محمدتقی سرمدی، نویسنده و مدیر انتشارات «سرمدی» در گفتوگو با فارس درباره مجموعه 20 جلدی «دایرةالمعارف پژوهشی در تاریخ پزشکی و درمان جهان از آغاز تا عصر حاضر»، بیان داشت: بنیانگذاران نهضت عظیم طب اسلامی به ترتیب «ازمنه ابن ربن طبری»، «رازی»، «اهوازی» و «ابنسینا» بودهاند که عموماً ایرانی هستند.
مدیر انتشارات «سرمدی» گفت: بنده در سالهای گذشته به دلیل اشتغال به امور نشر و تسهیلات بهداشتی و درمانی و بهزیستی و فرهنگی، با گردآوری و مطالعه و بررسی کتب، مقالات، رسالات، اسناد، مدارک داخلی و خارجی جدید و قدیم پزشکی، در راستای ارائه خدمتی ناچیز، اقدام به پژوهش و تألیف تاریخ پزشکی و درمان جهان از آغاز تا عصر حاضر در بیست مجلد کردم.
به گفته وی، با توجه به پیشرفتهای عظیمی که نصیب بشر قرن بیستم شده، ممکن است عدهای رجوع به اعمال و وقایع و حوادث پزشکی گذشتههای دور و نزدیک را کوچک محسوب دارند که معتقدم کاری درست و پسندیده نیست چراکه به جرأت میتوان اذعان کرد که پیشرفتهای کنونی حاصله، بر اصول و پایههای نظری و تجربی همان طب و طبابت پیشینیان استوار است.
صاحب امتیاز نشریه پژوهشی، تحقیقی و خبری «سرمد»، گفت: از عناوین مجموعه 20 جلدی «دایرةالمعارف پژوهشی در تاریخ پزشکی و درمان جهان از آغاز تا عصر حاضر» میتوان به «از پیشگامان تا طب اسلامی»، «ایران از دوره مغول تا عصر حاضر»، «اروپا تا اواخر قرن پانزدهم»، «اروپا، رنسانس _ پیشرفتهای پزشکی»، «اروپا، تجهیزات و تسهیلات پزشکی – سازمانهای بهداشتی جهانی»، «قاره آمریکا»، «آفریقا»، «آفریقا»، «آفریقا و اقیانوسیه»، «نامداران پزشکی»، «به نگارش درنیامدهها»، «تلخیص پژوهشی در تاریخ پزشکی و درمان آسیا و اروپا»، «تلخیص پژوهشی در تاریخ پزشکی و درمان آمریکا و آفریقا و اقیانوسیه»، «راهنما و طلیعه» و «اعلام کل دایرةالمعارف» اشاره کرد.
وی اضافه کرد: جلد نوزدهم این دایرةالمعارف توسط «پرفسور سعید کنعانی زنجانی» با عنوان «از پیشگامان تا طب اسلامی» به زبان انگلیسی تحت عنوان «A Research on the History of World Medicine and Treatment» ترجمه شده است. نگارش این دایرةالمعارف بیش از 20 سال به طول انجامید اما به دلیل اینکه انتشارات «سرمدی» یک ناشر خصوصی به شمار میرفت و از حمایت مؤسسات، نهادها و ارگانهای دولتی برخوردار نبود، چاپ و انتشار این اثر یکسال طول کشید.
وی افزود: «دایرةالمعارف پژوهشی در تاریخ پزشکی و درمان جهان از آغاز تا عصر حاضر» در سالهای اخیر توانست برگزیده هفدهمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران باشد و در آن دوران نیز وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با خرید چندین نسخه از این دایرةالمعارف موجب سرعت بخشیدن چاپهای آن شد اما در دورهای این خریدها، قطع شد.
سرمدی با بیان اینکه برخی از کتب این دایرةالمعارف در دانشگاهها برای دانشجویان تدریس میشود، عنوان کرد: «دایرةالمعارف پژوهشی در تاریخ پزشکی و درمان جهان از آغاز تا عصر حاضر» برای استفاده همه اساتید و دانشجویان رشتههای پزشکی به ویژه دانشگاه علوم پزشکی بسیار مفید و مطلوب است.
6060
نظر شما