خراسان در یادداشت خود نوشت:

*خبر راه اندازی صفحه فیس بوک توسط دفتر تنظیم و نشر آثار رهبرانقلاب یک توپ خبری بود که در فضای مجازی لحظه به لحظه پرواکنش تر می شد به گونه ای که حتی بی بی سی نیز در گزارش شب گذشته خود نتوانست از آن بگذرد و درحالی که سعی می کرد تناقض های آن با سیاست فیلتر کردن فیس بوک را بزرگ کندمجبور شد بر حجم بالای «لایک» گذاشتن و مخصوصا انتشار آزادانه نظرات منتقدان در کنار موافقان اذعان کند.

*وقتی سیاست رسانه های غربی و عربی در انتشار نظرات رهبر ایران سانسور کامل است مگر در موارد معدود و آن هنگام که تاثیر همان موارد معدود بر افکارعمومی مخصوصا مسلمانان جهان را به روشنی مشاهده می کنیم (مانند اجلاسیه جنبش غیر متعهدها) غیرمنطقی است اگر از بستر بسیار مناسب شبکه اجتماعی فیس بوک با صدها میلیون کاربر برای نشر نظرات و دیدگاه های عمیق، هوشمندانه و موثر ایشان استفاده نکنیم و راه ارتباط "تعاملی" با ده ها میلیون نفر در خارج از کشور را برخود ببندیم.

*البته روشن است که برخی دستگاه ها و افرادی از این اتفاق کمی شوکه شده باشند و در همین راستا شاید کمی عجیب به نظر برسد اما واقعیت این است که با توجه به استفتایی که مدت ها پیش از ایشان شده بود ظاهرا تحلیل رهبر انقلاب از فیس بوک دقیق تر و کارشناسی تر از مسئولین امر است. در این استفتا که در آن به صورتی صریح سوال شده بود ورود به فیس بوک با توجه به فیلتر بودنش چه حکمی دارد پاسخ داده شده بود: « به طور کلی اگر مستلزم مفسده بود و یا خوف ارتکاب گناه باشد و یا موجب تقویت دشمنان اسلام و مسلمین شود جایز نیست و الا مانعی ندارد.» از این فتوا روشن می شود که ماهیت این ابزار محل اشکال نیست چرا که فیس بوک در ماهیت خود بستری است که از آن هم می توان استفاده های نادرست سیاسی، اخلاقی و...کرد و هم می توان به عنوان ابزاری ارتباطی برای اهداف درست مورد استفاده قرار داد.

*ممکن است برخی به فیلتر کردن فیس بوک به دلیل مسائل امنیتی و سیاسی اعتقاد داشته باشند البته من در شرایط خاص سیاسی معتقد به فیلتر کردن کوتاه مدت نه تنها فیس بوک که تمام سایت های مشابه هستم مانند وقایع انتخابات 88 که از این بسترعلیه امنیت ملی سوءاستفاده می شد اما زمانی که شرایط خاص امنیتی یا سیاسی حاکم نیست متوجه نمی شوم چرا باید این فیلترینگ برای فیس بوک ادامه پیدا کند.

*از همه اینها مهمتر هنوز تفاوت بین فیس بوک و دیگر سایت هایی با ماهیت شبکه اجتماعی مجازی مانند گوگل پلاس را متوجه نمی شوم که یکی فیلتر است و ورود به دیگری آزاد است.

*خلاصه آنکه راه افتادن صفحه فیس بوک توسط دفتر نشر مقام معظم رهبری را نه تنها اقدامی هوشمندانه می دانم بلکه آن را بهانه قرار می دهم تا از مسئولان بخواهم سیاست های فیلترینگ خود را البته با تاکید بر فیلتر کردن کامل و دائم تمام سایت های غیراخلاقی دوباره مورد بازبینی جدی قرار دهند.

/27217

کد خبر 265043

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • داودی IR ۲۲:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۹/۳۰
    38 6
    سوال : میشه بگید اون صفحه در فیس بوک رو کی تایید کرده که متعلق به دفتر رهبریه؟
    • بدون نام NL ۲۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۱
      9 1
      صفحه تویتترشون...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین