۰ نفر
۳۰ دی ۱۳۹۱ - ۱۳:۰۲

همشهری جوان نوشت:

خبر استعفای مدیر‌کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد یک روز قبل از برگزاری نشست خبری بیست‌وهشتمین جشنواره موسیقی فجر به محض انتشار در رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها، بازتاب‌های فراوانی را به خود دید و همین باعث شد که گمانه‌زنی‌ها برای اتفاقات عجیب و جدید در جشنواره امسال بیشتر و بیشتر شود. جشنواره‌ای که در یک ماه مانده به آغازش، هنوز تکلیف بسیاری از گروه‌های حاضر در آن مشخص نیست و ظاهراً مثل اکثر سال‌هایی که این جشنواره در دقیقه 90 لیست نهایی‌اش را بسته، امسال هم شاهد همین رویه خواهیم بود.
در این گزارش علاوه بر معرفی چهره‌هی شاخص حاضر دراین جشنواره، سعی کرده‌ایم به حاشیه‌های داغ‌تر از متن هم بپردازیم که در کنار هم اتفاقات خوب و بد این فستیوال فرهنگی، می‌تواند مورد توجه رسانه‌ها و اهالی موسیقی قرار بگیرد. همه چیز از سه هفته پیش شروع شد. جایی که مسئولان خبر جشنواره‌های فیلم و هنر‌های تجسمی، به خوبی به رسانه‌ها و مردم خوراک خبری می‌دادند و لحظه به لحظه درباره مراحل پیشرفت کار‌هایشان اطلاع‌رسانی می‌کردند. اکثراً در راس اخبار فرهنگی، اخبار و گزارش‌هایی از این جشنواره‌ها به چشم می‌خورد تا سرانجام صدای رسانه‌ها در آمد و تیتر «مسئولان در خواب، جشنواره موسیقی‌ساز سکوت می‌نوازد!»، ولوله‌‌ای را در ساختمان دفتر موسیقی و انجمن موسیقی به پا کرد.
همین تلنگر کافی بود تا ایمیل‌های شخصی برای خبرنگاران و فعالان حوزه موسیقی ارسال شود و تاریخ نشست خبری جشنواره موسیقی با حضور دبیر و مدیر‌عامل انجمن موسیقی و رئیس دفتر موسیقی اعلام شود.
طبقه هفتم
یک روز مانده به نشست خبری جشنواره موسیقی فجر، جلسه محرمانه‌ای با حضور ناشرین و فعالان حوزه موسیقی در طبقه هفتم ساختمان دفتر موسیقی برگزار شد. در این نشست مهندس شاه‌آبادی (معاونت هنری وزارت ارشاد) رودر‌‌روی این قشر، سعی در حل و فصل مشکلات و کمبود‌های آنها داشت. اینطوری که عده ای از حاضرین در جلسه گفته‌اند، این نشست با صحبت‌های مهندس شاه‌آبادی درباره سیاست‌های کلان در منطقه با موسیقی مبتذل و ارزش دادن و حمایت از موسیقی فاخر به اتمام رسیده. جلسه‌ای که در آن از برنامه‌ریزی‌های گسترده برای هرچه بهتر برگزار شدن جشنواره موسیقی فجر خبر داده شد و اینکه مقدمات زیادی برای همه‌گیر شدن موج جشنواره به راه افتاد اما هیچ‌کس تا لحظه خروج از این نشست خبر نداشت که بیرو ن از سالن چه خبر است. خبری که همه بعد از شنیدن آن هاج و واج به هم نگاه کردند: «محمد میر‌زمانی، مدیر کل دفتر موسیقی وزارت ارشاد در ساعاتی که جلسه محرمانه مهندس شاه‌آبادی در حال برگزاری بود، استعفای خود را اعلام کرد.»
وقتی همه چیز لو رفت!
از آنجایی که شایعات می‌گویند روابط خاصی بین بعضی چهره‌های معروف موسیقی و برخی خبرنگاران برقرار است، یک روز مانده به نشست خبری رسمی جشنواره، نام همه ستاره‌هایی که قرار است در بخش جنبی روی صحنه بروند، لو رفت و باعث شد نشست خبری دیگر جذابیت چندانی برای اهالی رسانه نداشته باشد. شب قبل از نشست بعضی سایت‌ها با رونمایی از اسامی چهره‌های پاپ حاضر در جشنواره خشم برگزار کننده‌های این کنسرت‌ها را برانگبختند؛ جوری که «علی ترابی» (رئیس انجمن موسیقی» در روز نشست از این قبیل رفتار‌ها به شدت انتقاد کرد. او با اشاره به اسامی چهره‌های حاضر در جشنواره گفت« سیروان خسروی، فرزاد فرزین، مازیار فلاحی، بابک جهانبخش، محسن یگانه، احسان خواجه‌امیری و محمد علیزاده چهره‌هایی هستند که با آنها و مدیر‌ برنامه‌هایشان به توافق رسیده‌ایم ولی امکان اضافه شدن برخی چهره‌های دیگر هم به این لیست وجود دارد!»
باز هم از آنجایی که معمولاً این قبیل اخبار درز پیدا می‌کنند و عده‌ای از هنرمندان داخلی نمی‌توانند آن را طبق قولشان تا اعلام رسمی در دل نگه دارند، آخرین اخباری که درباره لیست نهایی ستاره‌های پاپ رسیده،‌حاکی از آن است که چهره‌هایی مثل «کامران رسول‌زاده»،‌«امیر طبری» و «مهدی مقدم» هم توانسته‌اند جواز حضور در این جشن فرهنگی را بگیرند تا مثل سال قبل، بخش جنبی جشنواره را بتوان پرمخاطب‌ترین بخش جشنواره نا‌مید.
بودجه 800 میلیونی؟
جشنواره امسال قرار است با بودجه‌ای بالغ بر 800 میلیون تومان برگزار شود. بودجه‌ای که در مقایسه با سال‌های قبل پسرفت قابل توجهی داشته و مشخصاً در مقایسه با بودجه جشنواره‌ای مثل جشنواره فیلم، چیزی در حد شوخی است.
علی ترابی برآورد هزینه‌های این جشنواره را در نشست خبری جشنواره جوری عنوان کرد که ظاهراً هنوز چیزی به قطعیت مطلق نرسیده و امیدواری‌هایی برای اضافه شدن 400 میلیون دیگر به آن وجود دارد. ترابی درباره میزان بودجه‌ای که برای حضور ستاره‌های پاپ در این جشنواره برآورد شده و دستمزد آنها در حاشیه‌ نشست خبری گفت: «برآورد ما تقریباً مشخص است و برای همه ستاره‌ها هم یک میزان پول کنار گذاشته‌ایم و مذاکراتمان را هم انجام داده‌ایم اما هنوز هیچ قراردادی منعقد نشده. با توجه به میزان بودجه‌ای که در اختیار داریم، به نظر می‌رسد مشکلاتی در بخش قرارداد داشته باشیم. چون دوستان هم با ما هم عقیده‌اند که اجرا در جشنواره بنوعی حضور در یک کار فرهنگی و ملی به حساب می‌آید و می‌تواند بازخورد‌های مثبتی را هم در پی داشته باشد.»
آنهایی که نیستند
جشنواره امسال با چند غایب بزرگ آغاز به کار می‌کند. شاید بی‌اطلاعی از حضور یا عدم حضور ارکستر ملی و ارکستر سمفونیک، بزرگترین علامت سوال این دوره به حساب بیاید. ادغام تلویحی این دو ار کستر و تولد موسسه ارکستر ایران و عدم قطعیت حضور نماینده‌ای از این موسسه در جشنواره بیست‌وهشتم باعث شده خیلی‌ها روی خوش و به جشنواره امسال نشان ندهند. رضا صادقی، بنیامین و گروه آریان هم از جمله غایبان سرشناس بخش جنبی جشنواره به حساب می‌آیند. علی ترابی درباره دلایل غیبت این گروه در نشست خبری جواب مبهمی دارد« «برخی گروه‌ها و افراد به دلایلی شرایط حضورشان در این دوره فراهم نبود و ما براساس همین مشکلات متأسفانه نتوانستیم پذیرای تعداد بیشتری از دوستان باشیم.»

30123

کد خبر 271680

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین