نمایندگان مجلس شورای اسلامی با ماده 4 اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری که ناظر به ترکیب و وظایف هیات مرکزی انتخابات است، موافقت کردند.

به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری امروز نیز تبصره هایی از ماده 4 این اصلاحیه را مورد بررسی قرار دادند و در نهایت با اصل این ماده که اصلاح ماده 31 قانون انتخابات فعلی بود موافقت کردند.
بر این اساس ماده 4 اصلاحیه قانون انتخابات ریاست جمهوری که ماده 31 قانون انتخابات ریاست جمهوری است به شرح ذیل اصلاح می گردد:
وزارت کشور مجری برگزاری انتخابات ریاست جمهوری است و زیر نظر هیات اجرایی مرکزی انتخابات با ترکیب اعضای ذیل اقدام می نماید؛
1- وزیر کشور به عنوان رییس هیات
2- یکی از اعضای هیات رییسه مجلس شورای اسلامی با انتخاب مجلس (بدون حق رای)
3- دادستان کل کشور
4- وزیر اطلاعات
5- تعداد 7 نفر از شخصیت های دینی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی به عنوان معتمدان مردمی به ترتیب مقرر در تبصره های یک و دو این ماده
تبصره 1 – وزیر کشور حداقل 4 ماه قبل از روز برگزاری انتخابات 30 نفر از شخصیت های مذهبی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی کشور را به هیات مرکزی نظارت بر انتخابات معرفی می نماید و با رعایت تبصره دو این ماده پس از تایید هیات مرکزی نظارت حداکثر ظرف یک هفته جلسه ای با حضور حداقل دو سوم معتمدان مذکور تشکیل می دهد که ضمن آن 7 نفر معتمدان موضوع بند 5 با رای مخفی و اکثریت نسبی به عنوان اصلی و 4 نفر عضو علی البدل به ترتیب آرا انتخاب شوند.
تبصره 2- چنانچه هیات مرکزی نظارت به هر دلیلی کل یا تعدادی از معتمدان پیشنهادی را تایید ننمود، وزیر کشور موظف است به تعداد دو برابر مورد نیاز افراد واجد شرایط دیگری را به هیات مرکزی نظارت پیشنهاد نماید. هیات مرکزی نظارت حداکثر ظرف 24 ساعت نظر خود را کتبا اعلام می نماید در هر صورت نظر هیات مرکزی نظارت برای وزیر کشور لازم الاتباع است.
تبصره 3- هیچ یک از اعضای هیات اجرایی مرکزی انتخابات نباید نامزد انتخابات ریاست جمهوری باشند.
تبصره 4- اولین جلسه با دعوت وزیر کشور تشکیل می شود و دبیر ستاد انتخابات کشور به پیشنهاد وزیر کشور و تایید هیات اجرایی مرکزی انتخاب می شود. مسئولیت دبیری هیات اجرایی مرکزی نیز برعهده دبیر ستاد انتخابات است.
تبصره 5- نایب رییس هیات مرکزی انتخابات با رای اکثریت و از بین اعضای هیات انتخاب می شود.
تبصره 6- تصمیمات اجرایی هیات مرکزی انتخابات نباید موجب تداخل در وظایف نظارتی شورای نگهبان در ارتباط با انتخابات ریاست جمهوری گردد در غیر اینصورت تصمیمات مذکور باطل و هرگونه اقدامی در این جهت ممنوع است.
تبصره 7 – جلسه هیات اجرایی مرکزی انتخابات با حضور 9 نفر رسمیت می یابد و مصوبات آن با رعایت تبصره 6 این ماده با رای حداقل 7 نفر از اعضا قابل اجرا است.
تبصره 8- نتایج شمارش آرا انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید هیات اجرایی به وسیله وزیر کشور اعلام می شود و تایید نهایی صحت انتخابات بر عهده شورای نگهبان است.
تبصره 9- هیات اجرایی مرکزی انتخابات وظایف ستاد انتخابات کشور در چارچوب قوانین و مقررات مشخص می کند.
تبصره 10 – وزارت کشور با تصویب هیات اجرایی مرکزی انتخابات می تواند مامورانی را برای بازرسی و کنترل جریان انتخابات به طور ثابت یا سیار به شهرستان، بخش ها و شعب ثبت نام و اخذ رای اعزام کند.
/29220

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 262941

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 10 =