رییس کمیسیون اصل نود می گوید ان قلت گذاشتن بر قوانینی که مجلس تصویب کرده و به تایید شورا رسیده، اختلاف نیست این سلیقه دولت است.

به گزارش خبرآنلاین، در ادامه برنامه «دیروز ،امروز، فردا» لطف الله فروزنده معاون پارلمانی دولت با بیان اینکه مواردی از قوانین تصویب شده در مجلس به شورای حل اختلاف ارجاع داده شده است، گفت: من آماری را همراه خود دارم که اکثر قوانین مصوی مجلس که نزدیک به 40 فقره است، امضا و برای اجرا رفته است.
وی با اشاره به اصل 110 قانون اساسی درخصوص وظایف مقام رهبری، گفت: رهبر انقلاب براساس این وظیفه خود شورای حل اختلاف را برای حل مشکلات بین دولت و مجلس پیش بینی کرده اند. از این رو ما 4 مورد از قوانینی که به نظر ما مغایر اصل 75 قانون اساسی بود و بارمالی داشت را به این شورا ارجاع دادیم. از این 4 فقره مواردی به اصلاحیه های قانون برنامه و بودجه برمی گردد و یا طرح مربوط به استخدام حق التدریسی‌ها که بار مالی داشتند.
فروزنده گفت: قانون بودجه یک ساله بسته شده، اما در 4 ماه مانده به پایان سال، به یکباره اصلاحیه می خورد! این اشکال ایجاد می کند. من نمی‌دانم آقایان در شورای نگهبان چگونه این قوانین را تایید می کنند؟ ولی اینها در اجرا به مشکل می خورند، چون پولی برای اجرا وجود ندارد.
وی با انتقاد از روند افزایشی دوفوریت ها در مجلس نهم، گفت: ما در مجلس نهم با مشکل دوفوریت ها روبرو شده ایم. من آماری دارم که نشان می دهد دوفوریت ها در این مجلس نسبت به مجلس هفتم، 63 درصد و نسبت به مجلس هشتم 138 درصد رشد داشته است.
معاون پارلمانی دولت اظهار داشت: مثلا در قانون برنامه و بودجه اجازه داده بودند که برای طرح های عمرانی تهاتر شود که در شرایط مالی این به کمک دولت می آمد. اما آمدند و این را بستند. ما پروژه مهر ماندگار را تعریف کردیم که خود نمایندگان سودش را می برند. ولی وقتی منابع مالی محدود می شود، چه باید کرد؟
وی ادامه داد: یا در مورد قانون انتخابات، باید لایحه اصلاح آن به مجلس می آمد. دیدید که نمایندگان طرح را آوردند و در نهایت هم بسیاری از موارد آن حذف شد. این به معنای نفی اختیارات مجلس نیست. در نهایت هم حرف آخر را باید مجلس بزند، اما اطلاعات دسته اول در اختیار دولت است و بقیه نهادها اطلاعات دسته دوم دارند.
فروزنده با بیان اینکه در نهایت رای نماینده شرط است نه ما، ادامه داد: اگر در هر دولتی اساس تصویب قوانین را بر لوایح بگذاریم، مشکلات کاهش می یابد. قطعا نمایندگان حق دارند طرح بدهند اما آنجا که قرار است کار بزرگ شود، باید با تعامل دو طرف و با لوایح دولت کار پیش برود.
در ادامه این مناظره پورمختار با بیان اینکه فرستادن قوانین به شورای حل اختلاف، به دلیل اصل 75 - عدم تامین بار مالی-  خلاف قانون اساسی است، گفت: این شورا برای آن در نظر گرفته شده است که در مواردی که اختلافی بین دو قوه است، آن را حل کند. ولی قوانینی که تصویب و به تایید شورای نگهبان رسید باید اجرا شود.
وی تصریح کرد: این مواردی که آقای فروزنده عنوان کردند از مصادیق اختلاف نیست و ارسال قوانین مصوب مجلس به هیات حل اختلاف وجه قانون ندارد و اساسا در صلاحیت هیات حل اختلاف نیست. ان قلت گذاشتن بر قوانینی که مجلس تصویب کرده و به تایید شورای نگهبان رسیده، اختلاف نیست این سلیقه دولت است که آن را منطبق بر قانون نمی داند.
پورمختار در ادامه اشکال ایجاد شده در مواردی اینچنینی را ناشی از عدم تعامل مناسب دولت با مجلس دانست و گفت: دولت اطلاع رسانی خوبی با مجلس ندارد. مجلس به خوبی در جریان تصمیم گیری های دولت نیست.
وی اظهار داشت: برای مثال در قانون هدفمندی یارانه ها این فضا و خلا ایجاد شده است که اساسا دولت به دنبال چیست؟ وقتی از 39 هزار میلیارد تومان بودجه عمرانی تنها 10 درصد آن اختصاص یافته است، پروژه مهر ماندگار را بر چه اساسی دولت کلید می زند؟ بودجه این طرح از کجا قرار است تامین شود؟ آن هم وقتی ادعا می شود که درآمد کشور کاهش یافته است!
رییس کمیسیون اصل نود با تاکید براینکه قانون هدفمندی یارانه ها به درستی و کامل اجرا نشد، گفت: در فاز اول باید به بخش کشاورزی و تولید و صنعت یارانه پرداخت شود، ولی ریالی پرداخت نشده است. می بینید که وضعیت کشاورزی نامناسب است. در حوزه صنعت هم صدای خودروسازان دولتی درآمده است.
وی ادامه داد: در چنین فضایی وظیفه مجلس این است که بیاید تصمیم بگیرد و دولت را مکلف کند چه کارهایی انجام شود و چه کارهایی انجام نشود. برای این تکلیف هم قاعدتا نیازمند ارائه طرح هستیم و اگر الزام باشد، فوریت دار باید ارائه شود.
رییس کمیسیون اصل نود با تاکید براینکه وقتی دولت اطلاع رسانی مناسب به مجلس نمی کند، لذا مجلس مجبور است شخصا ورود کند، خاطرنشان ساخت: مشکل اصلی همان تقابلی است که بین دولت و مجلس است. اگر دولت بنا را بر تعامل بگذارد، این مسائل حل می شود.

ادامه دارد....
/29220

کد خبر 271450

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین