با آغاز درگیری ها میان دو دولت عثمانی در ترکیه و صفویان در ایران، شیعیان شهر اناتول ترکیه با فشارهای زیادی مواجه شدند و تعداد زیادی از آنها کشته شدند، گذشته از آن عصیانگری این گروه از مسلمانان در برابر شاه عثمانی آنها را در معرض خطرات بزرگی قرار می داد، شاه می ترسید شیعیان علیه وی قیام کنند، به همین دلیل فتاوی و دستورات زیادی در مورد کشتار شیعیان در این دوره صادر شد.
«علوی» نامی است که بر شیعیان ترکیه نهاده شده است، اغلب آنها ترکمن و گروهی دیگر عربی و کرد هستند.
آمارهای غیررسمی گویای آن است که نزدیک به 20 میلیون شیعی معادل یک چهارم کل جمعیت در ترکیه زندگی می کنند که از این میان 70 درصد آنها علوی، 25 درصد اثنا عشری و 5 درصد باقی مانده گروه های دیگر شیعی هستند که اغلب در شمال شرق ترکیه متمرکز شده اند. البته منابع خبری موثقی وجود دارند که اعلام می کنند شیعیان علوی ترکیه 20 میلیون و شیعیان جعفری 4 میلیون نفر هستند که در مجموع 24 میلیون نفر می شوند.
شیعیان در ترکیه نیز از وجود گروه های افراطی ترکی، جاهلان و فرقه گرایان در امان نبوده اند و بارها توسط گروه های افراطی با الفاظ زشت مورد خطاب قرار می گرفتند.
شیعیان ترک که در تمام ترکیه پخش شده اند دارای فعالیت های وسیعی هستند، آنها تا قبل از این مجله ای به نام «عاشورا» منتشر می کردند که در اخیرا مجلات دیگری همچون «علمدار» به آن افزوده شد.
اطلاعات موجود نشان می دهد که با وجود تمام تلاش هایی که ریاست جمهوری سابق ترکیه «مصطفی آتاتورک» برای نشر تفکر کمونیستی انجام می داد، اما پیروزی انقلاب اسلامی ایران باعث افزایش پیروان اهل بیت(ع) در این کشور شد.
بر اساس گزارش پایگاه زینبیه، در سال 1989 در استانبول تنها یک مسجد مخصوص شیعیان وجود داشت که البته توسط ایرانیان ساکن ترکیه ساخته شده بود، اما امروز در استانبول 30 مسجد شیعی و در تمام سطح ترکیه 250 مسجد مختص شیعیان ساخته شده است که روزانه ندای «اشهد ان علی والله» آسمان کمونیست ترکیه را به لرزه در می آورد.
شیعیان ترکی در تلاش هستند تا روز دهم محرم را به عنوان یک روز تعطیل در تقویم ترکیه ثبت کنند.
/30462
شفقنا نوشت:
کد خبر 263091
نظر شما