۰ نفر
۱۵ آبان ۱۳۹۱ - ۲۳:۳۰

ناصر داودی راد

اقتصاد ایران هم اکنون ماههاست که در میان موج های سینوسی و تناوب نرخ ارز گرفتار آمده است و هر از چند بار این موج های سینوسی دامنه تناوب بازتری به خود می گیرند. این روزها هرکس برای این نوسانهای تکرار شونده دلیلی می یابد.
اما شاید نه به عنوان دلیل اصلی ولی خود این دلیل تراشی ها و اظهارنظر های همگانی اعم از متخصص و غیر متخصص نیز خود یکی از دلایل خلق نوسانهای بعدی باشد. اظهار نظرهای افراد غیر مسئول در حوزه روابط بین الملل و اقتصاد خود یکی از عواملی است  که منجر به ایجاد موجهای کوتاه و بلند در اقتصاد ایران میگردد .
در میان این اظهار نظر کنندگان غیر کارشناس قطعا دامنه تاثیر اظهار نظرهای غیر علمی از سوی بعضی مسئولین بی اطلاع و کم اطلاع یا حتی سیاسی کار قطعا بیشتر از تاثیر چنین اظهار نظرهایی از سوی سایر طیف ها مثل تولیدکنندگان یا تجار و یا حتی خبرنگاران و اساتید باشد.
به نظر می رسد یکی از الزامات کنونی جامعه مدیریت اظهار نظرها در حوزه های گوناگون اقتصادی و سیاسی و روابط بین الملل توسط افراد گوناگون است، تا مصلحت اقتصادی کشور فدای سیاسی کاری نشود.
باید به خاطر داشته باشیم، انجام تهدیدهای غیر ضروری، اظهار نظرها اقتصادی غیر کارشناسانه و کوچک انگاشتن بحران ارز و سایر ابعاد حاکم بر شرایط کنونی اقتصاد کشور و پرداختن به سایر مسائل حاشیه ای در سیاست عواقب جبران ناپذیری اعم از تورم ، تعطیلی واحدهای تولیدی در عرصه اقتصادی به همراه خواهد داشت که دودش در وحله اول به چشم کارآفرینان، تولید کنندگان و کارگران و با اندک فاصله زمانی به چشم همه اقشار ملت ایران خواهد رفت. 
اگرچه از تعداد 13 کمیسیون دائمی مجلس 6 کمیسیون یعنی بیش از یک سوم آن به صورت کامل به مباحث اقتصادی اختصاص دارد و حداقل 114 تن از 290 نماینده مجلس در کمیسیونهای تخصصی اقتصادی قرار می گیرند (حداقل 19 تن در هر یک از شش کمیسیون اقتصادی یعنی: اقتصاد، برنامه و بودجه و محاسبات، صنایع و معادن، کشاورزی آب و منابع طبیعی، انرژی و عمران) و این مسئله یعنی حضور 39 درصد از نمایندگان در کمیسیونهای اقتصادی، اهمیت موضوع اقتصاد در کشور را گوشزد می کند. اما دلسوزی های مجلس در گفتگو برای حل مشکلات اقتصادی غالبا نادیده گرفته شده به حساب سیاسی کارگذاشته می شود.
 لذا با وجود ضرورت ورود مجلس و مجلسیان در تصمیم گیری در امور اقتصادی و دیپلماسی کشور، این روزها متاسفانه چالش های میان دولت و مجلس نه تنها به ارائه راهکار برون رفت از بحرانهای اقتصادی نمی انجامد، بلکه باعث مهجوریت نگاه صحیح اقتصادی با رویکرد کارآفرینی و اشتغال در کشور شده است .
امروز اقتصاد ایران شرایط خاص و حساسی را تجربه می کند که جای اظهار نظرهای غیرعلمی و سیاسی کارانه و یا حتی تسویه حسابهای سیاسی نیست و هر اقدامی از این دست می تواند یک مرحله دیگر به وخامت اوضاع دامن بزند.
در چنین شرایطی ضروری است که تمام ارکان نظام اعم ازقوای سه گانه، سازمانها، احزاب و گروه‌ها نسبت به موضوعات مختلف اقتصادی، روابط بین الملل با انسجام و وحدت واکنش و کنش بهنگام داشته باشند. از تفرقه و اظهار آشفتگی بشدت پرهیز کنند و از حرف هایی که می تواند سیاستهای خارجی و اقتصادی نظام را زیر سؤال ببرد، به شدت اجتناب کنند.
بر ارباب علم سیاست و البته اقتصاد پوشیده نیست که جهان خارج کل افکار عمومی جامعه ما را به صورت یک مجموعه واحد رصد کرده و تحلیل می کند و حساب رفتار وگفتار فرد یا افراد خاصی را از مابقی جدا نخواهد کرد و در حقیقت باید به برخی موثرین در اقتصاد ایران اعم از خصوصی یا دولتی این نکته گوشزد شود که: مثل شاکله اقتصاد یک کشور، مثل کشتی است که هیچ فرد منطقی محل نشستن خود را سوراخ نخواهد کرد!
*دبیر کمیته کارآفرینی مجمع تشخیص مصلحت نظام
/22231
کد خبر 255124

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین