نمایندگان مجلس هم طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی را تصویب کردند و هم کلید ممنوع کردن جدایی ری از تهران بدون مجوز مجلس را زدند.

به گزارش خبرآنلاین، مجلسی ها در اولین جلسه از هفته کاری خود روز پرکاری داشتند، تصویب یک طرح تحقیق وتفحص، بررسی یک پیشنهاد دولت و چند دوفوریت دستورکارهای اصلی امروز نمایندگان بود.

لاریجانی: انقلاب اسلامی با راهبری امام(ره) در جهت تحقق جامعه مهدوی حرکت خود را آغاز نمود/ مبارزه با جباران و مستکبران زمان از آموزه‌های انقلاب مهدوی است
علی لاریجانی در آغاز جلسه علنی امروز در نطق پیش از دستور با تسلیت شهادت امام حسن عسگری(ع)، گفت: امام حسن عسگری (ع) که همرا پدر بزرگوارشان توسط خلفای عباسی به سامرا آورده شده بودند بارها توسط خلفا به زندان افکنده و عموما از ترس نفوذ معنوی آن امام در بین مسلمانان تحت نظر بودند. این کنترل در حدی بود که امام به افرادی که منتظر دیدار ایشان در مسیر راه بودند فرمودند «کسی بر من سلام یا حتی اشاره هم به طرف من نکند چرا که در امان نیستند » این روایت بخوبی نشان می‌دهد که دستگاه خلافت تا چه حد روابط امام با شیعیانش را زیر نظر داشته و آنها را کنترل می کرده است.
وی تصریح کرد: در آن دوره که به خاطر فشارهای خلفای عباسی شیعیان مجبور به حضور در مکان های امن بودند به سمت شرق و ایران آمده و در مناطق مختلف مانند نیشابور، توس، بیهق، سمرقند، قم و دیگر مناطق پراکنده شده بودند و امام برای ارتباط با آنان افرادی چون ابراهیم بن عبده را گمارده بود.
رییس مجلس با بیان اینکه این شبکه ارتباطی باعث حفظ تفکر اصیل اسلامی حتی در سخت ترین شرایط اختناق عباسی گردید، خاطرنشان ساخت: میراث فرهنگی شیعه از این طریق حفظ شد. رحلت آن امام بزرگوار در سن 29 سالگی در هنگام نماز صبح بود در چنین روزی افتاب عالم تاب ولایت ولی الله اعظم امام زمان (عج) روشنی بخش بخش حیات معنوی مسلمان گشت که خداوند نوید آن را داد تا در پناه انقلاب مهدوی حق هر حقمداری ادا شود و حکومت جباران و ستمکاران و مستکبران جای خود را به عدالت مهدوی و آرامش و آبادانی سرزمین ها بدهد.
لاریجانی تاکید کرد: انقلاب اسلامی ایران با راهبری امام راحل در جهت تحقق جامعه مهدوی حرکت خود را آغاز نمود و مجاهدت انقلابیون ایران در مبارزه با جباران و مستکبران زمان از آموزه‌های انقلاب مهدوی است و امید است با زعامت حضرت آیت الله خامنه‌ای این قافله حقمدار امت اسلامی با ظهور منجی عالم بشریب به وصال آن یگانه دوران واصل گردد.
موافقت مجلس با تحقیق و تفحص از بانک مرکزی
تقاضای 43 نماینده برای تحقیق و تفحص از بانک مرکزی امروز با حضور رییس کل بانک مرکزی در صحن علنی بررسی و نمایندگان با 171 رای موافق با آن موافقت کردند.
به گزارش خبرآنلاین، طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی اولین دستور کار امروز مجلس شورای اسلامی بود. بعد از از ارائه گزارش کمیسیون اقتصادی در خصوص این طرح تحقیق و تفحص، مجلس وارد رای گیری برای تقاضای 43 نماینده درخواست کننده این طرح شدند و با رای بالا با آن موافقت کرد.
عملکرد بانک مرکزی در بازار ارز، برداشت از حساب بانک ها، مشکلات مردم و فعالان اقتصادی در مواجه با بانک ها از جمله محورهای این تحقیق و تفحص است.
در همین راستا محمدرضا پورابراهیمی طراح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی با بیان اینکه جایگاه بانک مرکزی و تصمیمات آن در اقتصاد ملی، بر کسی پوشیده نیست، گفت: کوچک‌ترین تصمیم بانک مرکزی در موضوعات مختلف آثار گسترده‌ای بر اقتصاد کشور می‌گذارد.بخش عمده‌ای از ساختار نظام مالی در کشور ما طی چند سال اخیر، بانک‌محور بوده است، از این رو اهمیت بانک مرکزی روشن می‌شود.
وی بر ضرورت استقلال بانک مرکزی تاکید و تصریح کرد: استقلال بانک مرکزی می‌تواند کمک ویژه‌ای به اخذ تصمیمات مناسب در نظام مالی کشور کند و به نظر می‌رسد قوانین و مقررات فعلی متناسب با شرایط عادی اقتصادی است و امروز که با تحریم‌ها مواجه هستیم باید متناسب با این رویکرد، قوانین و مقررات لازم را تصویب کنیم که البته لازمه آن اطلاع از شرایط بانک مرکزی است.
