اینکه شاید ایشان برای دیدار با شخص خاصی می خواهد به اوین برود وگرنه اصلا نیازی به آن نامه نگاریها نبوده است.
شما مصلحت سنجی رئیس قوه قضاییه را لازم میدانید یا نه؟
من چون به این مسائل ورود نمیکنم نمیگویم که این کار را مصلحت می بینم یا نمیبینم.از کسی که چنین احساسی کرده باید سوال کنید.
از آنجا که این مساله به بازداشت آقای جوانفکر ربط داده شده است، شما فکر میکنید رئیسجمهور برای دیدن مشاورشان میخواهند به اوین بروند؟
والله شما برید ببینید که این طور بوده یا نه؟ خود شخص درخواست کننده باید جواب بدهد. ممکن است همین امر دلیلش باشد یا موارد دیگری هم باشد. البته بیشتر گمان به همین امر است. اما اینکه قطعا همین باشد یا نه را نمیدانم.
چرا در 7 سال گذشته رئیسجمهور چنین درخواستی نکردند؟
نمیدانم که در این مدت چنین درخواستی کردهاند یا نکردهاند. چون این موارد که آشکار نیست. دفتر رئیسجمهور معمولا چنین تقاضاهایی را مینویسد. مثل همه دیدارهای دیگر در سفرهای استانی و بازدیدهایی از این قبیل که همه جا میروند و سرکشی میکنند. بازدید از زندانها هم یکی از این موارد است. البته مربوط به قوه قضاییه است ولی در کشور اینگونه نیست که با هم ناهماهنگ باشند و بگویند که نه ما نمیگذاریم! اینگونه نیست. یک حرفی زده شده و بعدش هم به این چیزها افتاده است.
نامه رئیس قوه قضاییه به رئیس جمهور مهر طبقه بندی خیلی محرمانه داشته است. افشای محتوای یک نامه محرمانه از سوی رئیس قوه مجریه و طرح این مسائل در فضای رسانهای را صحیح میدانید یا خیر؟
من به شما گفتم که درخواست رئیس جمهور مشکلی نداشته است. دامن زدن به این حرفها که خوب بوده یا بد بوده و اظهارنظرهای اینطوری هم کار خوبی نیست. در روزنامهها اینقدر به این حرفها نپردازید و با افراد مختلف صحبت نکنید. یک کاری انجام شده که درست نبوده؛ اگر آن نامه محرمانه بوده، نباید آشکار میشده. همین که آشکار شده هم یکسری تالی فاسدهایی دارد. من فکر نمیکنم راجع به اینگونه سوالات بشود جوابی پیدا کرد.
/2729
نظر شما