علی نصیریان که آشنایی‌اش با فهیمه راستکار به 60 سال پیش باز می‌گردد، او را هنرمندی فرهیخته و باسواد و انسانی خوش‌اخلاق و نیکوکار معرفی می‌کند.

این بازیگر پیشکسوت به خبرآنلاین می‌گوید: «سال‌های 1332 تا 1334، من و خانم راستکار در هنرستان هنرپیشگی همکلاس بودیم که‌‌ همان ابتدای آشنایی، سواد ادبی و فرهنگی او در کنار استعداد بازیگری‌اش مرا شگفت‌زده کرد.»


نصیریان ادامه می‌دهد: «او از آن دست بازیگرانی بود که زیاد مطالعه می‌کرد، به زبان فرانسه تسلط داشت، شعر و داستان را به خوبی می‌شناخت و در یک کلام هنرمندی فرهیخته بود. علاوه بر این‌ها نظم، دقت و پشتکار او مثال زدنی بود و برای همین با برنامه ریزی زندگی‌اش می‌توانست در حوزه‌های گوناگون هنری فعالیت داشته باشد.»


او در توضیح سال‌ها همکاری‌اش با فهیمه راستکار می‌گوید: «در سال 1337، او موجب آشنایی من با شاهین سرکیسیان شد. به دعوت او، من، بیژن مفید و خانم راستکار به خانه سرکیسیان رفتیم و سه نفری هسته اولیه گروه «هنر ملی» را زیر نظر این کارگردان شکل دادیم.»


این نمایشنامه‌نویس و کارگردان می‌افزاید: «در دهه 40 خورشیدی، در نمایش‌های زیادی هم‌بازی شدیم که اوجش در کارهایی بود که در تالار سنگلج روی صحنه بردیم. برای مثال در سال 1346، خانم راستکار در نمایش «رویا» به نویسندگی و کارگردانی من در همین تالار نقش‌آفرینی کرد که هیچ‌گاه هنرنمایی‌اش از یادم نمی‌رود.» 


 

 

علی نصیریان در گفت‌وگو با خبرآنلاین اضافه می‌کند: «در سال‌های بعد، فهیمه به کارگاه نمایش رفت و آنجا هم در آثار زیادی روی صحنه نقش‌آفرینی کرد. بعدش در آثار سینمایی و تلویزیونی نیز ظاهر شد که از آن میان در فیلم «ترنج» با کارگردانی محمدرضا اعلامی (1365) هم بازی بودیم.»


او ادامه می‌دهد: «خانم راستکار علاوه بر بازیگری، در فن دوبله هم کارهای درخشانی انجام داد. اواخر دهه 30 در حالی که دوبله فیلم‌های خارجی تازه راه افتاده بود، وارد این عرصه شد و تا همین چند سال پیش فعالیت می‌کرد.»


این بازیگر تاکید می‌کند: «او چون سال‌ها کار تئا‌تر کرده بود، در دوبله نیز از استعداد، حس قوی و فن بیان خود به بهترین وجه استفاده می‌کرد و با صدایش می‌توانست شخصیت‌های متفاوت فیلم‌های خارجی را به بهترین وجه برای فارسی زبانان ملموس و باور پذیر کند. در واقع او به مدد پیشینه تئاتری‌اش، شخصیت‌های فیلم‌های تراژدی، کمدی یا واقعی را به خوبی از کار در می‌آورد.»


نصیریان ضمن تسلیت به نجف دریابندری، با بیان اینکه جامعه هنری ایران، بانویی فرهیخته و با سواد را از دست داده است، می‌گوید: «جدا از هنرمند بودن، خانم راستکار انسانی بسیار خوش مشرب، خوش اخلاق و نیکوکار بود که در صحبت با دیگران از طنزی شیرین و مثبت بهره می‌گرفت.»

58245

کد خبر 259544

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =