حمیدرضا ترقی، عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اسلامی انتخابات ریاست جمهوری را قطبی و میان جبهه متحد، پایداری، طرفداران دولت و اصلاحطلبان معتدل توصیف میکند و میگوید: «تا دو ماه آینده جبهه پیروان، نامزد خود را مشخص میکند، البته در این مسیر با جامعه روحانیت مبارزه به صورت هماهنگ تصمیم میگیرد.
فضای سیاسی کشور به تدریج رنگ و بوی انتخابات ریاست جمهوری به خود میگیرد و طیفها و جریانهای مختلف اصولگرا در حال رایزنی با یکدیگر برای شکلدهی ائتلاف هستند. نشست شورای مرکزی جبهه پایداری روز 16 آذر تشکیل و اعلام شد که اساسنامه آنها آماده است تا به تأیید آیتالله مصباح یزدی برسد. از طرفی جبهه پیروان نیز با ایتالله مهدویکنی دیدار کرد، این آرایش سیاسی چه شکل و قالبی به خود میگیرد؟
اصولگرایان هماکنون در دو جبهه متحد اصولگرایی و جبهه پایداری در حال شکلدهی و سامان نیروهای خود برای فعالیت انتخابات ریاست جمهوری یازدهم هستند و بهنظر میرسد همچنان به عنوان رقبای اصلی در رقابت سیاسی آینده به صورت مجزا پا به عرصه بگذارند، بنابراین اردوگاه اصولگرایان فعلاً دو قطب اصلی دارد، یکی قطب جبهه متحد و دیگری قطب پایداری که طی زمان باقی مانده تا انتخابات معمولاً تشکلها و احزاب سیاسی به یکی از آنها میپیوندند و طیف نزدیک به خود گسترش خواهند داد.
یعنی شما میگویید که طیف تحولخواه (جمعیت ایثارگران و جمعیت تحولخواه) به طیف پایداری نزدیک میشود؟
نه هماکنون چنین چیزی بهنظر نمیرسد، البته تبادلنظر بین ان دو طیف وجود دارد، اما اینکه اتخاذ تصمیم چگونه باشد و به چه مصداقی برسند و بر سر چه تیم کاری توافق کنند؛ از الان مشخص نیست، بنابراین نمیتوان گفت جمعیت ایثارگران و جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی برای ورود به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم به کدام طیف میپیوندد.
آقای دکتر حداد عادل در نشست مشهد رهپویان حاضر بود و همانطور که گفته شد، رهپویان چندی پیش به دیدار آیتالله مصباح یزدی رفت، آیا اینها رایزنیهایی است تا تحولخواهان و پایداری به گزینه مشترک برسند؟
ممکن است چنین دیدگاهی باشد، اما هنوز در حال ارزیابی اولیه هستند و این دو طیف به جمعبندی نهایی نرسیدند. آنچه مسلم است مجموعه دو هسته اصولگرایی یعنی جبهه پیروان خط امام و رهبری به عنوان هسته جبهه متحد و جبهه خود را آغاز کردند و در آینده باید دید در مذاکرات بین اینها با طیفهای دیگر اصولگرا، روی چه مصداق و تیمی توافق حاصل میشود.
الان جبهه پیروان خط امام و رهبری در چه وضعیت تصمیمگیری به سر میبرد؟
فعلاً مذاکرات خود را با روحانیت شروع کرده و در درون مجموعه هم کار روی تدوین برنامه و تعریف شاخصهای رئیسجمهور آینده متمرکز است.
اما آقای محسن کوهکن، نایب رئیس جبهه پیروان خط امام و رهبری گفته برنامه این جبهه برای انتخابات ریاست جمهوری تعریف میشود؛ البته فرآینده مطالعاتی در کنار گسترش هماهنگی و کار برای حصول یک اتئلاف قوی در حال انجام است.
جبهه پیروان خط امام رهبری از 14 حزب و گروه تشکیل میشود، آیا آنها بین خود به وحدت درونی رسیدهاند؟
الان موضوع خاصی نیست که جنبه اختلافی پیدا کند الان بیشتر بحث این است که حتماً رئیسجمهور باید برنامه داشته باشد و اولویتهای برنامهاش مشخصاً اقتصادی باشد و حتماً نامزد ریاست جمهوری باید در کنار برنامههایش معرفی شود اینها توافقاتی است که تشکلهای عضو جبهه پیروان خط امام و رهبری به آن رسیدند، اما بحث درباره مصداق و تیم همراه وی هنوز باز نشده که ببینیم میزان هماهنگی بین اعضا چقدر است.
آقای باهنر گفتند که نوع ورود دولت به انتخابات ریاست جمهوری یازدهم تعیینکننده است؛ آیا جبهه پیروان خط امام و رهبری روی این مسئله دقت دارد؟
به عنوان رقیب باید روی تحرکات جریان حامی دولت حساب باز کرد، اما اینکه چه تأثیری در گفتمان و روند فعالیتهای انتخاباتی جبهه پیروان خط امام و رهبری ایجاد میکند بستگی به خط مشی جریان هوادار دولت دارد.
جبهه پیروان خط امام و رهبری با جامعه روحانیت مبارز و جامعه مدرسین حوزه علمیه قم در انتخابات سال 92 هماهنگ خواهد بود؟
طبیعت جبهه پیروان و اصولگرایانی که در جبهه متحد هستند همیشه این بوده که سعی کنند با روحانیت هماهنگ باشند اما این بستگی دارد که روحانیت چقدر بخواهد در عرصه ریاست جمهوری وارد شود و میزان ورود آن چقدر باشد. گاهی روحانیت از نامزد جبهه متحد اصولگرایان حمایت میکند اما یک وقت هم میشود که روی معیارها و ملاکهایی تأکید دارد بنابراین بستگی دارد که روحانیت چگونه میخواهد در عرصه سیاسی ریاست جمهوری ورود کند.
باتوجه به صحبتهای آیتالله مهدوی کنی فکر میکنید جامه روحانیت مبارز تهران همانند انتخابات مجلس نهم بخواهد محوریت کار را در جبهه متحد اصولگرایان حفظ کند؟
از بعد توان سیاسی قطعاً میتواند، اما باید دید که می خواهد این کار را انجام دهد یا خیر. بر همین اساس منتظریم تا خواسته روحانیت در مذاکرات مشخص شود.
شما میخواهید همراه کاندیدای منتخب خود، تیم کاری وی را نیز معرفی کنید؟
این جزو مواردی است که مجموعه جبهه پیروان خط امام و رهبری به آن رسیده که اگر همراه نامزد منتخب خود تیم معرفی کند جاذبه بیشتری دارد تا اینکه وی تنهایی مطرح شود.
اگر قرار است جبهه متحد اصولگرایی احیا شود، چه طیف در آن حضور دارند؟
سه ضلع جبهه پیروان خط امام و رهبری، ایثارگران و آقای قالیباف در جبهه متحد بودند؛ حالا طبیعتاً باید با هم مذاکره کنند که آیا میتوانند با همان ترکیب خود را سامان دهند یا تغییراتی در آن رخ میدهد.
آقای قالیباف قبول میکند؟
بالاخره ایشان در زمان انتخابات مجلس نهم در جبهه متحد تعریف شد.
با وی مذاکره میشود؟
قطعاً با همه نیروهای طیف اصولگرا از جمله آقای قالیباف رایزنی، مذاکره و تبادلنظر انجام میشود.
نامزدی آقای ناطق نوری به کجا رسید؟
ما از اینکه ایشان میآید یا خیر، اطلاعی نداریم، بحثی هم درباره افراد و مصداق به صورت شخصی نشده است.
از قول مقامات جبهه پیروان مثل آقای غفوریفرد اعلام شد که آقایان ناطق نوری و ولایتی دو گزینه اصلی این جبهه هستند آیا نظر آنها را گرفتید؟
هنوز با هیچ شخصیتی که نام وی برای نامزدی در انتخابات پیشرو مطرح است، بحث و مذاکره نشده که ما راجع به نفی و اثبات حضور آنها صحبت کنیم. الان تقسیم کار شد که در واقع همان تداوم ارتباط با روحانیت و مذاکره با آنها برای رسیدن به شاخصهاست تا براساس شاخصها بتوان با تمام افرادی که برای نامزدی مطرح هستند مذاکره کرد.
آقای باهنر گفتند نامزدی آقای ناطق منتفی است اما شما میگویید امکان دارد که نامزد جبهه متحد اصولگرایی باشد بیشتر توضیح میدهید؟
طبیعتاً وقتی راجع به افراد تصمیم میگیرند ملاک آمادگی خود فرد است که میخواهد وارد عرصه شود یا خیر، اگر فرد اعلام کند آمادگی ندارد و وارد نمی شود طبیعتاً جبهه دنبال او نخواهد رفت.
شایع شده آقای ولایتی گفته اگر نامزد انتخابات ریاست جمهوری یازده شود با عنوان «طبیب سیاست» میآیم، چقدر حضور ایشان با این شعار مؤثر خواهد بود؟
ما این صحبتها را نشنیدیم؛ اینها شایعاتی است که به ایشان منتسب میکنند و تأییدی هم از طرف ایشان نیست.
صحبتهایی درباره حضور جدی آقای لاریجانی در انتخابات ریاست جمهوری مطرح است احتمال نامزدی ایشان را چقدر میدانید؟
ایشان تا به حال نفیشان بیشتر از تأیید نامزدیشان در رقابت سیاسی پیشرو بوده است.
از صحبتهای شما برمیآید جبهه پیروان خط امام و رهبری و جامعه روحانیت مبارز برای انتخابات پیشرو هماهنگ عمل خواهند کرد. اگر آنها روی یک کاندیدا توافق کنند شخصیتهایی مثل آقایان متکی، لاریجانی، پورمحمدی ولایتی به نفع وی کنار میروند؟
اصول کار عقلانی این است که اگر مجموعه مورد اعتقاد و اعتماد آنها باشد، به نفع فردی که امتیاز بیشتری آورده کنار روند. این روند صحیح و عقلانی است اما اینکه قطعاً تحقق یابد یا خیر، ممکن است مثل سال 84 مشکلاتی داشته باشیم و بعضی حاضر به کنار رفتن نباشند، بگویندکار و فعالیت کردند و نمیخواهند فرصت را از دست بدهند ولی بهنظر میرسد روند صحیح درست و مورد انتظار از اصولگرایان این باشد که وقتی جمع به یک مصداقی رسید بقیه به نفع او کنار روند.
19 301
نظر شما