۰ نفر
۳۰ آبان ۱۳۸۸ - ۱۲:۵۲

تأمین خواسته‌های مجلس در تشکیل سازمان هدفمندکردن یارانه‌ها

توافق‌ها در کمیته هشت‌نفره دولت و مجلس حکایت از آن دارد که دولت از دو موضوع اصلی مورد اختلاف دولت و مجلس یعنی در اختیار گرفتن منابع حاصل از هدفمند شدن یارانه‌ها بدون واریز به حساب خزانه و وصل نبودن هزینه‌کرد این منابع به بودجه سنواتی کوتاه آمده است و پارلمان‌نشینان پس از مقاومتی که در این باره انجام دادند تقریباً موفق به محقق کردن تمامی موارد اصرار خود شده‌اند.

گرچه دولت تا پیش از این در مورد واریز وجوه به حساب خزانه تا حدی کوتاه آمده بود و حتی پذیرفته بود که به جای صندوق، حساب هدفمندسازی یارانه‌ها در خزانه را باز کند اما آنچه که به‌خصوص رئیس‌جمهور حتی در روزهای اخیر هم بر آن تأکید داشت این بود که نحوه هزینه‌کرد این وجوه به بودجه سنواتی وصل نباشد و دولت هر جا و هر موقع که تشخیص داد این مبالغ را در مواردی که البته در همین قانون هدفمندکردن یارانه‌ها مشخص شده هزینه کند اما آخرین اخبار نشان می‌دهد که دولت بدون رسیدن به این هدفش، شرایط اهالی ساختمان بهارستان را پذیرفته است.

روز گذشته محمدرضا فرزین ـ معاون اقتصادی وزیر امور اقتصادی ودارایی ـ به خبرگزاری ایسنا گفت: «قطعاً اگر سازمان هدفمندکردن یارانه‌ها تشکیل شود دارای ماهیت شرکت دولتی است و در بودجه سالانه کل کشور دارای ردیف است.»

او البته بلافاصله اضافه می‌کند: «ولی عملاً این سازمان از لحاظ اجرایی سازوکار مستقل‌تری دارد و در طول سال دارای آزادی عمل و انعطاف بیشتری است.»

آن‌طور که توکلی از جلسه روز چهارشنبه دیدار نمایندگان با دولت روایت کرده رئیس‌جمهور در این جلسه هم تأکید کرده که ما تنها با ساختار پیشنهادی دولت (صندوق) می‌توانیم اجرا کنیم و این ساختار لاجرم است و اضافه کرده که تشکیل صندوق به شکلی که می‌خواهیم خلاف قانون اساسی نیست.

اما آنچه که چند ساعت بعد از جلسه کمیته هشت‌نفره مشترک دولت و مجلس یعنی تشکیل سازمان هدفمندکردن یارانه‌ها بیرون آمده نه تنها این خواسته را محقق نمی‌کند بلکه خواست اصلی دولت یعنی جدایی این منابع از بودجه سالانه را هم در‌بر‌نمی‌‌گیرد و این یعنی کوتاه آمدن دولت از تمامی خواسته‌هایش.

فرزین گرچه با دلخوری می‌گوید: «انتخاب بهینه ما همان تشکیل صندوق هدفمندکردن یارانه‌ها بود» اما درباره دلایل پذیرفتن پیشنهاد تشکیل سازمان به جای صندوق توضیح می‌دهد: «تشکیل سازمان، انتخاب بینابینی برای حل این مشکل بود که نگرانی نمایندگان مجلس در مورد واریز کلیه وجوه آزادشده حاصل از هدفمندسازی به حساب خزانه، رفع شود.»

به وضوح این انتخابی بینابین نبوده بلکه تأمین نظر مجلس درباره واریز منابع به حساب خزانه و به خصوص هزینه‌کرد این منابع با توجه به بودجه سالانه است.

حالا فرزین عنوان کرده قرار است مجلسیان که از طرف آن‌ها مصباحی‌مقدم، ابوترابی، عبداللهی و فرهنگی در کمیته هشت‌نفره عضو بوده‌اند این پیشنهاد را به کمیسیون ویژه و از آنجا به صحن علنی مجلس شورای اسلامی ببرند و او هم مأمور شده تا آن را در دولت مطرح کند. با این مختصات هر آن امکان دارد هر کدام از طرفین آن را با این شرایط نپذیرند.

گرچه معاون پارلمانی رئیس‌جمهور اعلام کرده که رئیس‌جمهور با کلیات پیشنهاد تأسیس سازمان یارانه‌ها موافقت کرده است اما با توجه به اینکه هنوز «استرداد لایحه‌ هدفمندکردن یارانه‌ها» ازطرف دولت پس گرفته نشده است و هیچ‌کدام از خواسته‌های اولیه دولت تأمین نشده، تشکیل این سازمان همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

به‌نظر می‌رسد توافق برای تشکیل سازمان هدفمندکردن یارانه‌ها پایان کار نیست و با توجه به تعطیلی هفته آینده مجلس، رایزنی‌های دولت و مجلس همچنان ادامه خواهد داشت.

سازمان هدفمندکردن یارانه‌ها ایستگاه آخر ماراتن هدفمندکردن یارانه‌ها نیست.

کد خبر 25819

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • خواننده IR ۱۳:۰۳ - ۱۳۸۸/۰۸/۳۰
    0 0
    واحد اقتصاد سايت شما خبر قلعه باني را شش بار در صفحه اش نوشته واقعا سايت خبري بدفرمي داريد

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین