۰ نفر
۱۸ آبان ۱۳۹۱ - ۲۳:۰۰

امیر مغنی باشی منصوریه

به دفعات شاهد هشدار کارشناسان و فعالان اجتماعی در زمینه افزایش سن ازدواج و عدم استقبال جوانان از ازدواج بوده ایم که البته آمارها نیز تایید کننده این ادعا هستند.

طبق اظهارات سرپرست مرکز مطالعات و پژوهش های راهبردی وزارت ورزش و جوانان ، تقریباً ده درصد جمعیت کشور را جوانان در سن ازدواج (25 تا 29 سال) تشکیل می دهند. اما آیا سن به تنهایی ملاک ازدواج می باشد؟! اگرچه نمی توان منکر اهمیت سن در ازدواج شد اما به اعتقاد نگارنده، علاوه بر سن، عوامل دیگری از جمله شرایط روحی-روانی، اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در ازدواج نقش مهمتری دارند.

برخلاف نظر اکثر قریب به اتفاق مسئولان و کارشناسان که کاهش آمار ازدواج را امری خطرناک و به نوعی معضل اجتماعی دانسته اند، به اعتقاد نگارنده کاهش آمار ازدواج در این برهه زمانی برای جامعه ما چندان هم نامطلوب نیست. بر اساس آمار رسمی ارائه شده، به طور خوشبینانه از هر 10 ازدواج سه مورد منجر به طلاق می شود( البته این آمار در شهرهایی همچون تهران، به یک مورد در هر سه ازدواج هم افزایش می یِابد) و ماجرا زمانی بحرانی تر می شود که آمار طلاق های غیر رسمی را که به طلاق های عاطفی معروفند، به آمار طلاق های رسمی بیافزاییم و ناگوارتر آن که بیشتر طلاق ها درسال های ابتدایی زندگی زوجین اتفاق می افتد. همچنین ناگفته نماند که قطعاً افزایش ازدواج های ناسالم، مسائل و مشکلات بسیار دیگری را برای فرزندان این خانواده ها، خود زوجین و نهایتاً جامعه بوجود می آورد.

به نظر می رسد که افزایش ازدواج های ناسالم و اثرات مخربی که متعاقب آن ها بوجود می آید کمتر از آسیب های ناشی از کاهش آمار ازدواج نیست. لذا با توجه به آسیب های ناشی از ازدواج های ناسالم به نظر می رسد که مسئولین نباید نگاه ریاضی وار به پدیده اجتماعی ازدواج داشته باشند و صرفاً بالا رفتن آمار ازدواج را مطلوب تلقی کنند.

آیا صرفاً با افزایش آمار ازدواج همه مشکلات جامعه حل می شود؟ به نظر می رسد که ذهن مسئولان بیشتر درگیر آمار و ارقام مرتبط با ازدواج است و برای رفع مسئولیت خود، حاضرند به هر شکلی آمار ازدواج را بالا ببرند. کاهش آمار ازدواج یک علامت و هشدار است و علت یابی و چرایی عدم استقبال جوانان از ازدواج از همه مهمتر به نظر می رسد. قطعاً هر ازدواجی برای جامعه سازنده و مطلوب نیست بلکه جامعه به ازدواج هایی نیاز دارد که به روند سلامت جامعه کمک کنند.

بنابر مطالب بیان شده، واضح است تا زمانی که زیرساخت ها و مقدمات ازدواج سالم در جامعه فراهم نشده باشد، چه بهتر که آمار ازدواج پایین باشد تا با غده های آسیب زای دیگری از جمله افزایش طلاق رسمی و غیر رسمی، افزایش کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، خشونت خانگی، همسرآزاری و همسرکشی، روسپی گری، چندهمسری، نزاع های خانوادگی و ... مواجه نشویم.
 

*مددکار اجتماعی

4745

کد خبر 256556

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 23
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • علیرضا IR ۲۳:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۸
    72 38
    خدایی یکی از محدود تحلیل ها یی که در مورد ازدواج داده شده و مفید بود بقیه تحلیل های ارائه شده تشویق الکی به ازدواج بدون فراهم کردن امکانات ازدواجه بیکاری تورم ثانیه به ثانیه فقرافزایشی نبود امید به اینده مسکن .....= مجردی یعنی پادشاهی
  • بدون نام US ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۸
    62 51
    فقط پوووووووووووووووووول عامل اصلی است
  • طیبه IR ۰۰:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    64 24
    تیتر بسیار بدی انتخاب کردین.بهتره بنویسین چه بد که آمار طلاق بالاست!!نه اینکه چه خوب که آمار ازدواج پایین است.یعنی چی؟
    • بدون نام IR ۰۹:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۰
      22 26
      بنده خدا چه فرقی میکنه چه بگی کچل حسن چه بگی حسن کچل ...مهم معضل ومشکلات اقتصادیه که درهردومورد( طلاق و ازدواج دیرهنگام) عامل اصلیه !!!!!!!!!!
  • بدون نام IR ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    45 16
    یکی حرف حساب زد
  • بدون نام IR ۰۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    34 11
    آفرین تحلیل خوب و مناسبی بود
  • بدون نام IR ۰۰:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    26 12
    like
  • م. صباحی IR ۰۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    در پاراگراف آخر این مطلب، "چندهمسری" به عنوان یک "غده آسیب زا" معرفی شده. در حالیکه اینگونه برچسب زدن ها، مبنای شرعی و اخلاقی ندارد. شاید در عرف بعضی شهرها، چندهمسری مغبون باشد، اما در میان خیلی شهرها و جمعیت های دیگر، هیچ بار منفی خاصی ندارد.
  • hassan IR ۰۱:۲۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    31 39
    این قسمت از جمله : (شرایط روحی-روانی، اجتماعی و اقتصادی و فرهنگی در ازدواج نقش مهمتری دارند) امروزه فقط و فقط به کلمه اقتصاد یا همان ((((( پوووووول))))) برمیگرده. در ضمن جوانان ما خیلی عاقل و بالغ هستن و فقط از لحاظ مادی مشکل دارن..... کی از ازدواج بدش میاد به مسئولین محترم بگید من اگه ازدواج کنم فردا میتونم با حقوق 400 تومان (بدون بیمه) 1- اجاره 2 - پول : "برق" آب" تلفن" گاز -3خرجی خونه 4- خدا نکنه مریض بشی 5- حلا بچه رو که نمیگم خدا بزرگه و ... بابا آخه منه جوون24 ساله که تازه از خدمت اومدم و با مدرک فوق دیپلم هرجات میرم میگن ضامن یا 3 سال سابقه کار آخه از کجام اینارو دربیارم بعد کارشناسان محترم میگن مهمترین عامل بالا رفتن سن ازدواج مشکلات روحی و روانی.... با تشکر از خبرگزاری
  • بدون نام US ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    48 8
    با این اوضاع اقتصادی خوبتر ھم میشہ
  • بدون نام IR ۰۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    80 40
    من زن میخوام ولی دختر خوب پیدا نمیکنم
    • بدون نام IR ۱۸:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۶
      0 5
      لحن گفتنتون اصلا خوب نبود
  • فاطمه US ۰۴:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    23 13
    احسنت.
  • بدون نام FR ۱۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    64 61
    منم میخوام شوهر کنم ولی مرد خوب پیدا نمیکنم
    • بدون نام IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
      26 21
      احتمالا خوب نگشتی!
  • جرمني EU ۱۱:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    39 3
    سقراط:: ازدواج كنيد، به هر وسيله اي كه مي توانيد. زيرا اگر زن خوبي گيرتان آمد بسيار خوشبخت خواهيد شد و اگر گرفتار يك همسر بد شويد فيلسوف بزرگي خواهيد شد.
  • هاتف IR ۱۲:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    15 10
    هر دو بی نام ها چون توافق کامل دارین شما با هم ازدواج کنید
  • بدون نام IR ۱۳:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    25 2
    در گزارش قبلی تان مظرح نموده بودید مبلغ مهریه در غزه در وضع خوشبیانه معادل 18-20 میلیون است. و در وضع ما 90 میلیون. در ضمن مبلغ مهریه باید با توجه به نوسان بر حسب روز حداقل ماهانه تغییر کند و نه سالانه و 5 سال یکبار در میان. امکان تهیه 1 سکه در طول سال با حقوق خالص 600تومان برای فردی که از صفر شروع نموده و فاقد مسکن مشخص است و سهمیه جانباز و معافیت مالیاتی و شهریه دانشگاه فرزند و استخدام بدون حساب و کتاب ندارد نیست. بزرگان شرعی لطف کنند مهریه و نحوه ازدواج را مانند دول غربی تائید کنند تا برحسب درامد و وسایل جمع شده در دوره زندگی مشترک باشد. البته امکان اضافه نمودن چیزی نیست و فقط باید وامهای اقساط 35 درصد نزولخواری بانک را با عنوان سرمایه گزاری برای توسعه سد و اقتصاد پرداخت کنند.
  • دکتر فرهود IR ۱۳:۳۸ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    26 26
    فقط مجردی D:
  • بدون نام IR ۱۳:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    41 1
    به نظر من با توجه به توزیع نرمال همه چیز در طبیعت همه انسانها شرایط ازدواج را ندارند.
  • دانشجو IR ۲۳:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۸/۱۹
    9 47
    این بدون نام ها مثل اینکه به هم خیلی میخورن و با هم تفاهم دارن...برین با هم وصلت کنین دیگه منتظر چی هستین؟ :)) در کل کسی که بگه دختر خوب نیست یا پسر خوب نیست غافله که این وسوسه شیطان برای به تأخیر انداختن ازداوجه....
  • خسرو CA ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
    10 7
    واقعا وقتی کسی میبینه از عهده مسائل ازدواج بر نمی آد نباید ازدواج کنه و جامعه هم نباید فشار بیاره که آمار ازدواج رو بالا ببره. من و همسرم وضع متوسطی داریم، کار خوب داریم، خونه و ماشین داریم. اما بلوغ اجتماعی و درک شرایط جدید رو نداریم. هر روز سر مسائل جزئی درگیر هستیم. به نظر من ازدواج مثل هر کار دیگری احتیاج به آموزش داره و خانواده ها نباید صرف اینکه دوست دارن بچشون شیرین کام بشه، کام دیگری رو تلخ کنند.
  • محمدرضا IR ۱۱:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۸/۲۹
    10 8
    من متولد سال 66 ام ومدرک کارشناسی کامپیوتر دارم و الانم دارم ارشد هوش مصنوعی دانشگاه فردوسی مشهد میخونم - خدایی از ترم 6 دوره کارشناسی به این مسئله ازدواج فکر کردم و همه تلاشم این بوده که بتونم شرایط این امر حسنه را محیا کنم اما متاسفانه تا الان نتونستم شرایط مالی مناسب (نه خیلی توپ) را داشته باشم مخصوصا استخدامی که الان 3سال هست هرجا فکر کنید رفتم و تو شرکت های مختلف کار کردم اما همه این شرکت ها قرارداد رسمی ندارن و بعد از چند ماه به راحتی یک نفر دیگه را وارد میکنن باور کنید با اینکه به خدا امید دارم و میدونم کمک میکنه ولی هربار به واقعیت ها نگاه میکنم عقل حکم میکنه دست نگه دارم -به امید روزی که مشکل تمام جوان ها جل بشه و همه خوشبخت بشن

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین