به گزارش خبرآنلاین، در مقدمه این کتاب آمده است: «همایون کاشانی در حماسه «منظومه شهیدان کربلا» رشادتهای این قهرمانان عرصه عشق و ایثار را در قالب ترکیباتی دلنشین، به زبانی موزن و بسیار جذاب بیان کرده است. طبع همایون در تشریح و توصیف قهرمانی عاشقان الله و پیروان سید الشهدا(ع) آن چنان لطیف و دل انگیز است که خواننده را مسحور کرده و بیاختیار بیت به بیت دنبال خود میکشاند.»
«منظومه شهیدان کربلا» با این ابیات آغاز میشود:
به نام جهان دار کیهان خدای/ کز اوی است بنیان گیتی به جای
کریمی که گردون سپهر آفرید/ خور و خواب و احسان ومهر آفرید
پس از حمد بر ایزد بی قرین/ به جان محمد (ص) هزار آفرین
چون در راه حق بود او یکه تاز/ به پیغمبری گشت گردن فراز
زتاریکی آمد برون نور پاک/ بدان سان که گل گشت پیدا زخاک
پس از مدح پیغمبر پاک دین/ به جان علی (ع)صد هزار افرین
همان باب نو باوگان رسول/ ولی خداوند و جفت بتول
سیدرضا آل یاسین متخلص به همایون کاشانی در سال 1307 شمسی در کاشان دیده به جهان گشود. پدرش آیت الله میر سید نظام الدین ال یاسین از علمای مشهور زمان خود بود که در اولین دوره شورای ملی بعد از مشروطیت نماینده مردم کاشان شد و همان که از طبع و استعداد خدادادی بهرهمند بود مقدمات زبان فارسی و عربی را در محضر پدر دانشمندش فرا گرفت. همایون به خاندان رسالت خالصانه عشق میورزید و عمده آثار ادبی وی در مدح و منقبت و شرح زندگینامه اهل بیت است. وی در 28 بهمن ماه 1380 دیده از جهان فرو بست.
کتاب «منظومه شهیدان کربلا» در 568 صفحه و در تیراژ 2500 جلد و با قیمت 9900 تومان از سوی سوره مهر منتشر شده است.
همچنین بنابر گزارش سایت ناشر، «ادامه آفتاب» مجموعه شعر آیینی شاعران جوان استان کرمان به کوشش مجتبی احمدی و با مقدمه سید علی میرافضلی منتشر شده است. 13شاعر جوان در حوزه ادبیات آیینی شعرهایشان در این مجموعه گنجانده شده است. اغلب شعرهای این مجموعه با موضوع عاشورا گردآوری شده و در آن اسامی شاعرانی چون: مجتبی احمدی، علی اسدی، آرزو کبیری نیا، نسترن موحدی نیا، سمانه میرزایی و... دیده می شود.
مجتبی احمدی هدف از گردآوری این مجموعه را تشویق شاعران مستعد شهر کرمان عنوان کرد و گفت: بسیاری از شاعران که آثارشان در این مجموعه منتشر شده است افرادی هستند که شعرهای آنان در کنگرهها و جشنوارههای ادبی منتخب و برگزیده شده است. سعی شده به خاطر یکدست شدن مجموعه، شعرهای کلاسیک را گردآوری و به علاقهمندان شعر آیینی معرفی کنیم.
این شاعر به مقدمه کتاب که توسط سید علی میرافضلی به رشته تحریر درآمده اشاره کرده، افزود: آقای میرافضلی را باید به حق از شاعران سرشناس کرمان ذکر کنیم که آثار فراوانی را در سرایش اشعار و کارهای پژوهشی ارائه کردهاند که نوشتن موجز اما پرمغز ایشان در دیباچه کتاب اعتبار خاصی را به این مجموعه بخشیده است.
6060
نظر شما