سید احمد خاتمی در خطبه دوم نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به این که در آستانه انتخابات ریاست جمهوری قرار داریم گفت: شاهد فعالیتهای کاندیداهای احتمالی در عرصه انتخابات هستیم که باید به نکاتی در راستای سبک زندگی اسلامی توجه داشت. فضای انتخاباتی ما باید با فضای انتخاباتی غرب فرق داشته باشد.در فضای انتخاباتی غربی هیچ مرزی نیست و تهمت و افترا فراوان است که با جامعه ما سازگار نیست و در جامعه اسلامی نباید تهمت و افترا نرخ رایج باشد، چون کسی که کاندیدا میشود، مسلمان است و به خیال خود میخواهد خدمت کند و ممکن است شورای نگهبان او را رد و یا قبول کند. پس ورودش در این عرصه ملازم با فحش و خرابکردنش نیست. چون احترام مومن از احترام به فرشته خدا واجبتر است.
وی با طرح این پرسش که مومنی که وارد میدان انتخاباتی میشود، با چه مجوزی مورد تهمت و افترا و تخریب قرار میگیرد؟ گفت: گاهی روزنامهها تخریب را به گروهها میبرند و این چه ادبیاتی است و تا کی برخی با ادبیات تخریبی زندگی خواهند کرد که در شان نظام اسلامی نیست.
امام جمعه این هفته تهران با بیان این که کاندیداهای ریاست جمهوری نباید خدمات 34 ساله نظام را زیر سوال ببرند، اظهار کرد: کاندیداها نباید طوری وانمود کنند که همه جا خراب است و فرشته نجاتی که میخواهیم اوست، چون این ادبیات خلاف انصاف است و سیاه نمایی در شان یک جامعه اسلامی و در شان کاندیدای ریاست جمهوری نیست.
گزيده سخنان وي را به نقل از ايسنا بخوانيد:
· دشمنان روزی که ما را تحریم کردند، انتظار داشتند در کوتاه مدت چراغ سبزی از بین ملت به سوی آنها روشن شود و در واقع انتظار برخورد همراه گونه داشتند، اما آفرین به شما ملت که اسلام ، قرآن و مکتب اهل بیت را سربلند کردید.
· مردم ترجیح دادند با نظام اسلامی سختیها را به جان بخرند و ما با تمام وجود رنج شما را لمس میکنیم؛ چرا که رنج شما، رنج ماست، اما این هزینه ایستادگی شماست که مزد آن را خواهید گرفت.
· شکار پهباد جاسوسی آمریکا کار بسیار بزرگ نظام اسلامی بود، که به شکل سالم متوقف شد و به تمام رموزش دست یافتهایم. یعنی ملت ایران شعار نمیدهند و در جایش اقتدار را به رخ میکشند و این اتفاق نمونهاش بود.
· از حوزه و دانشگاه انتظار تحول در علوم انسانی وجود دارد و باید علوم انسانی را با مبانی بومی و اسلامی عرضه کنند، نه غربی و البته در رابطه با سبک زندگی اسلامی نیز از حوزه و دانشگاه و شورای عالی انقلاب فرهنگی انتظارات بیشتر است.
· به ده دلیل مدعی هستیم در خط مقدم ناقضین حقوق بشر دولت استکباری آمریکاست. طبق اعلامیه حقوق بشر هیچ کس را نمیتوان مورد شکنجه قرار داد، در حالی که بیش از 380 هزار تبعه خارجی را در صد بازداشتگاه مخفی و غیر مخفی در داخل و خارج آمریکا شکنجه میکنند که زندانهای گوانتانامو نمونهای از آن است. همچنین در حمله به عراق 285 هزار نفر کشته و زخمی شدند که بیش از 60 درصد کشتهها زنان، پیرها و بیماران بودند.
· کمیسر حقوق بشر در سازمان ملل در گزارشی از نقض گسترده حقوق بشر در آمریکا ابراز نگرانی میکند. آمریکا 350 پایگاه نظامی در گوشه و کنار کشورهای دنیا دارد و در تمام پایگاهها حقوق بشر نقض میشود که این اعتراف دول اروپایی است. و همچنین آمریکا حامی دولت تروریسم صهیونیسم است که با کمال وقاهت اعلام میکند فلان کس را ترور میکنیم و دولتی است که تابلوی تروریسم است و در انتخابات اخیر آمریکا شاهد بودیم که رقبای انتخاباتی در حمایت از رژیم صهیونیستی مسابقه داشتند.
· آمریکا در تاریخ خود از کدام دیکتاتور حمایت نکرده است؟ از شاه، صدام، قذافی، بن علی ، نامبارک چه دولتی حمایت کرده است، 176 مورد نقض حقوق بشر در بحرین طبق گزارش سازمان ملل رخ داده است، که مستکبرین بحرینی با چراغ سبز دولت مستکبر آمریکا این جنایات را انجام میدهند.
· در تحریم تحمیلی به ایران مردم هدف هستند. تحریم دارویی یعنی مردم را تحت فشار قرار دادن که دست جنایتکار شما را قطع کردند و میخواهید انتقام بگیرید، اما دولت مستکبر آمریکا مطمئن باشد به فضل خدا مجازات این جنایت خود را خواهد داد و ملت مسلمان ایران آنها را روسیاه و مفتضح خواهند کرد.
· تا آمریکا و قدرتهای استکباری دیگر در سازمان ملل هستند، امیدی به این سازمان نیست و بیشریت باید دنبال سازمان ملل واقعی متشکل از ملت ها باشد.
· آزادگان جهان باید مقابل حرکتهاي وحشيانه در سوريه بایستند؛ چرا که مخالفان دولت را مسلح به سلاح شیمیایی میکنند و دولت آمریکا به صراحت قاتلان مردم سوریه را به عنوان ائتلاف مخالفان به مشروعیت میشناسد که نقض همه قوانین بینالملل است و به تعبیرعامیانه آمریکا لات چاله میدانی است که وارد صحنه است و میگوید یا باید با ما باشید یا اصلا نباید زنده باشید، اما ملت مسلمان سوریه تاکنون مقاومت کردهاند و از این پس هم مقاومت خواهند کرد؛چرا که دهه سکوت استکبار است.
/2929
نظر شما