فاطمه استیری: بحث بر سر بودجه سال جاری مجلس از نطق حسن کامران نماینده اصفهان آغاز شد. آنجا که او از افزایش چند برابری بودجه مجلس انتقاد و مدعی شد بودجه 745 میلیاردی برای مجلس تصویب شده است.(اینجا)
این سخنان کامران اما با واکنش رییس مجلس و برخی دیگر از نمایندگان روبرو شد که معتقد بودند هزینههای مجلس برای پروژههای عمرانی افزایش یافته است و نباید به شکلی نامناسب آن را از تریبون اعلام کرد به نحوی که بازتاب منفی در افکار عمومی برجای بگذارد.
ناصر موسوی لارگانی نماینده فلاورجان در تذکری نسبت به جوسازی ها در مورد بودجه مجلس از سوی برخی همکاران خود، خطاب به رئیس مجلس گفت: شما به عنوان رییس مجلس اگر واقعا بودجه مجلس اینقدر است اعلام کنید که کجا هزینه می شود، تا ملت بدانند که نماینده اینقدر پول از مجلس نمی گیرد.
وی تصریح کرد: ما نمایندگان هرجا می رویم به ما می گوید 700 میلیارد تومان مجلس به تو بودجه داده، من بچه ام خانه ندارد به ما پول بدهید تا خانه بخریم! به والله مجلس هیچ پولی به نمایندگان نداده است. حتی این دوره برای رهن خانههای نمایندگان خود مجلس ورود کرده است و هیچ پولی به نمایندگان نداده اند.
علی لاریجانی رییس مجلس نیز با انتقاد به اظهارات مطرح شده با بیان اینکه درباره مجلس از ابتدا تا به امروز جفا شد، گفت: هنوز مجلس تشکیل نشده بود که آقایی اعلام کرد هر نماینده 450 میلیون تومان می گیرد! چرا خلاف میگویید، همه بودجه عمرانی و جاری مجلس را به تعداد نماینده تقسیم کردید، اما پرسنل مجلس را حساب نکردید؟ هزینه های عمرانی مجلس را حساب نکردید؟ چرا برای مردم ذهنیت اشتباه ایجاد میکنید؟
وی تصریح کرد: اگر اینگونه باشد پس با توجه به بودجه 150 هزار میلیاردی دولت، هر وزیری 13 هزار میلیارد تومان حقوق دارد! چون با تقسیم ان بودجه به تعداد وزرا، این عدد حاصل می شود. این روش بیاخلاقی باعث این حرفها شده است. حرف آقای کامران هم علی رغم احترامی که برای ایشان قائلم، 100 درصد خلاف بود.
رییس مجلس در تشریح بودجه جاری و عمرانی مجلس اظهار داشت: بودجه جاری مجلس 170 میلیارد تومان بود که شامل حقوق پرسنل و نماینده و بودجه جاری مجلس می شود که با توجه به مشکلات کشور به 108 میلیارد تومان کاهش داده شده است. بودجههای عمرانی هم برای کارهای عمرانی مجلس 200 میلیارد تصویب شده بود که به 30 میلیارد تومان تنزل یافته است. پس کل بودجه جاری و عمرانی مجلس 200 میلیارد تومان است نه 700 میلیارد.(اینجا)
رییس مجلس همچنین در پاسخ به چند تذکر دیگر نمایندگان که خواستار ارائه هرچه سریعتر گزارش بودجه مجلس برای تنویر افکار عمومی شده بودند، اظهار داشت: این ادعا که بودجه مجلس 700 میلیارد است نیازی به چاپ مجدد ندارد بودجه جار یو عمرانی مجلس در کتاب بودجه موجود است.
وی از غلامرضا مصباحی مقدم رییس کمیسیون برنامه، بودجه و مجلس خواست گزارش بودجه مجلس را تهیه و به صحن ارائه دهد تا ابهامات موجود برطرف شود.(اینجا)
عبدالرضا مصری سخنگوی هیات رییسه مجلس هم در گزارش به نمایندگان از تصمیمات هیات رییسه مجلس درخصوص وضعیت مسکن و ماشین نمایندگان خبر داد و گفت: حقوق در اختیار گرفتن یک راننده و ماشین، ماهی دو میلیون و 800 هزار تومان است. ولی مجلس برای صرفهجویی در هزینهها، این هزینه را کلا حذف کرد. حتی برای صرفهجویی از دستمالکاغذیهای مجلس نیز صرفنظر کردیم و همه هزینهها را بر دوش نمایندگان گذاشتیم.(اینجا)
در همین راستا در حالیکه عضو هیات نظارت بر نمایندگان از عدم ارائه مستندات حسن کامران به هیات مربوطه برای بررسی ادعاهایش خبر داده بود،(اینجا) غلامرضا کاتب نایب رییس کمیسیون تدوین آییننامه، امروز از آماده شدن اولین گزارش درباره بودجه مجلس خبر داد.
وی که با ایسنا گفت و گو می کرد با بیان اینکه کمیسیون برنامه و بودجه مکلف است هر شش ماه یک بار گزارش عملکرد بودجه مجلس را تدوین و در اختیار هیات رییسه و نمایندگان مجلس قرار دهد، گفت: لذا اولین گزارش مجلس نهم تهیه و تا اواسط آذرماه در مجلس قرائت میشود.
نماینده مردم گرمسار از چاپ گزارش عملکرد بودجهای مجلس خبر داد و افزود: از مجموع 460 میلیارد تومان بودجه عمرانی، 150 میلیارد تومان مربوط به احداث دفاتر نمایندگانی در مراکز استانها و احداث دفاتر خبرگزاری خانه ملت در شهرستانها بود که به دلیل عدم پرداخت از سوی دولت اجرا نشده است.
وی افزود: نمایندگان مجلس در هر دوره دفاتر کاری اجاره میکنند و این مبالغ باید توسط مجلس تامین شود بنابراین هیات رییسه تصمیم گرفت با احداث دفاتر نمایندگان در شهرستانها یک بار برای همیشه هزینه کند که با عدم تخصیص اعتبار، این قصد هیات رییسه محقق نشد.
نایب رییس کمیسیون تدوین آییننامه با اشاره به بودجه جاری مجلس، گفت: از بودجه 221 میلیارد تومانی مجلس فقط 50 درصد تخصیص یافته است که از این میزان نیز 83 میلیارد تومان معادل 76 درصد بودجه جاری از خزانه دریافت شده است. این ردیف بودجهای مجلس شامل هزینههای مربوط به بازنشستگان، نظارت، قانونگذاری، دبیرخانه، کنفرانسها، دبیرخانه مجالس آسیایی و مرکز پژوهشهای مجلس است.
کاتب از حذف حق اجاره مسکن از فیش حقوقی نمایندگان خبر داد و افزود: هیات رییسه مجلس برای سال جاری اعلام کرده است یا نمایندگان خودشان منزلی را اجاره کرده و مجلس طرف قرار داد با موجر میشود یا مجلس خود راسا منزلی را در قالب خانه سازمانی برای نمایندگان اجاره و در اختیار آنان میگذارد.
نماینده مردم گرمسار از توقف ارائه خودرو به نمایندگان مجلس در مجلس نهم سخن گفت و افزود: تا قبل از مجلس نهم امکان خریداری خودرو از طریق مجلس به نام نمایندگان وجود داشت ولی در مجلس نهم خودرو به نام مجلس شورای اسلامی خریداری و با راننده در اختیار نمایندگان قرار میگیرد.
وی افزود: رهن خانه برای نمایندگان بین 40 تا 80 میلیون تومان متغیر است. در برخی موارد نیز تعدادی منزل مسکونی به صورت یک جا برای 8 نماینده اجاره شده است. از نمایندگان شهرستانی خواسته شده است تا برای کاهش هزینههای مجلس در مراکز استانها خانه اجاره کنند که بسیاری از نمایندگان این چنین
/29220
نظر شما