به گزارش روابط عمومی جشنواره بینالمللی سینماحقیقت به دنبال وقوع زلزله شدید مردادماه در مناطق شمال غرب کشور که باعث کشته و زخمی شدن صدها تن از هموطنان آذری شد، ستاد برگزاری جشنواره با طراحی یک بخش ویژه اقدام به نمایش فیلمهای منتخب مرتبط با این رویداد خواهد کرد.
این هشت فیلم مستند با موضوع زلزله آذربایجان، در بخش ویژه جشنواره بینالمللی سینماحقیقت روی پرده خواهند رفت:
اینجا صدای یکنفر میآید (عبدالستار کاکایی)، بوش کوچلر [کوچه های خالی] (محسن اردستانی رستمی)، چون برگ بید (امین صبور)، سری جدا نیستیم (مهدی شریف زاده)، مردی با شلوار میلیونی (حسن قهرمانی)، ناله های زمین (امیر اولیایی)، ن.م.س. از شبستر (علی نیکبخت)، و کسی میماند (مجید فتحی).
نکوداشت اصلانی در جشنواره
در آیین اختتامیه ششمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت، از پنج دهه هنرآفرینی محمدرضا اصلانی در عرصه سینمای فرهنگی و مستند ایران تقدیر میشود.
او فعالیت حرفهای خود در عرصه سینمای مستند را از سال 1346 و با ساخت فیلم تحسین شده «جام حسنلو» آغاز کرد و سپس آثاری نظیر بد بده، با اجازه، چنین کنند حکایت، تاری خانه، فهرج، مش اسماعیل، ابوریحان بیرونی، میراث، شیشه، کودک و استثمار، چیغ، دل جهان، خاطرات یک هفتاد و پنج ساله و دست های هگمتانه را جلوی دوربین برد. ضمن اینکه در سالهای 1355 و 1386 به کارگردانی دو فیلم سینمایی متفاوت «شطرنج باد» و «آتش سبز» پرداخت. ساخت سریالهای تلویزیونی «سمک عیار»، «غبار نور»، «منطق الطیر» و نگارش فیلمنامههای «خط»، «سوزن بان»، «سوی شهر خاموش»، «تنگنا»، «مرثیه»، «صبح روز چهارم»، «باغ سنگی» و «مولانای بزرگ» هم از دیگر فعالیتهای هنری وی است.
وی در دورهای بین سالهای 62 تا 72، به کار انتشاراتی هم روی آورد و «نشر نقره» را بنا گذارد و در دوران ناشریاش، از چاپ مجموعههایی برگرفته از شعر معاصر و کتاب های برتر سینمایی حمایت کرد.
در سالهای اخیر، محمدرضا اصلانی ضمن تدریس در دانشگاههای کشور، داوری بسیاری از جشنوارههای معتبر را نیز بر عهده داشته است. آخرین اثر وی هم فیلم مستند بلند «تهران، هنر مفهومی» است که تهران را در بازتاب شیشهها و آینهها، به واقعیت مجازی رسانده است و کتاب تئوریک او در باب سینمای مستند نیز در دست انتشار است.
مرور فیلمهای مستند آمریکای لاتین
بخش «آینه بدون قاب» ششمین جشنواره بینالمللی سینما حقیقت، به مرور فیلم های مستند کشورهای آمریکای لاتین اختصاص یافته است.
در این بخش از جشنواره، پنج مستند بلند از کشورهای آرژانتین، کوبا، شیلی و مکزیک روی پرده خواهد رفت.
اسامی فیلم ها و کارگردانان بخش «آینه بدون قاب» به این شرح است: اسباب کشی (تاتیانا لورکا)، خشکسالی (اورادو گونزالس)، سگها (پدرو پیو)، مایا (پدرو پیو)، منظومه شمسی (توماس هایس).
ششمین جشنواره بین المللی فیلم مستند ایران سینما حقیقت 13 تا 20 آبان در سینما فلسطین، سینما عصرجدید و سالن سینماحقیقت مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی برگزار خواهد شد.
58246
نظر شما