یک کارشناس مسائل روسیه می گوید: روسیه در سوریه دارای منافعی است اماعلاوه بر سوریه و خاورمیانه، در سطح بین المللی نیز دارای منافع و سیاست ها و اهدافی است.

محمود شوری، مدیر گروه مطالعات اوراسیا، کارشناس مسائل روسیه، آسیای مرکزی و قفقاز در مرکز مطالعات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام در گفتگویی با خبرآنلاین با موضوع تغییر رویکرد روسها در قبال بحران سوریه گفت: از ابتدا نیز گفته می شد که روسیه منافعی در سوریه دارد و در مرحلۀ اول به دنبال حفظ دولت بشار اسد بود، وقتی فشارها افزایش پیدا کرد، روسها به این سمت رفتند که از طریق سیاسی، موضوع را حل و فصل کنند و انتظار داشتند که با حل و فصل سیاسی اختلافات در سوریه، جریان حاکم در سوریه، همچنان بخشی از قدرت را در اختیار داشته باشد.
شوری افزود: اما از سویی روسها امیدوارند که اگر این روند هم عملی نشد، بتوانند در گفتگوها و معاملاتی که با طرفهای بیرونی درگیر در مسئله سوریه دارند، حداقل بخشی از منافع خود را حفظ کنند. من فکر می کنم اگرچه روسها از مرحلۀ اول یعنی حفظ دولت بشار گذار کرده اند و بیشتر به دنبال آنند که هم اکنون از طریق ایجاد یک مصالحۀ سیاسی در داخل به نتیجه برسند، ولی در مرحلۀ سوم گام مهم دیگری نیز برداشته اند که در آن سعی می کنند برای خود در آیندۀ سوریه از طریق گفتگو با طرفهای بیرونی نیز نقش ایجاد کنند.
این کارشناس مسائل روسیه گفت: روسیه تا آنجایی که به نوع روابطش با قدرتهای غربی لطمه جدی وارد نکند و روسیه را وارد یک چالش جدی با غرب نکند، بر منافع خود در سوریه پافشاری خواهد کرد، اما این تنها راه روسها نیست. روسها می توانند از طریق دیگری نیز با نوع معاملاتی که با غربی ها خواهند داشت، اگرنه همۀ منافع بلکه بخشی از آن را حفظ کنند. اگرچه لیبی، تجربۀ خوبی برای روسها نبوده و آنها مکرراً روی این مسئله تأکید دارند که روسیه از معامله ای که با غرب در لیبی داشت، نفعی نبرده است، ولی اگر شرایط بیش از این در سوریه بحرانی شود، ممکن است روسها به یک دستاورد اندک هم قناعت کنند.


مشروح گفتگوی سرویس بین الملل خبرآنلاین با محمود شوری را اینجا بخوانید

4952

 

کد خبر 267966

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 6
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۲۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
    4 66
    نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی
  • بی نام NL ۱۰:۳۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
    57 2
    قدرتهای بزرگ همیشه بر سر تقسیم با هم رقابت دارند. در واقع آنها دارند بازی می کنند و می دانند کجا و تا چه زمانی باید از یک مهره استفاده کنند. سوریه هم از جمله همین کشورهاست. همانطور که آقای شوری اشاره کردند تا جایی از یک مهره استقاده می کنند که به نفع شون باشه.
  • بدون نام IR ۱۲:۵۴ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
    43 5
    تاریخ نشون داده که روسها خیلی دورو و پست هستند. امریکائیها به اونها شرف دارند. خیلی دور نیست مگه حدود 150 سال قبل نبود که کلی از آب و خاک این مملکت رو غصب کردند؟! همون کاری رو که الان با دریای خزر کردند ولی هیچ کس جرأت نداره بگه بالای چشمتون ابروه!!!
    • بینام US ۱۹:۰۶ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
      11 28
      برای من همیشه جای سوال داشته است که چرا هر موقع حرفی از دوران قجر و استعمار به میان می آید همه کاسه کوزه هارا سر روسیه می شکنند.خب اگر روسیه باعث جدایی بخشهای شمالی ایران شد انگلستان هم مسبب جدایی بخشهای بزرگی از شرق و جنوب ایران بوده است (معاهده پاریس وحکمیت مک ماهون و...). همین انگلستان به همراه شرکای آمریکایش سالها نفت ایران را به تاراج بردند و با طراحی کودتا از پیشرفت این مملکت جلوگیری به عمل آوردند. ولی چرا افکار عمومی ایرانی ها نسبت به انگلستان مثبت است؟ من به شخصه در خبرآنلاین دیده ام که نظرات با مضامین ضدانگلیسی ده ها و ده ها منفی آورده اند. واقعا چرا؟‌ جواب این سوال را در کتاب حاکمیت بر رسانه ها نوشته دکتر چامسکی میتوان یافت. شاید اگر روسیه هم نفوذ رسانه ای انگلستان را در ایران ...
    • ادامه مطلب US ۱۹:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
      11 29
      شاید اگر روسیه هم نفوذ رسانه ای انگلستان را در ایران داشت مردم به گونه ای دیگر درباره اش فکر می کردنند. عوام ایران جلو bbc می نشینند و به خیال خود خیلی از لحاظ سیاسی آگاه تشریف دارند.
    • حجت IR ۱۹:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۱۴
      3 31
      در تایید نظر بینام عرض می کنم که مسئله جدایی بخش های شمالی ایران کاملا به بی عرضگی و ندانم کاری و ضعف قاجارهای احمق ربط داشت و بی توجهی مردم به دفاع از سرزمین هاشون در برابر بیگانگان. هر کشوری در ان زمان فاتح می شد قلمرو های فتح کرده را ملحق به خاک خود می کرد. قصد تطهیر روس ها رو ندارم اما نکته دیگر اینکه در همین و قرارداد ننگین سوای از بی کفایتی قجرها، دست انگلیس در تحمیل این قراردادها به ایران کاملا هویدا است. حتی روس ها شاید حاضر بودند با پول قضیه را حل کنند اما انگلیسی ها در دهان انها انداختندکه بخش هایی از ایران را برای خود بردارند.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین