تهران امروز نوشت:

تنها 2 روز پس از صحبت‌های رئیس‌جمهور درباره تخصیص ارز دارو و افزایش نیافتن قیمت دارو، «مرضیه وحید دستجردی» وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از افزایش قیمت برخی داروها در کشور خبر می‌دهد.

به گفته او با توجه به اینکه نرخ ارز مرجع نسبت به سال گذشته 16.5 درصد افزایش یافته و ارز مرجع کافی نیز در اختیار بخش دارویی قرار نگرفته، افزایش قیمت دارو را در برخی اقلام شاهد هستیم. بانک مرکزی هم در نامه‌ای به او قول داده تا 3 هفته آینده مشکلات ارز دارویی کشور را حل کند، با این وجود گران شدن برخی اقلام دارویی از نظر وزیر بهداشت قطعی است. دستجردی در حالی از افزایش قیمت دارو خبر می‌دهد که احمدی‌نژاد در مصاحبه تلویزیونی‌اش تاکید کرد: «احدی حق ندارد قیمت دارو را بالا ببرد.»

 

اطلاعات غلط ارزی

زمانی که محمود احمدی‌نژاد در برنامه زنده تلویزیونی اعلام کرد که ارزهای مورد نیاز دارو به شرکت‌ها پرداخت شده بسیاری از خود پرسیدند که این ارزها کجا خرج شده است؟ چون دستجردی هم خبری از آنها نداشت. ارزها نه به وزارت‌خانه رسیده بود و نه به شرکت‌های دارویی داده شده بود. از سوی دیگر سخنان رئیس‌جمهور در رسانه ملی با واکنش رئیس سازمان غذا و دارو روبه‌رو شد تا باز هم تفاوت در حرف‌های مسئولان دولتی ادامه داشته باشد. از سوی دیگر رئیس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی به سخنان احمدی‌نژاد درباره تخصیص ارز دارویی واکنش نشان داد و آنها را اطلاعات غلط رئیس بانک مرکزی خواند. ابهام در تخصیص ارز دارو که معلوم نیست کجاست و خرج چه چیزی شده است، به آنجا ختم شد که سرانجام وزیر بهداشت خبر افزایش داروها را تایید کرد. پس از آن بود که معاونت‌های بانک مرکزی نامه‌ای به وزارت بهداشت فرستادند و به وزیر بهداشت قول دادند تا 3 هفته آینده مشکلات ارز دارویی کشور را حل کند. به گفته دستجردی امسال دلار مرجع با تاخیر به حساب شرکت‌های دارویی واریز شده و این در حالی است که با افزایش 16.5 درصدی مواجه بوده است. چون دلار مرجع سال گذشته 1050 تومان و امسال 1226 تومان است. اما این مسائل باعث نشده تا اقلام دارویی و تجهیزات پزشکی در نگاه دولتمردان در اولویت نخست قرار بگیرد.مسئله‌ای که نیاز روزافزون جامعه برای زنده ماندن و ادامه زندگی است. اما علاوه بر اینکه این تجهیزات در ردیف 8 و9 تخصیص ارزی قرار دارند، کاربری دوگانه برخی داروها هم به افزایش قیمت‌ آنها منجر شده است.
به گفته دستجردی، برای برخی داروهایی که کاربرد دوگانه در صنعت، تجارت و کشاورزی دارند مانند داروهای ژلاتینی، این داروها نرخ ارز مرجع ندارند و باید با ارز آزاد تهیه شود، بنابراین افزایش قیمت را در این داروها شاهد هستیم. به گفته وزیر بهداشت، کمیته قیمت‌گذاری روی دارو به صورت سه جانبه از سوی تولید‌کنندگان، مصرف‌کنندگان و سازمان غذا و دارو تشکیل می‌شود و در این باره تصمیم‌گیری می‌کند.

برخی از تجهیزات پزشکی نیز مانند سرم که شاهد افزایش قیمت آن بوده‌ایم فقط به علت محفظه پلاستیکی قیمت آن 3 برابر شده است اما به جای افزایش 2 برابری ما قیمت آن را 40 درصد افزایش دادیم.او می‌گوید: «به علت افزایش نرخ ارز افزایش در قیمت داروها را خواهیم داشت. بسیاری از داروهای وارداتی نیز در شورای تدوین دارویی مصوب شده و ارز دارویی می‌گرفتند اما برخی داروها نیز مصوب نبوده و ارز مرجع به آنها تعلق نمی‌گیرد بنابراین ارز آزاد 3برابری را دریافت می‌کنند.»

به گفتة او، اکنون این شرکت‌ها مجبورند اقلام خود را با دلار آزاد تهیه کنند بنابراین قیمت‌ها بالا می‌رود. خوشبختانه همه کمی‌ها و کاستی‌ها در حال جبران است و تاکنون یک سوم از ارز دارویی پرداخت شده و ظرف دو، سه هفته آینده با کمک وزارت نفت و بانک مرکزی عمده مشکلات حل می‌شود.

 

افزایش تامین ارز مرجع برای واردات دارو

در سال‌جاری به گفتة دستجردی از مجموع 2.5 میلیارد دلار ارز مورد نیاز برای دارو تاکنون فقط 850 میلیون دلار ارز تامین شده است. 150 میلیون دلار ارز نیز برای تهیه ملزومات و تجهیزات پزشکی مورد نیاز تامین شده است که در مجموع می‌توان گفت از شهریورماه امسال به اینسو بانک مرکزی یک میلیارد دلار ارز مرجع برای تامین دارو و ملزومات پزشکی به وزارت بهداشت اختصاص داده است. اما صمد کریمی، سخنگوی مرکز مبادلات ارزی، همان آمار رئیس‌جمهور را اعلام می‌کند و می‌گوید: «امسال 2.5 میلیارد دلار ارز با نرخ مرجع برای واردات دارو اختصاص داده شده که 100 میلیون دلار بیش از عملکرد کل پارسال است.»

تاکید کریمی بر پرداخت کامل ارز دارویی پس از اعتراض‌های روز گذشته نشان می‌دهد که مسئله پرداخت 2.5 میلیارد دلار ارز با نرخ مرجع برای واردات دارو برای تصمیم‌گیران تمام شده است. ارزهایی که معلوم نیست صرف خرید خودروهای لوکس شده یا خرج زین اسب و غذای سگ. شاید هم برای دسته بیل‌ها هزینه‌شده است. به هرحال کسی جواب واضحی برای این سوال‌ها ندارند. اما دولت اصرار بر پرداخت کامل آن دارد، هرچند تلاشی برای شفاف‌سازی محل خرج آن وجود ندارد. برای همین است که احمدی‌نژاد سخن از تخصیص ارزهای جدید مازاد می‌دهد. حال باید ماند و دید تا 3 هفته دیگر مسئله ارز دارویی حداقل برای مدت کوتاهی حل خواهد شد یا خیر؟

47301

کد خبر 266080

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۹:۴۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    14 0
    کدوم دارو ؟ کدوم گرانی ؟
  • hamid reza IR ۱۰:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    16 0
    من با توجه به کارم اطلاعات کافی در این زمینه دارم در 2 ماه گذشته بیش از 500 قلم محصولات دارویی تولید داخل از 20 تا 200 درصد افزایش قیمت داشته حیف در این بخش امکان الصاق فایل ضمیمه نیست وگرنه تمامی نامه های افزایش قیمت که توسط وزارت بهداشت صادر شده را برایتان ارسال میکردم.
  • مهناز IR ۱۲:۰۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    6 0
    والا ما که دارو میخریم خودمون داریم میبینیم که گرون شده لازم نیس کسی بگه که
  • بدون نام IR ۱۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    7 0
    مغایر بودن حرف هاشون چیز جدیدی نیست
  • بدون نام US ۱۳:۱۵ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    6 5
    عاشق این نوسانات ایرانم
  • بدون نام IR ۱۵:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۰/۰۵
    6 0
    خود دولت ( حالا به هر دلیلی ) دلار را به اینجا رسوند حالا تبعات ش را نمی خواد بپذیره/ از این کارشون بدتر اینه که از وزیر خودشون حمایت نمی کنند والا مثل همه چیز که گرون شده تبعی که این هم گرون بشه.