فرمانده نیروی انتظامی گفت: بازداشتگاه یا «تحت‌نظرگاه» رباط‌کریم، بازداشتگاه مصوب نبوده که این مسئله قابل رسیدگی است.

سردار اسماعیل احمدی‌مقدم که عصر امروز در حاشیه نخستین جشنواره «قاب امن» صحبت می‌کرد، در مورد آخرین وضعیت رسیدگی به پرونده مرگ «ستار بهشتی» و صحبت‌های نماینده ویژه مجلس در رسیدگی به این پرونده، گفت: دستگاه قضایی در حال رسیدگی به این موضوع است و تحقیقات ادامه دارد، اما داده‌های اولیه و همچنین نکته‌ای که در صحبت‌های نماینده مجلس بود، این است که بازداشتگاه یا «تحت‌نظرگاه» رباط‌کریم، بازداشتگاه مصوب نبوده که این مسئله قابل رسیدگی است.

این فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به اینکه یکی دیگر از نکته‌های صحبت نماینده این است که چرا در روز تعطیل از زندان اوین تحویل گرفته شده است، گفت: تحویل گرفتن نامبرده از زندان اوین و این که چرا سه روز هیچ تحقیقی انجام نشده است، نوعی قصور و کوتاهی است.

احمدی‌مقدم در ادامه با بیان این که تحقیقات و بررسی‌ها نشان داده که «پارگی» و «مسمومیت» علت مرگ این فرد نبوده است و مهمترین سناریویی که پزشکی قانونی اعلام کرده، شوک روحی و روانی است، ادامه داد: البته این فرد در زندان اوین یک روز به بهداری رفته و برایش داروی آرام‌بخش تجویز کردند و زمانی که تحویل پلیس فتا شده، به دلیل عدم‌همراهی نسخه و تعطیلی روز، اجازه مصرف به او ندادند و شاید بزرگترین قصور این باشد.

فرمانده ناجا با بیان اینکه این فرد را در یک دفتر اداری نگهداری کردند نه در بازداشتگاه، گفت: اینها به عنوان قصور مشخص است، اما این که این رفتار منجر به مرگ شده است، تا این لحظه اثبات نشده است و ما پیگیر هستیم و ماموران دستگیرشده با قرار قضایی تحت نظر هستند.

وی همچنین با بیان اینکه به عنوان یک فرد مطلع این فرضیه را که بدرفتاری و ضرب و شتم منجر به مرگ شده است را مردود می‌دانم، گفت: ما در دو سال اخیر اقدامات گسترده‌ای در راستای تحقق حقوق شهروندی و استانداردسازی رفتار پلیس داشته‌ایم و در یک سال و نیم اخیر اقدامات گسترده‌ای در راستای بازسازی و نوسازی بازداشتگاه‌ها و محل‌های نگهداری داشته‌ایم و دستور تعطیلی برخی از مکان‌ها که از نظر نور و اصلاح ساختمانی غیرقابل اصلاح بوده‌اند را نیز صادر کردیم.

احمدی‌مقدم درباره مطرح کردن استعفای فرماندهی رییس پلیس فتا توسط نماینده ویژه مجلس نیز گفت: رییس پلیس فتای ناجا مسئول پرونده نبوده و در جریان نوع رسیدگی نیز نبوده، اما در مورد فتای تهران، اگر قصوری نسبت به رییس آن مشخص شود، خود ناجا اقدام به چنین کاری می‌کند، اما اجازه دهید قصور اثبات شود و ببینیم این قصور متوجه چه فردی است.

امر به معروف نباید موجب تنفر افراد شود

فرمانده ناجا همچنین با اشاره به بحث امر به معروف و نهی از منکر، گفت: از بس در جامعه از امر به معروف و نهی از منکر صحبت شده است، در مردم زدگی ایجاد شده است.

احمدی‌مقدم با بیان اینکه نهی ازمنکر در روش‌های به روز و اثرگذار باید عملی شود، گفت: برخی فکر می‌کنند که همانند عربستان باید افرادی که نهی از منکر هستند، با شال قرمز و چوب به نهی از منکر بپردازند که این برداشت غلطی است.

فرمانده ناجا با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری، گفت: بر اساس فرمایشات ایشان، امر به معروف نباید موجب تنفر افراد شود، بلکه باید اثرگذار و موجب کشش مردم شود.

وی با بیان اینکه نهایت امر به معروف، هدایت است، گفت: اگر فردی با امر به معروف هدایت نشد و موجب آزار و اذیت مردم شد، قانون باید با وی برخورد کند و برخورد قانونی آخرین راه است.

با کاریکاتوریست‌ها بد نیستیم

احمدی‌مقدم با بیان اینکه ورود هنرمندان به این عرصه مهم می‌تواند اثرگذار باشد، گفت: هنرمندان جزء گروه‌های مرجع و اثرگذار هستند که می‌توانند تاثیر خوبی داشته باشند.

وی با اشاره به سخنان یکی از کاریکاتوریست‌های تقدیرشده در این جشنواره که به احمدی‌مقدم عنوان کرده بود که "با کاریکاتوریست‌ها بد نباشید"، گفت: ما با کاریکاتوریست‌ها بد نیستیم، چرا که ظاهر کاریکاتور خنده‌دار، اما باطن تلخی دارد و چه اشکالی دارد اگر در جهت بازدارندگی از روش‌های غلط یا عادت کردن به روش‌های ناکارآمد باشد.
4545

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 260246

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =