به گزارش خبر آنلاین میلیون ها ژاپنی برای اولین بار از مارس 2011 که یک سونامی قدرتمند ضربات مهلکی به کشورشان وارد کرد روز یکشنبه به پای صندوق های رأی رفته اند تا قدرت را از دموکرات ها گرفته و بار دیگر محافظه کاران را به قدرت برسانند.
براساس گزارش رسانه های ژاپن رقابت اصلی در این انتخابات بین حزب دموکراتیک (چپ میانه) به رهبری یوشی هیکو نودا نخست وزیر کنونی ژاپن و حزب لیبرال دموکرات (محافظه کاران) به رهبری شینزو آبه است. او یک سیاستمدار افراطی خصوصا در موضعگیری های خارجی است و یادآور نخست وزیر اسبق ژاپن جونشیرو کوآیزومی است که اقدام او تنش های گاه و بیگاه اما جدی را برای کشورش و کره بوجود می آورد.
شینزو آبه در سالهای 2006 و 2007 به مدت یک سال در پست نخست وزیری ژاپن خدمت کرده است و امید دارد این بار نیز با موفقیتی که حزب او در پارلمان به دست می آورد بار دیگر بر این منصب تکیه بزند.
توزیع کرسی های پارلمان
حزب یوشی هیکو نودا اکنون 230 کرسی در اختیار دارد و پیشبینی می شود در این انتخابات تنها 60 کرسی را به دست بیاورد در حالی که نظرسنجی ها نشان می دهد حزب شینزوآبه با ائتلافی که با دو حزب کوچک دیگر از جمله کومیتوی جدید بعمل آورده احتمالا 300 کرسی پارلمان را به دست خواهد آورد.
با این همه اگر حزب موکراتیک در انتخابات امروز شکست بخورد، صرفا حاصل تلاش های شینزوآبه نبوده است چرا که بسیاری از مردم قصد دارند به دلیل نارضایتی از چپ های میانه و عملکرد یوشی هیکو نودا به حزب رقیب او یا احزاب دیگر رأی دهند.
طرفداران حزب دموکراتیک مدعی هستندکه دولت آنها بدشانسی آورده و سونامی هولناک حدود دو سال پیش در این کشور اوضاع را به گونه ای در آورده است که هر دولتی روی کار بود بهتر از این نمی توانست عمل کند.
در کنار این دو حزب احزاب دیگر از جمله "حزب شما"، "حزب فردا" و حزب "کومیتوی جدید" نیز سعی دارند تا حد ممکن اعضای خود را به مجلس عوام ژاپن بفرستند.
سوای از این احزاب سرشناس، 12 حزب ثبت شده دیگر نیز در چهل و ششمین انتخابات مجلس نمایندگان ژاپن حضور دارند. بیش از صد میلیون ژاپنی قرار است در انتخابات شرکت کنند و بیش از 1504 نامزد برای به دست آوردن 480 دکرسی پارلمان با یکدیگر رقابت می کنند. اعضای این مجلس پس از پیروزی به نوبه خود نخست وزیر را انتخاب می کنند.
انتخابات هسته ایی
این انتخابات سوای از اینکه می تواند یک انتقال قدرت در ژاپن را سبب شود به دلیل لطمات زیادی که سونامی به نیروگاه اتمی فوکوشیما وارد کرد رنگ و بوی هسته ای نیز به خود گرفته است.
یوشی هیکو نودا، نخستوزیر ژاپن که خواستار برچیده شدن نیروگاه های هسته ای از کشور است درباره انتخابات امروزه گفته : این انتخابات از ملت میخواهد تصمیم بگیرند که آیا باید حزبی را انتخاب کنند که انرژی هستهیی را به صفر میرساند یا حزبی که سیاستهای انرژی قبلی را ادامه میدهد.
نودا ، رهبر حزب دموکرات حاکم ژاپن است که قول داده همه راکتورهای هستهیی این کشور را تا پایان سال 2040 تعطیل کند.
" حزب شما" یک حزب اپوزیسیون کوچک اعلام کرده است که تا پایان سال 2030 همه نیروگاهها را تعطیل میکند و حزب " کومیتوی جدید" ، یک حزب اپوزیسیون دیگر اعلام کرده است که قصد دارد همین کار را در اولین فرصت انجام دهد. با این وجود هر سه حزب قصد دارند اجازه راهاندازی مجدد راکتورهای هستهیی را پیش از تحقق کنار گذاشتن انرژی هستهیی بدهند. از طرفی "حزب فردا" قصد ندارد نیروگاههای هستهیی را مجددا راهاندازی کند.
حزب کمونیست ژاپن و حزب سوسیال دموکرات هر دو قول دادهاند همه راکتورها را بلافاصله تعطیل کنند.
49261
نظر شما