فصل نوین کاوش های باستان شناسی تپه تاریخی سبز مرودشت آغاز شد .
سرپرست تیم کاوش این تپه تاریخی مشهور به تل سبز گفت : در مرحله نخست کاوش که با ایجاد تعدادی ترانشه آغاز شد به یافته های مهمی همچون تنوع سفال ها ، ابزار سنگی و پیکرک های گلی با نقش گاو مربوط به هزاره دوم پیش از میلاد دست یافتیم .
خانم دکتر شیرانی به کشف بقایای یک اسکلت قدیمی منسوب به هزاره دوم پیش از میلاد اشاره و خاطرنشان کرد : این اسکلت به سمت جنوب شرقی و به صورت چمباتمه ای دفن شده بود که درکنار آن اشیایی همچون قطعه سنگی از شن ریز صیقلی ، سفالهای خاکستری ، نخودی و قرمز و سفالهای منقوش و ساده کشف شد .
وی همچنین از کشف قطعه سنگ بالشتکی در زیر سر جمجمه این اسکلت به همراه سفالهای حیوانی خبر داد .
خانم شیرانی با اشاره به اینکه نزدیک به 500 قطعه از بقایای اشیا در این کاوش ها بدست آمد ، اضافه کرد : در مرحله نوین کاوش و تحقیقات آزمایشگاهی پس از شماره گذاری ، طراحی و بررسی ، این اشیا به منظور ثبت و نگهداری به سازمان میراث فرهنگی تحویل می شود .
وی گفت : ما در این تپه تاریخی مرحله انتقال از روستا نشینی به شهرنشینی و دوره های مختلف فرهنگی را شاهد هستیم .
فصل پیش کاوش تل سبز برای تعیین حریم تپه در بخش های مختلف و انجام گاه نگاری نسبی به همت گروهی از کارشناسان و دانشجویان باستان شناسی دانشگاه آزاد مرودشت و با نظارت و حفاظت میراث فرهنگی در مدت 2 ماه انجام شد .
تل قلعه و یا تپه قلعه مشهور به تل سبز در حاشیه غربی بخش میانی دشت مرودشت و 20 کیلومتری آثار باستانی تخت جمشید قرار دارد .
این اثر به شماره11743 در سال 1383 در فهرست آثار ملی به ثبت رسید .
301301
واحد مرکزی خبر نوشت:
کد خبر 254288
نظر شما