میلاد فتاحی از تدوین کتاب خاطرات آزاده گیلانی با عنوان «چهار موزاییک ب20 در 20» و انتشار آن به همت حوزه هنری این استان خبر داد. بخش هایی از گفتگوی این نویسنده با فارس را در ادامه می خوانید:
- این کتاب به خاطرات «حسین حقنیا» از دوران کودکی تا بزرگسالی و اعزام وی به عنوان سرباز به میدانهای جنگ میپردازد. وی در اواسط جنگ به اسارت در میآید و پنج سال از بهترین سالهای جوانیاش را در اردوگاه رمادیه میگذارند. حقنیا در تیپ 55 هوابرد شیراز خدمت میکرده است و در طول اسارت نیز زیر نظر صلیب سرخ بوده است.
- در حین نگارش این کتاب تلاشم بر این بود که حقیقت و واقعیت زندگی این فرد، آن طور که او دوران جنگ و اسارت را تجربه کرده است روی کاغذ بیاورم.
- هر شخصی که جنگ را تجربه کرده باشد نگاهش به اتفاق، ضد جنگ است در اینجا بحث دفاع از خاک است که فارغ از هر ایدئولوژی و نگاهی، یک نگاه ملی است که برای همه آدمها لااقل دفاع کردن، امر مقدسی است ایشان هم فارغ از این قضیه نبود، من هم نبودم به خاطر همین در طول کار مشکلی از این جهت نداشتیم.
- حقنیا در یک مقطعی از اسارت خیلی منحصر به فرد بوده است چون به او مشکوک بودند که شاید افسر باشد. همراه با یازده نفر از دوستانشان در انفرادی تحت فشار بودند تا به این موضوع اعتراف کنند. آن جا تصمیم به خودکشی میگیرند ما ابتدا این را مبنای کار قرار دادیم و خواستیم همین خودکشی دسته جمعی را ملاکی برای انتخاب عنوان قرار دهیم اما پیشبینی کردیم که شاید وجهه خوبی به کتاب ندهد و عنوان تلخی شود به همین خاطر سلولی که در بد ورود به هر فرد میدادند که به اندازه چهار موزاییک 20 در 20 بود را به مناسب عنوان دیدیم.
این کتاب در 350 صفحه و 50 فصل تدوین که شده که البته ملاک فصلبندی تغییر مکان و زمان و موضوع بوده است. در فصل پایانی 30 عکس و سند مرتبط، به کتاب ضمیمه شده است.
6060
نظر شما