مهرداد بذرپاش، عضو شورای مرکزی فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامیتاکید میکند: «طرح اصلاح قانون انتخابات شائبهها را افزایش میدهد.» وی میافزاید: «قانون انتخابات چیز خوبی نبود که تصویب شد.» بذرپاش قانون جدید انتخابات را شائبهزا میخواند و میگوید:«رئیس جمهوری باید با رای مستقیم مردم انتخاب شود، در حالی که براساس ماده 35 این طرح جدید اول فرد کاندیدا باید از سوی یک عده افراد خاص تایید شود، سپس مردم آن فرد را به عنوان رئیسجمهور انتخاب کنند.»
آقای بذرپاش! لطفاً نظر خودتان را راجع به جنجالهایی که در هفته گذشته بر سر طرح اصلاح قانون انتخابات بین مجلس و دولت به وجود آمد و سخنانی که آقای احمدینژاد درباره این طرح مطرح کردند، بفرمایید؟
بنده نمیتوانم در خصوص سخنان دوستان نظری بدهم، فقط میتوانم بگویم قانون انتخابات چیز خوبی نبود که تصویب شد.
شما از مخالفان این طرح هستید؟
بله ،بنده معتقدم در سالروز تصویب قانون اساسی ما به قانون اساسی بیحرمتی کردیم و با این کار 7 الی 8 اصل قانون اساسی زیر سوال رفته است و حتی شورای نگهبان هم مخالفت خود را با این قانون اعلام کرده است. ما مثل مجلس ششم نیستیم زیرا در مجلس ششم بحث بر سر این بود که ما یک طرح را تصویب میکنیم تا شورای نگهبان آن را رد کند، اما ما در مجلس فعلی چنین فضایی نداریم. وقت مجلس باید به مسائل اقتصادی کشور و مشکلات حوزههای تورمی و معیشتی اختصاص پیدا کند، در حالی که اوقات مجلس به گونهای تلف میشود که ممکن است در نهایت نتیجه قابل قبولی برای مردم نداشته باشد. قانون انتخابات خیلی سریع و با عجله آمد و در حال حاضر هم مرتباً بندهای آن در صحن مجلس رد میشود.
بیشترین اشکال این طرح را در کدام یک از موارد آن میدانید؟
ماده 35 این طرح که به طور کلی باید حذف شود؛ البته با حذفیاتی که انجام شد فلسفه این طرح زیر سوال رفته است، همانطور که اشاره کردم این طرح خیلی با عجله مطرح شد در حالی که چند کمیسیون تخصصی هم هنوز نظرشان را در خصوص این طرح ارائه نداده بودند و فقط با نظر و تایید کمیسیون شوراها این طرح به صحن آورده شد. برخی گفته بودند ما از قانون فرانسه گرتهبرداری کردیم در این صورت قطعا قانون فرانسه سارکوزی و اولاندا میشود؛ بنابراین یک گرتهبرداری ناقص است. بههرحال این اتفاق خوبی نبود که در مجلس رخ داد و همه بندهای آن مغایرتهای اساسی با قانون اساسی دارد که زیر سوال بردن اختیارات شورای نگهبان از جمله این مغایرتهاست.
برخی اعتقاد دارند این طرح با اختیارات دولت نیز منافات دارد، آیا شما هم معتقدید این ایراد به قانون انتخابات وارد است؟
بخشهایی از این قانون که با قانون اساسی مغایرت دارد، موجب میشود تداخل قوا اتفاق بیفتد که با تداخل در کار قوا دچار مشکلات اساسی خواهیم شد.
در واقع ما باید تلاش کنیم زمان انتخابات شائبهها را به حداقل برسانیم، در حالی که این طرح شرایطی را برای کاندیداها مطرح کرده که این شروط شائبهزا خواهد بود زیرا رئیس جمهور باید با رای مستقیم مردم انتخاب شود، در حالی که براساس ماده 35 این طرح جدید اول فرد کاندیدا باید از سوی یک عده افراد خاص تایید شود، سپس مردم آن فرد را به عنوان رئیسجمهور انتخاب کنند.
19 301
نظر شما