یدالله جوانی که در بحبوبه فتنه 88 رئیس اداره سیاسی سپاه بود و اکنون مشاور ریاست عقیدتی سیاسی سپاه است، میگوید: پروژه انتخابات آزاد ادامه اتفاقات سال 88 و روی دیگر سکه تقلب و صیانت از آراست.»
جوانی میگوید: «با توجه به اینکه برخی چهرههای باسابقه انقلابی کلیدواژه انتخابات آزاد را در سخنان خود به کار میبرند باید سطح آگهی مردم را بالا برد تا برخی جریانات سیاسی نتوانند از طریق عوام فریبی مردم به اهداف خود دست یابند.»
اهم گفته های وی به قرار زیر است.
- در حالی که در کشورما از رای مردم صیانت میشود، نظام امانتدار رای مردم است و همچنین مکانیزم و سازوکارهای اجرایی و نظارت بر انتخابات در کشور ما به گونهای تعبیه شده است که امکان تقلب در انتخابات و جابهجایی آرا وجود ندارد؛ اما دیدیم که در این فتنه و حتی مدتها پیش از آن در سال 87 - افرادی شروع به تشکیک در سلامت انتخابات کردند و خواستار صیانت از آرای مردم شدند.
-به عنوان مثال شعار هواداران آقای موسوی این بود که «اگر تقلب نشه، میرحسین رئیسجمهور میشه» و بعد هم این شعار را تکرار کردند که «اگه تقلب بشه، ایران قیامت میشه». بنابراین این مجموعه را باید با هم دید؛ یعنی این جریان از سال 87 شروع به تشکیک در سلامت انتخابات میکند، سپس اقدام به شکیل کمیته صیانت از آرا میکند، شعار «اگه تقلب نشه، میرحسین رئیسجمهور میشه» را ساختند، به نظرسازی و ایجاد فضایی جنجالی مبنی بر محبوبیت بیحد و حصر آقای موسوی مبادرت ورزیدند و در نهایت دروغ بزرگ تقلب در انتخابات را مطرح کردند، هواداران خود را به خیابان آوردند و خواستار ابطال انتخابات شدند.
- اگر ما به سخنان آقای موسوی خوئینیها توجه کنیم میبینیم ایشان - که مرد پشت صحنه فتنه 88 هم هست - میگوید انتخابات آزاد انتخاباتی است که آقایان موسوی و کروبی هم بتوانند در آن شرکت کنند. بنابراین روشن است که از نظر این افراد شورای نگهبان نباید افرادی همچون موسوی و کروبی را ردصلاحیت کند و اگر صلاحیت آنها تایید نشود انتخابات آزاد نیست.
- برخی گروههای سیاسی خصوصاً برپاکنندگان فتنه 88 به دنبال این هستند که آقای خاتمی در قامت کاندیدا در انتخابات حضور یابد؛ در حالی که میدانند با توجه به نقش آقای خاتمی در فتنه 88 شورای نگهبان وی را تایید صلاحیت نخواهد کرد. از این رو اینها به دنبال فضاسازی علیه شورای نگهبان هستند تا این مساله را القا کنند که اگر آقای خاتمی تایید صلاحیت نشود انتخابات آزاد نیست و حضور در چنین انتخاباتی مقدور نخواهد بود.
- هر یک از این مفاهیم باید در جای خود مورد بحث قرار گیرد. در سال 88 هم برخی گروههای سیاسی بحث دولت وحدت ملی، دولت آشتی ملی و دولت نجات ملی را مطرح کرند. دولت وحدت ملی یعنی در جامعه ما شکافها و گسستهایی ایجاد شده و اختلافات به حدی عمیق است که وحدت به مخاطره افتاده است؛ از این رو باید در انتخابات روی فردی اجماع کرد که طیفها و جریانات مختلف سیاسی او را قبول دارند.
- ما میبینیم که برخی گروههای سیاسی به مسیر خود ادامه میدهند، گروههای سیاسی که در ایجاد فتنه 88 نقش اساسی داشتند و امروز هم در صدد هستند که فضای جامعه را ملتهب کنند. آنها دنبال تحمیل خواستههای خود به نظام از طریق غائله آفرینی هستند اما من معتقدم که فرمایشات رهبر معظم انقلاب نوعی بصیرت افزایی و روشنگری را در جامعه ایجاد کرد.
- موثرترین اقدامی که میتواند صورت گیرد؛ روشنگری، بصیرتافزایی و بالا بردن آگاهی مردم در حوزه مسائل سیاسی است؛ خصوصا در رابطه با جریانات که پیشینه و سابقه مثبتی دارند و مردم نگاه مثبتی به آنها دارند.
- در تمام کشورها برای مسئولیتهای سنگینی در سطح ریاست جمهوری و نخستوزیری، مجموعهای از شرایط تعریف میشود که باید با آرمانها، ایدئولوژیها و دیدگاههای آن نظام سیاسی مطابقت داشته باشد. در کشور ما هم همینطور است.
- در سال 88 زمانی که برخی جریانات سیاسی اعلام کردند که باید از رای مردم در انتخابات صیانت شود و در آن تقلب صورت نگیرد، به صراحت اعلام کردند در انتخاباتی تقلب نشده است که برنده آن میرحسین موسوی باشد. مفهوم شعار «اگه تقلب نشه میرحسین رئیسجمهور میشه» این بود که اگر آقای موسوی رئیسجمهور نشود حتماً در انتخابات تقلب شده است. امروز هم میگویند انتخابات در صورتی آزاد است که شورای نگهبان افراد مورد نظر ما را تایید کند؛ در حالی که براساس قانون وظیفه شورای نگهبان بررسی و مطالعه سوابق و پیشینه افراد داوطلب است و برای این نهاد محرز شود که چنین فردی شرایط مصرح در اصل 115 قانون اساسی را داراست.
30123
نظر شما