معاون مبارزه با جرایم جنایی پلیس آگاهی ناجا گفت: قتل 10 درصد کم شده است. البته نزاع مهمترین دلیل انگیزه های قتل است.

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از پایگاه اطلاع رسانی پلیس؛ سرهنگ هادی مصطفائی صبح امروز در یک نشست خبری با اشاره اینکه نرخ وقوع قتل در سال گذشته 2.9 در هر یکصدهزار نفر بود، گفت: با توجه به اینکه چند ماه به پایان سال مانده است نمی توان رقم دقیق نرخ وقوع این جرم را در سال 91 اعلام کرد اما در 9 ماهه امسال در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، شاهد کاهش 10 درصدی وقوع قتل در کشور بودیم بنابراین پیش بینی ما کاهش رقم نرخ قتل در سال 91 است.

وی با اشاره به اینکه 85 درصد از پرونده های قتل در کشور توسط کارآگاهان پلیس کشف می شود، تصریح کرد: متوسط سهم استفاده از سلاح سرد در قتل، سال گذشته 40 درصد بود که این رقم امسال به 36.3 درصد رسید.

مصطفائی همچنین در خصوص انگیزه قتل های به وقوع پیوسته طی 9 ماهه گذشته تاکنون گفت: 30 درصد از انگیزه قتل ها، اختلافات است که از این رقم، 12.8 درصد مربوط به نزاع خیابانی و مابقی نیز اختلافاتی است که ریشه قدیمی دارد و منجر به قتل می شود.

معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی ناجا گفت: سرقت با 6.5 درصد، اختلافات خانوادگی با 15 درصد، سایر انگیزه ها با 8.7 درصد، انگیزه های دیگر قتل های بوقوع پیوسته طی این مدت است که 22 درصد انگیزه ها نیز به دلیل آنکه پرونده های آن تحت رسیدگی است؛ علت اصلی آن نامشخص است.

به گفته سرهنگ مصطفائی، در 31 درصد از وقایع قتل، بین متهم و قربانی نسبت فامیلی نسبی و سببی وجود دارد که در سال گذشته این رقم 34 درصد بوده است. 24 درصد قربانیان قتل، زنان می باشد که بیشتر قربانی خشونت اطرافیان و بستگان خود هستند.

 

سرقت مسلحانه کم شد

وی همچنین با اشاره به کاهش 11 درصدی میزان وقوع سرقت های مسلحانه در این مدت، گفت: این درحالی است که در 38 درصد سرقت های مسلحانه، ارزش اموال سرقتی کمتر از 200 هزارتومان می باشد که شامل سرقت گوشی همراه و سایر سرقت های خرد است. میزان کشف این جرم 70 درصد است 8.5 درصد از سرقت های مسلحانه به صورت باندی است که اکثر آنان کشف می شود.

سرهنگ مصطفائی گفت: جرم آدم ربائی نیز 17 درصد کاهش یافته است، 100 درصد آدم ربایی ها توسط کارآگاهان پلیس کشف می شود.

به گفته این مقام انتظامی، 48 درصد پرونده های مربوط به جرم آدم ربایی با انگیزه تسویه حساب در خصوص معاملات مواد مخدر و 18 درصد آن با انگیزه اخاذی انجام می شود و این درحالی است که 60 درصد از این جرم در 5 استان کشور واقع می شود و در بقیه استان ها رقم آن صفر و یا بسیار پایین است.

 

افزایش رجوع به پلیس برای جرایم جنسی

وی در خصوص جرائم جنسی در کشور نیز گفت: از زمانیکه پی جویی این جرم به پلیس آگاهی واگذار شد، دایره نگاه به این جرم را وسیع تر کرده تا تخلفات در این حوزه تنها محدود به تجاوز نشود بلکه سوء استفاده های اخلاقی نیز در دایره این جرم وارد شود تا از این طریق بتوانیم اشراف بیشتری برآن داشته باشیم.

معاون مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی ناجا، گفت: ترغیب به طرح شکایت توسط قربانیان و بهره گیری از پلیس زن برای انجام تحقیقات به منظور حفظ هویت قربانیان منجر شد تا تعداد پرونده های ارجاعی طی 9 ماهه گذشته در مقایسه با مدت مشابه در سال قبل، 1.2 افزایش یابد هرچند هنوز نیز افرادی هستند که به منظور حفظ آبروی خود از طرح شکایت به پلیس خودداری می کنند.

وی با اشاره به اینکه 93 درصد از پرونده های تعرض جنسی منجر به کشف شده است، گفت: قربانیان این جرم بدانند که قطعا اطلاعات هویتی آنان در نزد پلیس باقی خواهد ماند و اگر تمایل به حضور و طرح شکایت ندارند می توانند به صورت تلفنی شکایات خود را با پلیس در میان بگذارند چرا که عدم طرح شکایت منجر به ادامه اعمال مجرمانه متهمان می شود.

4747

کد خبر 267519

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • saman IR ۱۴:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۱
    62 1
    خواهش می کنم برای یکبار هم که شده مسئله تجاوز جنسی رو تو کشورمون حل کنید خانم یا آقایی که مورد تجاوز قرار می گیره از هر نظر داغون میشه اون دیگه آدم عادی نخواهد بود.ممنون

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین