اسماعیل کوثری عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس معتقد است مذاکره با آمریکا مستلزم رعایت پیش شرط احترام متقابل است.وی در گفتگویی ضمن بیان این مطلب شایعات مربوط به مذاکره با آمریکا را حاصل فضای روانی مربوط به انتخابات آمریکا دانست
کوثری معتقد است بحث جنگروانی و فضاسازی در آمریکا مربوط به امروز نیست بلکه هر بار که بحث انتخابات آمریکا پیش میآید، آنها یکسری شایعات درست میکنند تا بگویند توانستهاند به عنوان نمونه بر ایران غلبه کنند یا اینکه ایرانیها به دنبال آن هستند که با آمریکا، ارتباط برقرار کنند. این مسائل که از سوی غرب مطرح میشود یک دروغ محض است. در حال حاضر چون در آستانه انتخابات ریاست جمهوری در آمریکا قرار داریم، باراک اوباما، رئیسجمهور یآمریکا با اینگونه مباحث به دنبال آن است که بتواند آرای بیشتری کسب کند.
این مسالهای که برخی از رسانههای غربی مطرح کردهاند که آقای ولایتی با چندتن دیگر برای مذاکره رفتهاند کاملاً غلط و نادرست است کسانی در داخل به این مساله دامن زدند که خودشان نیز سر در آخور آمریکاییها دارند.
کوثری در پاسخ به این سوال که:" در ایران، مقامات اصلا به دنبال رابطه با آمریکا نیستند؟"گفت:
ممکن است برخی افراد و مقامات که اصلا شاید وابسته باشند و دلشان برای آمریکا تنگ شده یا خیلی علاقهمند هستند امتیازی به آمریکاییها بدهند برخی صحبتها را انجام دهند؛ مانند زمان دولت موقت که برخی افراد با عوامل آمریکا مذاکره کردند؛ مردم نیز متوجه این زمان دفاع مقدس بودند که به نظرشان برخی روابط با آمریکا صحیح بوده است؛ مانند آنچه در رابطه با مک فارلین پیش آمد و با آوردن مک فارلین به ایران توانستند از آمریکاییها موشک ضدتانک بگیرند یا برخی امتیازات دیگر. اما حضرت امام (ره) متوجه این موضوع شدند و جلوی آن را گرفتند.
این مساله خیلی به نفع ما تمام شد چراکه اگر آن روز حضرت امام (ره) جلوی آنها نمیایستادند و این مساله را برملا نمیکردند ما امروز نمیتوانستیم به موشک که هیچ حتی به بالاتر از آن دسترسی پیدا کنیم.
عضو کمیسیون امنیت ملی اظهار داشت: آمریکا یک موضع خیلی مغرورانه دارد و تا زمانی که آنها از این موضع دست نکشند هیچکس در ایران به سمت مذاکره با آمریکا نخواهد رفت. در واقع هر زمان احترام متقابل برقرار شود شاید امکان مذاکره با آمریکا نیز از جانب ایران وجود داشته باشد. لازمه برقراری رابطه با آمریکا این است که آنها از برخی اقدامات خود دست بکشند؛ به عنوان نمونه دیگر شاهد آن نباشیم که آمریکاییها برخی افراد خودفروخته را در داخل حمایت مالی کنند و با امکانات ارتباطی، به گونهای این افراد را برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی تقویت کند.
همچنین بحث هستهای نیز از دیگر مواردی است که دست آمریکا را برای ایران رو کرده است؛ در این رابطه ایران کاملاً در راستای قوانین ان.پی.تی پیش میرود، اما آنها با دروغپردازیهایشان میخواهند اینگونه وانمود کنند که ایران در پی دست یافتن به صلاح هستهای است. اگر این مسائل به معنای واقعی حل شود و در عمل این موارد را از جانب آمریکاییها شاهد باشیم در این صورت میتوانیم به ایجاد رابطه با این کشور فکر کنیم. همچنین آمریکا باید منابع مالی و امکاناتی ایران را که در اختیار بانکهایش است و به زور چپاول کرده، بازگرداند. در صورت عدم تحقق این مسائل ملت ایران نیز راضی نخواهد شد با کشور که تمام فکر و ذهنش این است که کشورهای دیگر را چپاول کند ارتباط داشته باشد. دولت جمهوری اسلامی ایران نیز در این شرایط زیر بار ارتباط با آمریکا نخواهد رفت، مگر اینکه آمریکا، رفتارش را در قبال ایران اصلاح کند.
17301
نظر شما