جمال شورجه، پوران درخشنده و حبیب‌الله کاسه‌ساز کارگردانان سینمای ایران نظر خود را درباره چگونگی برگزاری جشنواره فیلم فجر مطرح کردند.

به گزارش روابط عمومی سی و یکمین جشنواره فیلم فجر، جمال شورجه تهیه‌کننده و کارگردان سینما با اشاره به کاهش تعداد سیمرغ‌های جشنواره فجر، گفت: «توزیع زیاد سیمرغ از ارزش جایزه کم می‌کند. به نظر من سیمرغی که تهیه‌کننده می‌گیرد نشان دهنده وزن و ظرفیتمندی است که در این تهیه‌کننده و صاحب فیلم دیده شده و عادلانه هم داده شده بنابراین باید امتیاز ویژه‌ای به این‌ها داده شود تا سیمرغ‌ها اعتبار خاصی برای آن‌ها به همراه آورد.»


این کارگردان در ادامه گفت: «شاید کم کردن سیمرغ‌ها و پرمحتوا کردن این امر باعث می‌شود تا به اعتبار این افراد به شکل حرفه‌ای نگاه شود و آن‌ها بتوانند از این امکانی که بوجود آمده در سال‌های آتی به خوبی استفاده کنند بنابراین این کار در مجموع حرکت مثبتی است، در عین حال باید از اکثر افرادی که در تولید فیلم زحمت می‌کشند به نوعی قدردانی شود.»


او گفت: «کیفیت ساختار در آثار بحث دیرینه‌ای است که لازم و ملزوم یکدیگر هستند. کیفیت ساختار آثار همواره در تمامی ادوار سینمایی و جشنواره‌ها مطرح بوده که آثار ارائه شده به جشنواره‌ها به خصوص آثاری که برای بخش مسابقه انتخاب می‌شوند، باید از کیفیت مناسب و خوبی از نظر ساختار و قصه، کارگردانی، موسیقی و اجزا برخوردار باشند و به نظر می‌رسد این یکی از ارکان مهم فیلم است و هیچ فیلمسازی هم به دنبال ساختن اثری با کیفیت نازل و بد نیست و همه فیلمسازان تلاش می‌کنند تا آثار خوبی را از نظر کیفی تولید کنند. امسال فیلم‌های جشنواره باید از کیفیت خوبی هم از نظر داستان و هم از نظر ساختار برخوردار باشد.»
 

کارگردان «حماسه مجنون» با بیان اینکه بخشی از ناکامی‌های اکران سال 91 به دلیل حاشیه سازی‌ها است، گفت: «اکران‌ها در ابتدای سال ناموفق بود اما بعد از آن موفق از آب درآمد. شاید دو فیلم که کارگردان و تهیه کننده آن هم فکر نمی‌کردند از اقبال مردمی برخوردار شوند، با این جوسازی‌ها مردم کنجکاو شدند و به تماشای فیلم‌ها رفتند.» 


 درخشنده: جشنواره فجر باید در رشد و شکوفایی سینمای ایران تاثیرگذار باشد
پوران درخشنده کارگردان سینمای ایران که امسال با فیلم «هیس دختر‌ها فریاد نمی‌زنند» در بخش مسابقه سینمای ایران جشنواره فجر حضور دارد، گفت: «جشنواره فیلم فجر اهمیت بسزایی دارد؛ به گونه‌ای که به این شرط شکل گرفته است که بتواند در رشد و شکوفایی سینمای ایران تاثیرگذارباشد. به عبارت دیگر جشنواره فیلم فجر باید بتواند برای مخاطب حرفی برای گفتن داشته باشد و آیینه تمام‌قد معضلات و مشکلات جامعه در کنار نقش آگاهی دهنده و جذابیت خود باشد.»


وی افزود‌: «معمولا ما هر ساله در فیلم‌های جشنواره فجر با الگویی از جامعه روبرو می‌شویم که جامعه را در درون خود به نمایش می‌گذارد؛ بنابراین این امر نشان از اهمیت نقش جشنواره فیلم فجر دارد که چقدر می‌تواند در جامعه تاثیرگذار باشد.»


به گفته کارگردان فیلم سینمایی «هیس، دختر‌ها فریاد نمی‌زنند» هر ساله در جشنواره فیلم فجر، کارنامه سینمایی ایران مرور می‌شود و با این مرور، جشنواره فیلم فجر نیز معنا پیدا می‌کند.
 

درخشنده در پاسخ به این سئوال که چه پیشنهادی برای بهتر برگزار شدن جشنواره فیلم فجر دارید، یادآور شد: «با وجودی که جشنواره فیلم فجر هر ساله بزرگ‌ترین رویداد فرهنگی کشورمان محسوب می‌شود، اما نباید این جشنواره تابع سلایق مدیرانی باشد که چند سالی سکانداری سینما را برعهده دارند، بلکه باید مدیران تابع سیاست‌های برگرفته از نگاه کار‌شناسی و نیازهای جامعه باشند؛ به طوری که جشنواره با حضور مدیران، گرفتار تزلزل در سیاست‌های خود نشود.»

 
کارگردان فیلم سینمایی «شمعی در باد» اضافه کرد: «جشنواره فیلم فجر باید در خدمت جامعه باشد و بتواند فرهنگ و باورهای غلط جامعه را به چالش بکشاند، بتواند طرح مسئله کند، هشداردهنده و حتی منعکس کننده توانمندی‌های جامعه باشد؛ چرا که سینما از جایگاه رفیعی برخوردار است و هنرمند واقعی قادر است حتی با یک فیلم، جامعه را به نقطه امید یا عکس آن رهنمون سازد.» 
 
کاسه‌ساز: فیلم با کیفیت تضمین کننده جذب مخاطب است
حبیب الله کاسه‌ساز تهیه کننده سینما در گفت‌وگو با ستاد خبری سی و یکمین جشنواره بین‌المللی فیلم فجر گفت: «زمانی که فیلم از کیفیت بالایی برخوردار باشد و به دنبال خود قصه خوبی داشته باشد قطعا در جذب مخاطب هم می‌تواند موفق باشد زیرا کیفیت و محتوا است که مخاطب را به سینما می‌کشاند.»


وی همچنین گفت: «اعتقاد من بر این است که اول کیفیت فیلم باید در نظر گرفته شود و بعد مخاطب؛ ضمن اینکه این دو نمی‌توانند از هم جدا باشند. حتی اگر فیلمی داشته باشیم که مخاطب زیادی به همراه دارد دلیلی بر خوب بودن آن نمی‌تواند باشد، زیرا فیلمسازی شرایطی دارد که باید در آن یک سری اصول رعایت شود تا هم کیفیت و هم محتوا و هم مخاطب را راضی نگه دارد. باید توجه داشته باشیم که فیلم با کیفیت تضمین کننده جذب مخاطب است.»


وی با بیان اینکه اکران‌ها در سینما مخاطب خاص خودش را دارد، گفت: «اینکه فیلمی در جشنواره بهترین اثر شناخته شود دلیل بر این نیست که از نظر مخاطب هم بهترین اثر باشد و حتما مخاطب را به سینما بکشاند، زیرا در جشنواره تعدادی داور وجود دارد که بر اساس سلیقه و تجربیاتشان تصمیم می‌گیرند و دلیل نمی‌شود که مخاطب هم قطعا‌‌ همان فیلم را انتخاب کند. زیرا ذائقه داور با ذائقه مخاطب متفاوت است، شاید فیلمی در جشنواره حتی جزء هیات انتخاب هم نشود اما زمانی که به سینما می‌آید مخاطب خاص خودش را دارد. نکته‌ای که باید همواره مد نظر قرار دهیم این است که در داوری‌هایمان از اعمال نظر شخصی پرهیز کنیم.» 
 
58246

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 270640

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
3 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • فرهاد IR ۰۱:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۶
    0 1
    به نظرم با این آبی که شما به فیلم هاتون می بندید، بهتره المپیک ورزش های آبی برگزار کنید تا جشنواره ی فیلم!
  • بدون نام US ۰۵:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۰/۲۶
    0 1
    به جشنواره کاری ندارم اما فیلمهایی به سبک هیس دخترها به مذاق مردم زیاد خوش نمیاد چون متاسفانه مردم انقدر تلخی در زندگی شون دارن که دیگه به دیدن اینجور فیلمای تلخ نیازی ندارن . مردم دنبال تنوع میگردن نه اینکه صرفا 4 تا بازیگر جلوی دوربین ( البته به شخصه 2 تا از بازیگران ایران رو خیلی دوست دارم هانیه توسلی و شهاب حسینی ) همش هم مشکلات اجتماع و خانواده و دیالوگ و گریه و زاری و اشک و غم و اینجور چیزا . از طریق رادیو هم میشه به این چیزا گوش داد و نیازی نیست در سینما و بر پرده عریض ساخته بشه . پرده ی عریض سینما باید جای شگفتی آفرینی باشه نه دیدن اینجور فیلمهای کلیشه ای با بازی های الکی و تکراری و خواب آور . در کل گمون نکنم با این وضع سینمای ایران حرفی برای گفتن داشته باشه