هشتمین جشنواره فیلم‌ رویش روز 13 آبان با معرفی برگزیدگانش به کار خود خاتمه می‌دهد.

به گزارش خبرآنلاین، جشنواره امسال که به دبیری سهیل جهان‌بیگلری برپا شد، بخش‌های مختلفی داشت که از بین آن‌ها می‌‎توان به بخش مسابقه در حوزه‌های فیلم داستانی، مستند، انیمیشن و بیداری اسلامی اشاره کرد.
برپایی کارگاه‌های فیلمسازی و نشست‌های تخصصی با موضوع بررسی نسبت دین و سینما از دیگر بخش‌های این جشنواره بود.
 

محل برپایی این جشنواره سینما هویزه شهر مشهد بود که با 5 سالن سینما میزبان سینماگران و مخاطبان جشنواره هشتم رویش بود. 
«درخت زندگی» اثر ترنس مالیک، «ملکه» ساخته علیرضا باشه آهنگر، «در قلمرو بهشت» به کارگردانی ریدلی اسکات و «بوسیدن روی ماه» کار همایون اسعدیان فیلم‌های بلند داستانی بودند که در این جشنواره به نمایش در آمدند. این جشنواره از سوی حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی برگزار می‌شود.


سهیل جهان‌بیگلری دبیر جشنواره با بیان این مطلب که فیلم رویش از ابتدا دو هدف را دنبال می‌کرد و این اهداف نیز اعلام شده بود، گفت: «یکی از اهداف بحث پیگیری موضوعی در بستر سینمای دینی بود، و دیگری کشف استعدادهای تازه برای ورود به عرصه ساخت فیلم کوتاه.»
 

او افزود: «بسیاری از فیلمسازانی که در این جشنواره شناخته شدند، به صورت حرفه‌ای وارد عرصه ساخت فیلم کوتاه شدند وبرخی هم ساخت فیلم بلند سینمایی را آغاز کردند، حوزه هنری هم کوشیده که دراین مسیر به فیلمسازان برآمده از دل جشنواره کمک کند.»
 

به گفته رئیس سازمان توسعه سینمایی سوره، در سال‌های ابتدایی جشنواره و حتی تا دوره‌های دوم و سوم، فیلم‌ها نگاه ظاهری به دین داشتند، اما این نگاه به تدریج در جشنواره‌های بعدی عمیق‌ترشد و الان فیلم‌ها سر و شکل حرفه‌ای پیدا کرده‌اند.
 

او با اشاره به سختی‌های ایجاد یک مسیر و ارائه تعریف برای فیلمسازی در حوزه سینمای دینی، گفت: «اینکه بخواهیم تعریف معینی داشته باشیم، و بر اساس آن فیلم‌ها را در یک چهار چوب مشخص قرار بدهیم، سخت است. راهگشای ما در این حوزه فرمایشات و تعاریفی بود که مقام معظم رهبری داشتند و این تعاریف و فرمایشات، به ما در نوع فیلم‌هایی که می‌خواهیم انتخاب کنیم خیلی کمک کرد.»
 

جهان‌بیگلری به فیلم‌های شرکت کرده در جشنواره هشتم اشاره کرد و گفت: «حالا می‌توانیم بگوئیم که پس از 8 دوره برپایی جشنواره، این موضوع و هدف دارد جای خودش را در بین سینماگران بازمی‌کند. به گفته رئیس سازمان توسعه سینمایی حوزه هنری، وقتی آمار فیلم‌های جشنواره را پیگیری می‌کنیم، می‌بینیم که حضور بخش خصوصی درتولید زیاد شده، و این نشان می‌دهد، موضوع جشنواره به حوزه سرمایه گذاری و تولید فیلم هم تسری یافته است. 
 

او با یاد آوری این موضوع که بعضی فیلمساز‌ها برای این جشنواره فیلم می‌سازند، گفت: «این برای ما بسیار خوشحال کننده است وما علاقه‌مندیم این حضور پررنگ‌تر شود.»
 

دبیر جشنواره فیلم رویش: پیگیر نمایش فیلم‌ها از تلویزیون هستیم / مسیر طی شده راضی کننده‌است

هشتمین جشنواره فیلم رویش امروز 13 ابان با معرفی برگزیدگانش به کار خود در شهر مشهد خاتمه می‌دهد.
جهان‌بیگلری درمورد لزوم حمایت از فیلم‌های کوتاه داستانی و مستند، پس از تولید و عرضه در جشنواره، به فعالیت حوزه هنری دربخش‌های مختلفی چون، آموزش، تولید، پخش و برگزاری سمینار‌ها، مجامع و جشنواره‌ها، اشاره کرد و گفت: «نه تنها در ایران بلکه در تمام دنیا مشکل توزیع، پخش و نمایش فیلم‌های کوتاه وجود دارد، اما درکشورهای دیگرخیلی سریع به این نتیجه رسیدند که فیلم کوتاه چقدر اهمیت دارد.»
 

او یکی از خصوصیات عصر حاضر را ریتم تند زندگی و کمبود زمان مردم دانست و گفت: «به همین خاطر مردم با آثار کوتاه که موجز و جذاب باشند رابطه خوبی برقرار می‌کنند.»
رئیس سازمان توسعه سینمایی حوزه افزود: «به نظر می‌آید که تلویزیون هنوز متوجه این موضوع نشده و اگر تلویزیون از این فیلم‌های کوتاه استفاده کند، هم می‌تواند ازجذابیت این آثار بهره ببرد و هم به چرخه اقتصادی این نوع فیلم‌ها کمک کند.»
 

جهان‌بیگلری ادامه داد: «به همین دلیل ما با شبکه‌های مختلف وارد گفت‌و‌گو شدیم و فکر می‌کنم در اواخر امسال فیلم‌های حوزه هنری و خصوصا فیلم‌های برگزیده جشنواره رویش در شبکه‌های مختلف تلویزیون راه بیفتد. با شبکه‌های بین‌المللی العالم و پرس تی وی و آی فیلم هم مذاکراتی را داشته‌ایم و دوستان علاقمند شدند که برای پخشش اقدام کنند.»

5757

کد خبر 255533

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین