علی لاریجانی که برای شرکت در همایش فرصت های سرمایه گذاری به اردبیل سفر کرده است در جلسه شورای اداری استان اظهار داشت: شرایط امروز ما به نحوی است که باید سهم مشترکی داشته باشیم و همه قوا بر این اساس تلاش کنند.
وی با بیان اینکه پس از انقلاب وضعیتهای مختلفی را از نظر بینالمللی تجربه کردهایم، گفت: یک دوره رفتارهای تندروانه منطقهای داشتهایم که از پشتیبانی کشورهای بزرگ برخوردار بود، یک دوره نیز آمریکاییها میخواستند نقش قدرت برتر را بازی کنند که ما این دو دوره را سپری کردیم و روی هم رفته نظام جمهوری اسلامی ایران داهیانه عمل کرد، به ویژه در دوره دوم که میخواستند به اسم مدیریت یکپارچه، سلطهی خود را اعمال کنند.
رییس مجلس اشغال افغانستان و عراق را از جمله اقدامات آمریکا در دوره دوم عنوان کرد و گفت: چون ایران استراتژی درستی در این مرحله داشت طرح آنها عقیم ماند؛ جمهوری اسلامی ایران جلوی این دیکتاتوری را گرفت و در این زمینه نقش بزرگی ایفا کرد به طوری که این کار جمهوری اسلامی در منطقه بیداری ایجاد کرد.
اهم صحبتهای رییس مجلس در ادامه به نقل از ایسنا می آید:
* همهی این شرایط باعث شد که در حال حاضر شاهد باشیم آمریکاییها دیگر از آن حرفهای قبلی زمان بوش نمیزنند و در حال حاضر به جای "یکجانبهگرایی"، حرف از "چندجانبهگرایی" میزنند و سهم ایران برای مهر باطل زدن بر این یکجانبهگرایی نقش پررنگی بود.
* در حال حاضر در مرحلهای هستیم که آمریکا میخواهد نقش پلیس اقتصادی را در دنیا بازی کند، ما باید این مقوله را درست بشناسیم و در این مرحله درست عمل کنیم. اگر آنها یک مقدار پیش روند، نسق کشورهای دیگر را سخت می کشند لذا باید به آنها تعیین تکلیف شود تا متوجه شوند روزگار امپراطوریهای دروغین به سر آمده است.
* این مرحله یک آزمونی است که ایران در آن میتواند ظرفیتهای درونی خود را بارور کند، بحث هستهای هم بهانهگیری غرب و آمریکا است. ما باید همهجانبه کار کنیم، طراحی دیپلماتیک، اقتصادی و سیاسی داشته باشیم.
* نظریه مقام معظم رهبری با عنوان اقتصاد مقاومتی کلید رستگاری از این مرحله است. اگر از این راه وارد شویم تهدیدات به فرصتها تبدیل میشود و آمریکاییها موفق نمیشوند نظام پلیس اقتصادی را جا بیندازند.بسیاری از کارهای آنها تحت پوشش شورای امنیت نیست، بلکه میگویند ما دزد سر گردنده هستیم، قلدریم و ایادی داریم و میخواهیم فشار بیاوریم.
* بعید میدانم در دالانی که الان هستیم موجودات بداخلاق بینالمللی شرایطشان به این زودیها تغییر کند لذا باید در داخل استحکامی ایجاد کرد تا بعد بتوان بلایی سر این موجودات آورد، باید قبول کنیم اگر اقتصادمان مردمی نشود، در این راه توفیقی نداریم. باید تلاش کنیم ظرفیتهای مردمی را برای حضور در عرصهی اقتصاد فعال کنیم، نظام بودجهریزی نیز باید قدری تغییر کند.
* امسال حدود 144 هزار میلیارد تومان مبلغ کل بودجه بود، که مبلغ بودجه 43 هزار میلیاردی از آن مربوط به بخش عمران بود. حالا که این فشارها به وجود آمده این میزان بودجه محقق نمیشود و به بخش عمرانی فشار میآید، این در حالی است که در استانها کلید فعالیتهای اقتصادی، بودجه بخش عمرانی است. وقتی بودجه عمرانی فروکش میکند، کارهای عمرانی نیز فروکش میکند چرا که ساختار اقتصاد ما تا حد زیادی دولتی است لذا باید این معادله به لحاظ نظام بودجهریزی نیز تغییر کند.
* اگر بخواهیم بر این اساس بودجه 92 را بنویسیم باید به جای اینکه به عنوان مثال دولت دو هزار میلیارد برای ساخت نیروگاه سرمایهگذاری کند، باید تسهیلاتی ارائه دهد که بخش خصوصی این نیروگاه را بسازد.
* باید اقتصاد، تولید و حضور مردم در اقتصاد را فراگیر کنیم، مسکن مهر را کار خوبی میدانم اما اینکه یک مرتبه تسهیلات بانکی به این سمت برود و بقیهی تولید ناتمام بماند را محل اشکال میدانم چرا که در تولید، شغل 30 ساله ایجاد میکنیم ولی در مسکن شغل دو ساله ایجاد میشود.
* به چرخه اقتصاد در روستاها توجه نشده است، این امر را موجب افزایش مهاجرت از روستاها دانست و گفت: به عنوان مثال در روستاها برقرسانی، آبرسانی و گازرسانی انجام شده و آنتندهی موبایل نیز خوب است، اما چون به چرخه اقتصاد روستا توجه نشده، مهاجرت از آن زیاد است لذا باید توجه اصلی به بخشهای صنعت، کشاورزی و دامداری باشد.
* در اجرای قانون هدفمندی سهمی که بنا بود از این بخشها صیانت کند به درستی پرداخت نشد، علاوه بر آن مشکلاتی که به لحاظ بینالمللی ایجاد شده نیز بر این مشکلات افزود. مواد 28 و 29 قانون هدفمندی برای این تصویب شد که واحدهای تولیدی دچار افت نشوند، البته شنیدم که بانکها در این زمینه به دقت عمل نکردند که این موضوع را در مجلس پیگیری خواهیم کرد.
* بسیاری از استعدادهای کشور به خاطر واردات زیاد شکوفا نشده، در حالی که اگر به تولید توجه شود نقدینگی به سمت تولید میرود، اشتغال افزایش پیدا میکند و تورم کاهش مییابد. این کار احتیاج به تدبیر ملی دارد، باید در محصولات استراتژیک به خودکفایی دست یابیم، کشوری که در شرایط اقتصاد مقاومتی است باید قدرت مانور زیادی داشته باشد.
* باید قبول کنیم که غربیها به ما کمک نمیکنند، ضمن اینکه ما در این امور به ویژه با اروپاییها سر دعوا نداریم، آنها دنبال ماجرای دیگری میگردند لذا در امر تولید و در شرایط اقتصاد مقاومتی، موسسات آر. اند. دی باید واحدهایی را که میتوانند ایجاد کنند، موسسات دانشبنیان نیز باید به درستی رشد کنند، این طراحیها در میانمدت میتواند به وضعیت تولید کمک کند.
* داستان مرز مشترک با کشورهای همسایه یک مزیت است. استان اردبیل حتما میتواند از این ظرفیت به خوبی استفاده کند. در اردبیل ظرفیت خوبی برای سرمایهگذاری وجود دارد، مجلس جهت تصویب موادی در قانون بودجه 92 برای استان اردبیل آمادگی دارد. راهآهن اردبیل پروژهای استراتژیک برای جمهوری اسلامی ایران است که برای اردبیل نیز فضای تنفس خوبی ایجاد میکند لذا باید راههایی اندیشید که با وجود کمبود منابع چطور میتوان این پروژه را سریعتر به انجام رساند.
* فکر میکنم در بودجه 91 از راه تهاتر با شرکتهایی که در آستانه فروش هستند توانستیم بخشی از این مشکلات را حل کنیم، بخش دیگر را نیز میتوان از بودجه 92 برای آن چارهاندیشی کرد.
/27220
نظر شما