پورابراهیمی با بیان اینکه طی دو سال اخیر شاهد اقدامات خاصی از سوی بانک مرکزی در زمینه صدور مجوزها هستیم، خاطرنشان کرد: چرا در کشور ما برخی نهادها که باید از بانک مرکزی مجوز بگیرند، بدون مجوز در حال فعالیت هستند و بانک مرکزی روی این موارد نظارتی ندارد، بانک مرکزی در زمینه نظارت بر نهادهای مالی بدون مجوز، چه اقدامی انجام داده است؟
نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ادامه داد: باید تحقیق و تفحص از بانک مرکزی با نگاه کامل بر ابعاد عملیات اجرایی در بانک مرکزی باشد، مدیریت بازار ارز، مطلبی است که مشکلات اقتصادی کشور به آن معطوف شده است،‌ در حالی که بانک مرکزی باید رویکرد نرخ ارز شناور مدیریت شده را در دستور کار خود قرار می‌داد.
وی اضافه کرد: هم اکنون با 3 نرخ ارز مواجهیم، ارز 1226 تومانی، ارز با نرخ حدود 2500 تومان در اتاق مبادلات ارزی و همچنین ارز حدود 3 هزار تومان در بازار آزاد، چه کسی باید پاسخگوی مجلس و مردم باشد؟ صادرات مجدد به واسطه چند نرخی بودن ارز، رانت را در اقتصاد کشور تزریق می‌کند، چه کسی باید پاسخگو باشد؟
وی افزود: ماه‌هاست که به دنبال لیست تخصیص مربوطه هستیم، چرا مابه‌التفاوت نرخ ارز را به خزانه واریز نمی‌کنند، هم اکنون برخی بانک‌ها با تخلف با مردم تسویه ریالی انجام می‌دهند، بانک مرکزی این موضوع را ابلاغ کرده اما متأسفانه نظارتی در این زمینه انجام نمی‌شود.
همچنین محمد علیپور سخنگوی کمیسیون اقتصادی با بیان اینکه مردم از نمایندگان انتظار دارند که برای حفظ ارزش پول ملی‌شان اقدامی جدی داشته باشند، گفت: تا به حال آقای حسینی وزیر اقتصاد، چندین بار به دلیل نوسانات ارزی به کمیسیون اقتصادی و مجلس فرا خوانده شدند و از خودشان سلب مسوولیت کردند. با توجه به اینکه نمایندگان نمی‌توانند از ابزار نظارتی خود یعنی تذکر، سوال و استیضاح در مورد رییس کل بانک مرکزی استفاده کنند لذا یا باید از وزیر اقتصاد در این باره سوال شود و یا از رییس‌جمهور که نمایندگان درباره این موضوع جوابی نگرفته‌اند.
وی با تاکید بر اینکه مجلس تنها از طریق تحقیق و تفحص می‌تواند بر بانک مرکزی اعمال نظارت کند، خاطرنشان کرد: ما سوالات زیادی داریم که باید کشف حقیقت شود از جمله اقدامات پیشگیرانه بانک مرکزی برای تنظیم بازار و جلوگیری از جهش قیمت‌ها با توجه به دشمنی استکبار و اعمال تحریم‌ها از سال 90 .
سخنگوی کمیسیون اقتصادی مجلس اضافه کرد: علیرغم درخواست کمیسیون اقتصادی و نمایندگان تا کنون هیچ لیستی از واردات سال‌های 90 و 91 در خصوص اختصاص ارز مرجع به واردات توسط بانک مرکزی ارائه نشده است. همچنین لیست افراد حقیقی و حقوقی که بیش از یک میلیون دلار و معادل آن طی نه ماه گذشته از سیستم بانکی ارز با قیمت 1226 دریافت کرده‌اند و نوع کالاهایی که وارد کشور کرده‌اند، مورد درخواست بوده که جوابی داده نشده است.
علیپور ادامه داد: اینکه چه مقدار ارز با قیمت 1226 برای خرید کالاهای لوکس نظیر اسباب‌بازی و اتومبیل داده شده و چقدر ارز مرجع برای مسافرت‌های خارجی هزینه‌ شده معلوم نیست. همچنین برای کمیسیون اقتصادی و نمایندگان مبهم است که بانک مرکزی چطور از حساب بانک‌ها برداشت می‌کند و سود و زیان بانک‌ها چطور محاسبه خواهد شد.
وی با بیان اینکه صرافی‌های کشورهای همسایه از سوء مدیریت بانک مرکزی میلیاردها دلار به جیب زده‌اند، افزود: اینها بخشی از سوالاتی است که نمایندگان به دنبال روشن شدن حقیقت آن هستند و به همین دلیل به این تحقیق و تفحص رای بدهید تا در فضایی آرام به این سوال‌ها پاسخ داده شود و حقیقت برای مجلس و دولت روشن شود.

طرح تحقیق و تفحص از بانک مرکزی در 4 محور به شرح ذیل است:
1ـ عملکرد بانک مرکزی در خصوص ساماندهی بازار پول (نحوه صدور، تمدید، تعلیق و یا ابطال مجوز نهادهای مالی) و انطباق آن با اصول شرعی و قانونی از ابتدای سال 1390 تاکنون
2ـ عملکرد بانک مرکزی در خصوص مدیریت بازار ارز (نحوه قیمت‌گذاری ارز، نحوه تخصیص ارز به متقاضیان، نحوه تخصیص مبالغ حاصل از فروش ارز به قیمت بالاتر از نرخ مرجع، نحوه واریز و تخصیص معادل ریالی ارز فروخته شده به خزانه) از ابتدای سال 1390 تاکنون
3ـ عملکرد بانک مرکزی در زمینه تعیین سود و نظارت بر حسن اجرای آن از ابتدای سال 90 تاکنون
4ـ عملکرد بانک مرکزی در زمینه تعیین سقف تسهیلات اعطایی به هر بخش اقتصادی و نظارت بر حسن اجرای آن از ابتدای سال 1390 تاکنون

لاریجانی:طرح‌های فوریتی امروز تعیین تکلیف می‌شوند
در ادامه جلسه علنی امروز نماینده مردم تهران در مجلس، نسبت به ضایع شدن فوریت طرح‌های فوریتی مجلس تذکر داد که این تذکر واکنش رییس مجلس را در پی داشت.
احمد توکلی با استناد به ماده 165 آیین‌نامه داخلی مجلس گفت: تعدادی طرح دو فوریتی در صف نوبت رسیدگی مجلس قرار دارد ولی به نظر می‌رسد با طولانی شدن مباحث مجلس، فرصت رسیدگی به آنها به وجود نیاید.
نماینده مردم تهران تاکید کرد: در صورت طولانی شدن مذاکرات مجلس در خصوص سایر موضوعات، فوریت طرح‌های در دستور کار مجلس، ضایع می‌شود.
لاریجانی در پاسخ به تذکر توکلی گفت: طرح‌های فوریتی در دستور کار مجلس، امروز مطرح و رسیدگی خواهد شد.
از انتخاب دو ناظر دیگر مجلس تا اخطار درباره وضع مالیات بر حوزه‌های علمیه و آستان قدس رضوی/حاشیه‌های مجلس
انتخاب دو ناظر مجلس، بررسی طرح انتزاع بخش کشاورزی از وزارت صنعت و تقاضای دولت برای اصل هشتادو پنجمی شدن لایحه مالیات مستقیم از دیگر دستورکارهای امروز مجلس بود.
براین اساس نمایندگان در ادامه جلسه علنی انتخاب یک نفر از نمایندگان را به عنوان عضو در هیات نظارت بر چاپ انواع تمبر و اوراق اسناد رسمی در دستور کار داشتند.
شریعتی، مقتدایی، عبدی، شکری، لاهوتی، امیرآبادی و قره‌سید رومیانی به عنوان داوطلبان عضویت در این هیات اعلام آمادگی کرده بودند که در نهایت میرهادی قره‌سید رومیانی نماینده تبریز با 85 رای موافق بعنوان عضو هیات نظارت بر چاپ انواع تمبر و اوراق اسناد رسمی انتخاب شد.
نمایندگان همچنین در ادامه ناظر مجلس را برای عضویت در هیأت 3 نفره برای از میان برداشتن موانع موجود در راه تنظیم حساب‌ها و صورتحساب عملکرد سالانه بودجه کل کشور را انتخاب کردند. بر این اساس از میان 4 نماینده‌ای که نامزد شدند، رحیم زارع، محمد رجایی، محمدقسیم عثمانی و حاجی دلیگانی، در نهایت محمدقسیم عثمانی برای عضویت در این هیئت 3 نفره انتخاب شد.
مخالفت مجلس با تقاضای دولت برای بررسی قانون مالیات های مستقیم در کمیسیون تخصصی
به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان در جلسه امروز خود با تقاضای دولت مبنی بر رسیدگی به لایحه یک فوریتی اصلاح قانون مالیات های مستقیم مصوب 1366 و اصلاحات بعدی آن طبق اصل 85 قانون اساسی مخالفت کردند.
براساس اصل 85 قانون اساسی طرح یا لایحه در کمیسیون تخصصی مجلس مورد رسیدگی و تصویب قرار گیرد و گزارش آن به صحن مجلس ارایه شود. نمایندگان مجلس پس از استماع سخنان موافق و مخالف با این تقاضا مخالفت کردند.
قاضی‌پور: در اصلاحیه قانون مالیات‌های مستقیم در اختیارات رهبری دخالت شده است
در زمان بررسی این تقاضای دولت، نادر قاضی پور نماینده ارومیه در اخطاری از دخالت در اختیارات مقام معظم رهبری در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم انتقاد کرد.
وی با اشاره به بررسی تقاضای دولت برای بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم در کمیسیون اقتصادی، اظهار کرد: همچنان که نماز ستون دین است ولایت فقیه هم ستون نظام است. متاسفانه در این لایحه در اختیارات رهبری دخالت شده و بدون اذن ایشان در مورد حوزه‌های علمیه و آستان قدس رضوی تصمیماتی اتخاذ شده است.
وی خطاب به رییس مجلس تاکید کرد: من نمی‌دانم حضرتعالی این لایحه را مطالعه کرده‌اید یا نه؛ اما اکثر موارد آن مربوط به تداخل در امور و وظایف رهبری عظیم الشان است و به آن قسمت اشکال قانون اساسی وارد است.
علی لاریجانی رییس مجلس در پاسخ به این اخطار گفت که در صورت تصویب این لایحه این اشکال باید در ماده مربوطه رفع شود.
مراقب باشیم صاحبان قدرت در مجلس نهم نفوذ نکنند
طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی دستور کار دیگر امروز مجلس بود.که با رای قاطع نمایندگان به تصویب رسید. در ابتدای بررسی این طرح پشنهاد مسکوت ماندن طرح مطرح شد. کمال علیپور نماینده قائم‌شهر در مخالفت با پیشنهاد مسکوت ماندن گفت: در اواخر مجلس هشتم این بلای مسکوت ماندن بر مجلس آمد و به نظر می‌رسد صاحبان منافع از بیرون نفوذ کردند و امروز هم دارند نفوذ می‌کنند. در روزی که قرار است در مجلس یک تصمیم مهم برای بخش کشاورزی اخذ شود، نمایندگان توجه کنند که در مجلس نهم هم صاحبان منافع از بیرون نفوذ نکنند.
وی ادامه داد: امروز می‌بینیم وزیر کشاورزی اصلا از میزان و نحوه واردات محصولات کشاورزی مطلع نیست. در حالی که بیشتر سمت و سوی وزارت صنعت به سمت بخش صنعت پیش رفته و موضوع ادغام وزارتخانه‌ها موجب شده وزارت صنعت، معدن و تجارت اصلا رویکردی نسبت به بخش کشاورزی نداشته باشند.
نماینده دولت برای مسکوت ماندن طرح انتزاع اختیارات کشاورزی از وزارت صنعت امضا جمع می‌کند
همچنین نادر قاضی‌پور نماینده ارومیه نیز در تذکری با استناد به بند 11 ماده 23 آئین‌نامه داخلی، گفت: نماینده دولت در صحن علنی در حال جمع کردن امضا برای مسکوت ماندن طرح انتزاع وظایف و اختیارات بخش کشاورزی از وزارت صنعت و الحاق آن به وزارت جهاد کشاورزی است.
وی افزود: همه ما می‌دانیم که یکی از مشکلات اساسی نظام، مسائل مربوط به بخش دامداری و کشاورزی است که وزارت صنعت نتوانسته به این حوزه رسیدگی کند.
لاریجانی در پاسخ به تذکر قاضی پور گفت: از نماینده دولت می‌خواهیم در صندلی خود مستقر شود تا این موضوعات پیش نیاید.
در ادامه نمایندگان با مسکوت ماندن این طرح مخالفت کردند.
نطق میان دستور نمایندگان امروز با انتقاد از دولت برای تاخیر در لایحه بودجه 92 همراه بود.
آقاتهرانی: لایحه بودجه دولت وقتی به مجلس می‌آید، بهم می‌ریزد/لاریجانی: تغییرات در لایحه بودجه بیشتر از 5درصد نبوده است
به گزارش خبرآنلاین، مرتضی آقاتهرانی نماینده تهران در نطق میان دستور خود با اشاره به گذر 239 روز از آغاز به کار مجلس شورای اسلامی گفت: بیش از 200 روز از کار مجلس می گذرد در این مدت ما چه کار کرده‌ایم؟ تا چه میزان توانسته ایم که به مردم خدمت کنیم و در مسیر ایفای مسئولیت موفق باشیم؟ نباید بگذاریم این گذران روزها برای ما عادی شود.
وی در ادامه با اشاره تمهید مجلس در گردهم آوردن روسای کمیسیون ها هر دوهفته یکبار، تصریح کرد: این اقدام هیات رییسه اقدام شایسته ای بود و جای تقدیر دارد چرا که زمینه را برای گفتن حرف ها و نظرات فراهم می سازد اما به نظر می رسد بخشی از مجلس در صحن علنی فعال نیستند و گویا در مجلس وجود ندارند. بهتر است هیات رییسه در این خصوص نیز تمهیدی بیندیشد.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس بر ضرورت قانون مداری از سوی مجلس و دولت تاکید کرد و افزود: می گوییم قانونمداری، این حرف خوب و درستی است اما وقتی دولت را به عمل به قانون دعوت می کنیم خودمان باید قانونمداری را رعایت کنیم. ما باید با هم زندگی کنیم، تا ما عیب دولت را بفهمیم و بگوییم و دولت نیز عیب مجلس را ببیند.
آقا تهرانی با بیان اینکه با لجبازی و سیاسی کاری به هیچ جا نمی رسیم، خاطرنشان ساخت: اینگونه رفتارها نه خدا را راضی می کند نه مردم را. ولایت فقیه را نیز ناراضی از خود می کنیم و تمامی زحمات و انرژی در این لجبازی ها هدر می رود باید در رفتار و گفتار یکسان عمل کنیم.
وی در ادامه از تاخیر دولت در ارائه لایحه بودجه انتقاد کرد و با بیان اینکه میان «نشستن و نظر دادن تا ورود به کار متفاوت است» گفت: با این وجود این لایحه بودجه دولت وقتی به مجلس می رسد همه اش بهم میریزد، اگر خود ما جز دولتمداران باشیم واقعا در برخی مواقع تغییرات ایجاد شده قابل عمل نیست.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: باید با تعاملی درست این مشکل را حل کنیم. بودجه باید به نحوی تصویب شود که عملیاتی باشد.
در این قسمت از نطق حجت الاسلام آقاتهرانی، رییس مجلس با بیان اینکه عملیاتی شدن بودجه ربطی به مجلس ندارد، گفت: عملیاتی بودن بودجه مربوط به دولت است نه مجلس. از سوی دیگر تاکنون تغییراتی که مجلس در لایحه بودجه دولت ایجاد کرده بیشتر از 5 درصد نبوده است.
آقاتهرانی در ادامه نطق خود رییس مجلس را «علی آقا» خطاب کرد و گفت: باور کنید این بخش را هم می توان حل کرد و شدنی است. اگر شما و رییس جمهور بخواهید می شود. مردم به شما نگاه می کنند!
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس ادامه داد: هیچ کس حق خراب کردن مجلس را ندارد هرکس اینکار را بکند غلط است. هیچ کس هم حق خراب کردن دولت را ندارد هرکی این کار را بکند غلط است. ما نمی توانیم همدیگر را انکار کنیم همه باید زیر نظر ولایت فقیه باشیم و ایشان هرجا به خطا رفتیم به موقع ورود کرده و مسیر را اصلاح کرده اند.

نماینده بندرعباس: دیگر کسی نیست از ما نپرسد چرا دولت بودجه را نمی دهد/حیدرپور: نمی‌دانیم برنامه دولت از تعلل در ارائه بودجه چیست، خدا کند دنبال چیزی نباشند

قاسم عزیزی نماینده شازند در نطق میان دستور خود با بیان اینکه طی سنوات گذشته با افزایش قیمت نفت، درآمد سرشاری بابت فروش این ثروت ملی نصیب شد، گفت:در این راستا کارهای بسیار ارزشمندی انجام شد اما این درآمدها منجر به اتمام پروژه‌های نفت و گاز به ویژه در میادین مشترک و نوسازی صنایع پالایشگاهی و افزایش تولید نشد.
عزیزی تصریح کرد: ‌رشد نقدینگی، عدم بهره‌برداری از پروژه‌ها خواسته یا ناخواسته اقتصاد کشور را با هدف تنظیم بازار به سوی واردات هدایت کرد و ‌درآمدهای نفتی، کمتر صرف سرمایه‌گذاری در امور تولید شد.
نماینده شازند ادامه داد: عدم اصلاح ساختار نظام مالیاتی مبتنی بر فناوری اطلاعات و توسعه منابع انسانی به منظور اجرای سیاست‌های کاری برای کاهش وابستگی بودجه به درآمد نفت، رشد هزینه‌های جاری نسبت به اعتبارات عمرانی، طولانی‌ شدن اجرای طرح‌های عمرانی، افزایش قیمت تمام شده، کاهش بازدهی سرمایه و افزایش تورم تولید را با رکود مواجه کرد و سبب افزایش نرخ بیکاری شده است.
آقای رییس جمهور! اقدامات شما در کاهش محرومیت موثر نبود
منصور آرامی نماینده بندرعباس دیگر ناطق امروز مجلس بود. وی با بیان اینکه بهمن‌ماه به ما می‌گوید آنچه می‌تواند ما را با مشکل مواجه کند عدم انسجام و نبود وحدت درون نظام، است، گفت: پس دریابیم اینک که نظام مقدس اسلامی از گردنه‌های سهمگین حوادث عبور کرده و در حال رسیدن به قله‌های رشد و تعالی است با رعایت اصول و پایبندی به آن در جهت حل دغدغه‌های مردم تلاش کرده و در این راه از خواسته‌های حزبی، جریانی و باندی و گروهی خود بگریزیم و با همدلی و در مسیر منویات رهبری گام‌ها را راسخ‌تر برداریم.
وی خطاب به رییس‌جمهور گفت: امروز دیگر کسی نیست که از ما نپرسد چرا دولت بودجه کشور را به موقع تحویل نمی‌دهد. آیا تصور نمی‌کنید برنامه سالانه کشور که مسیر یک سال ما را تعیین می‌کند وقتی خود با بی‌برنامگی مواجه باشد، چگونه می‌توان آن را با انضباط به سرانجام رساند. لذا از دولت تقاضا دارم در این مدت شش ماه باقی مانده، تلاش کند کارهای نیمه تمام را به اتمام رساند.
وی در ادامه باردیگر رییس جمهور را خطاب قرار داد و گفت: متاسفانه باید بگویم که اقدامات شما برای کاهش محرومیت نیز چندان موثر نبوده است. جمعیت خانوارهای تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی(ره) در هرمزگان در سال 84، 46 هزار خانوار و امروز 53 هزار خانوار با تعداد زیادی پشت نوبت است. پرداخت یارانه‌های نقدی هر چند لازم بود اما مهم‌تر از آن اشتغال است که آمار بیکاری در استان نیز وضع خوبی ندارد.
مجلس موافق اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها در سال 1392 هم نیست
عوض حیدرپور نماینده شهرضا هم در نطق میان دستور خود با اشاره به تصمیم دولت برای اجرای قانون هدفمندی یارانه‌ها، گفت: اجرای این قانون با وجودی که یکی از بهترین قوانین مورد نیاز کشور بوده و هست و در مجلس هشتم نیز به تصویب رسید، متأسفانه در اجرا دستخوش حوادث و سلایقی شد، که معلوم نیست نتیجه نهایی آن چه خواهد شد. متأسفانه مرحله نخست آن به گونه‌ای اجرا شد که خلاف قانون بود و به خاطر آن مردم را مشکلاتی مواجه کرد.
حیدرپور تصریح کرد: در اثر اجرای فاز نخست قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 1391 در قانون بودجه پیش‌بینی کردیم که مرحله دوم شیب تندی نداشته باشد و نهایتا با تصویب اصلاحیه دولت را مکلف کردیم که مرحله دوم قانون هدفمندسازی یارانه‌ها در سال 1391 اجرا نشود و در حال حاضر نیز نمایندگان به دولت تأکید دارند که در سال 1392 نیز فاز دوم این قانون نباید اجرا شود.
وی با بیان اینکه وضعیت معیشتی مردم مطلوب نیست، ادامه داد: از دولت انتظار می‌رود که در لایحه‌ بودجه سال 1392 پیش‌بینی‌های لازم در این زمینه را مد نظر داشته باشد، چراکه ما موافق اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی یارانه‌ها در سال 1392 هم نیستیم.
نماینده شهرضا ضمن تذکر به دولت در ارتباط با عدم ارائه بودجه سال 1392 به مجلس گفت: شاید قانون بودجه مهمترین قانونی است که همه ساله در دستور کار مجلس قرار دارد و در روال طبیعی 2 تا 3 هفته از وقت صحت علنی و بیش از یک ماه از وقت کمیسیون‌ها و کمیسیون تلفیق در هر سال صرف بررسی قانون بودجه می‌شود.
وی افزود: با تذکراتی که قبلا به طور متعدد به دولت داده شده، انتظار داشتیم قانون بودجه با 5/1 ماه تأخیر تا امروز که یکم بهمن است به مجلس می‌رسید، نمی‌دانیم برنامه دولت از این همه تأخیر و تعلل چیست، خدا کند دنبال چیزی نباشد و فقط تعلل باشد. از دولت می‌خواهیم هرچه سریع‌تر لایحه بودجه را به مجلس تقدیم کند.
حیدرپور ادامه داد: با تکیه بر منابع داخلی و 50 درصد صادرات نفتی در حال حاضر می‌توانیم به راحتی کشور را اداره کنیم و خیلی نگران نباشیم که تحریم چه کرده است، آنچه نیاز امروز کشور است، کار مضاعف و تکیه به منابع داخلی برای افزایش تولید داخلی است.
نماینده شهرضا در ادامه با بیان اینکه بهترین راه، اصولگرایی است، خاطرنشان کرد: ملت خوب می‌داند که راهش راه اصولگرایی است و به کاندیداهای ریاست جمهوری می‌گویم که بهترین راه وفاق، اتحاد و یکی شدن اصولگرایی است، با هم بنشینید و یک نفر را به عنوان نامزد اصولگرایان معرفی کنید و کسی حق ندارد کابینه دولت آینده را پیش‌بینی و معرفی کند، تا ملت طعم تفاهم و وفاق را بیشتر بچشد.
ارائه بودجه سال آتی کشور با وجود تذکر رهبری عظیم‌الشأن کجاست؟
کمال‌الدین پیرمؤذن نماینده اردبیل نیز در نطق میان دستور خود با بیان اینکه اقتصاد ایران سال‌هاست که برخلاف بینش اسلامی و تحولات عصر اقتصاد تولیدی و صنعتی شنا می‌کند، اظهار داشت: روندی که با اجرای ناقص و سلیقه‌ای طرح هدفمند کردن یارانه‌ها و افزایش فشارهای بی‌سابقه سیستمی به تولیدکنندگان کشور تشدید و با خطا کردن‌ها و سوءمدیریت در سیاست‌های ارزی کشور و کاهش فاحش ارزش پول ملی ایران و افزایش بی‌سابقه نقدینگی‌ها تشدید شد.
وی تصریح کرد: هیچ جامعه‌ای بدون یک بنیه مطلوب بالنده اقتصادی نمی‌تواند رشد و تعالی یابد و با این سوداگری‌های عدیده و محاسبات سرانگشتی که عملا در ایران پررونق است، فقیر، فقیرتر و ثروت‌اندوزان متمکن‌تر خواهند شد و ایران و ایرانی از منافع و منابع، ملت و ملک بی‌بهره خواهند ماند، چرا که امام صادق (ع) می‌فرمایند: «انسان محتاج، گرسنه، عریان و برهنه نمی‌شود، اگر سوداگری، ظلم و ستم و تبهکاری سوداگران ثروت‌اندوز نباشد.

عضو کمیسیون صنایع مجلس خاطرنشان کرد: سمت و سوی فعالیت‌های اقتصادی دولت، رشد و سوداگری‌ها، واردات بی‌رویه غیرضرور، تزریق نقدینگی‌ها به سوی سوداگری‌ها بوده و هرگز جهت و جنبه آن به سمت تولید و سرمایه‌گذاری و اشتغال نبوده، پس کو 2.5 میلیون فرصت‌ شغلی وعده داده شده.
پیرمؤذن با بیان اینکه امکانات ایران به اندازه یک قاره است، ادامه داد: نبی مکرم اسلام می‌فرمایند: «من از فقر اقتصادی امت نگران نیستم، من از سوء مدیریت امت نگران هستم». آقای رئیس جمهور شما پول و اعتبار دارید و هی می‌گویید من نوکرم! پول و اعتبار را به بخش صنعت، کشاورزی، بهداشت، عمران و حقوق و مزایای بازنشستگان بدهید.
وی با بیان اینکه آقای رئیس جمهور طلب کارگران، کارمندان و عموم اقشار زحمتکش جامعه را بپردازید، گفت: برای لشکر عظیم بیکاران فرصت‌های شغلی مهیا کنید، چرا بر خلاف بینش اسلامی و آموزه‌های علوی رفتار می‌کنید.
نماینده اردبیل در پایان با بیان اینکه نبی مکرم اسلام (ص) فرموده‌اند: «افراطی‌ها بهره‌ای از اسلام نبرده‌اند»، گفت: خداوند، انسان و انسان، توجیه را آفرید، چرا بر مدار قانون رفتار نمی‌کنید، ارائه بودجه سال آتی کشور با وجود تذکر رهبری عظیم‌الشأن کجاست.
پاسخ لاریجانی به تذکری درباره قطع نطق نمایندگان: معاون رییس جمهوری مصر را خطاب قرار دادند؛ ممکن بود تبعاتی برای کشور داشته باشد
بعد از نطق نمایندگان، سید علی طاهری نماینده گرگان در تذکری به هیات رییسه به ماده 114 آئین نامه داخلی مجلس اشاره کرد و گفت: شاید برای اولین بار اتفاقی برخلاف ماده 114 آئین نامه در مجلس رخ داد.حین نطق آقای آقاتهرانی و آقای حیدرپور رئیس مجلس نطق نمایندگان را قطع کرد و موضوعی را به آنها متذکر شد که این برخلاف آئین نامه است.
علی لاریجانی رییس مجلس با تشکر از این تذکر، گفت: چون من دیدم که آقای حیدرپور مستقیما معاون رئیس جمهور مصر را خطاب قرار داد که من احساس کردم این مهم تبعاتی را بین دو کشور ایجاد می کند به همین سبب مجبور شدم آن را تصحیح کنم.

گفتنی است عوض حیدرپور در نطق میان دستور خود به اظهارات اخیر معاون رییس جمهور مصر درباره ایران اشاره کرد و خواستار عذرخواهی آنها از ایران شد که رییس مجلس در این قسمت از نطق وی عنوان کرد این خبر به اشتباه به نقل از معاون رییس حمهوری مصر عنوان شده ولی گویا یکی از نزدیکان به وی مطرح کرده است.
جدایی ری از تهران بدون نظر مجلس ممنوع می‌شود/جهانگیرزاده: مجلس باید در برابر تصمیمات خلق‌الساعه دولت بایستد
به گزارش خبرآنلاین، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه بررسی طرح های دوفوریتی امروز، طرح دوفوریت الحاق دو تبصره به ماده 11 قانون تعاریف و ضوابط تقسیمات کشوری که بیشتر ناظر به مباحث مطرح شده پیرامون جدایی ری از تهران بود را در دستور کار خود داشتند که بعد از مخالفت با دوفوریت این طرح یک فوریت به تصویب نمایندگان رسید.
در صورت تصویب نهایی این طرح که به امضای 136 نفر نمایندگان رسیده است.هر گونه تغییر و یا تبدیل در محدوده و حریم شهر تهران که مستند به طرح جامع مصوب سال 1386 تعیین شده و شامل نقاط جغرافیایی ری و شمیرانات نیز باشد، بدون تصویب مجلس شورای اسلامی ممنوع است.
همچنین با تصویب نهایی این طرح تغییرات ضروری اعم از انتزاع یا ادغام محدوده و حریم کلانشهرها از جمله تهران با سایر نقاط جمعیتی به پیشنهاد شورای اسلامی کلانشهر مربوطه و تائید شورای عالی شهرسازی و معماری در قالب طرح از سوی شورای عالی استان‌ها یا لایحه دولت، باید به تصویب مجلس برسد.

تهران و شهرهای اطراف باید مدیریت یکپارچه داشته باشد
در زمان بررسی این طرح هاشمی به عنوان یکی از طراحان این دو فوریت با بیان اینکه این طرح برای جلوگیری از اقدامات غیرمتعارف و عجولانه که بیشتر به موضوع جدایی ری از تهران معروف شده تهیه گردیده است، گفت: تلاش ما این است از طریق این طرح بتوانیم هم جلو این مشکل بوجود آمده را بگیریم هم اصلاحی در طرحی که در سال 49 و 71 و در سال 75 براساس لایحه دولت وقت برای مجموعه شهری تهران تقدیم شد صورت گیرد.
وی تصریح کرد: در این لایحه آمده است که تهران و شهرهای اطراف آن نیازمند یک مدیریت واحد و یکپارچه است اما براساس بی تدبیری های سال 80 و 82 صورت گرفت بخشی از شهر تهران که چهاردونگه نامیده می شد جدا شد و امروز هم تهران متاثر از مشکلات آن جدایی است هم این شهر نتوانسته خودش مشکلاتش را حل کند.
هاشمی با اشاره به طرح جامع شهر تهران که در سال 86 به تصویب رسید، اظهار داشت: براساس این طرح که ریاست جمهوری و 9 وزیر آن را تایید کرده اند گفته شده که این طرح باید 25 ساله اجرا شود و جدایی ری از تهران مغایر این طرح جامع است.از این رو برای جلوگیری از بحران ایجاد شده و برخوردهای عجولانه ای که می بینیم بهتر است این طرح تصویب شود تا مشکل تهران و دیگر کلان شهرها مرتفع شود.

ری قبله مردم تهران است
وی در ادامه به برخی دلایل ارائه این طرح اشاره کرد و افزود: شهر تهران یک مجموعه بهم پیوسته است و نمی توان آن دو را جدا از هم کرد. به فرموده رهبری معظم ری قبله مردم تهران است و در جایی دیگر فرموده اند که فعالیت های فرهنگی در تهران باید از ری تا امامزاده صالح تجریش با یک طرح و یک مدیریت واحد انجام شود.
این نماینده مجلس تاکید کرد: اقدام اخیر وزارت کشور مغایر با اصول و مبانی پیش بینی شده برای شهر تهران است و بدون در نظر گرفتن پیش نیازها انجام این کار تبعات خسران‌باری برای شهر دارد. شبکه های زیربنایی خدمات شهری یکپارچه است.
وی تهران را ام القرای کشورهای اسلامی دانست و تاکید کرد: بخش قدرت رقابت تهران با سایر کلان شهرهیا آسیایی با این جدایی تضعیف خواهد شد، تهران ویترین و آیین نامه تمام نمای نظام جمهوری اسلامی است.
هاشمی با بیان اینکه شرایط سیاسی کشور اینگونه اقدامات عجولانه و غیرمتعارف را که نشان از تصمیمات فردی دارد را نمی پذیرد، خاطرنشان ساخت: باید با خرد جمعی حرکت کرد. کارشناسان معتقدند این اقدام با مطالعات کارشناسی انجام نشده و مشکلات مدیریتی اقتصادی اجتماعی و فرهنگی در ری را افزایش می دهد.

تهران 200 سال پیش یکی از روستاهای تهران بوده است
در ادامه حسین طلا نماینده تهران به عنوان مخالف این دوفوریت با بیان اینکه تغییر مرکزیت تبعات خواهد داشت، گفت: ما می خواهیم مرکزیت را حذف کنیم لذا دیگر چیزی به عنوان شهری ری با قدمت 3 هزار ساله نخواهد ماند. از الان به بعد ما فقط چیزی به عنوان شهرستان تهران خواهیم داشت.
وی تصریح کرد: چه واقعه ای الان اتفاق افتاده که دوفوریت را مطرح کرده اید؟ اشتباهی رخ داده سرپرستی تعیین شده ما هم قبول نداشتیم ولی دیوان عدالت اداری توقف حکم را داده است و الان مشکلی نداریم ما باید در فرصت مقتضی به یک کار کارشناسی در پایتخت برسیم.
رییس مجمع نمایندگان تهران اظهار داشت: من سه سال فرماندار تهران بودم و علی القاعده من باید بیشتر راغب باشم که شهرستان های دیگر به تهران ملحق شوند ولی احساس می کنم هویت قوم و فرهنگ را نباید به راحتی از دست داد.ما می خواهیم یک فرهنگ 3 هزارساله را در ظرف چند ساعت کنار بگذاریم و بگوییم همه بشوند شهرستان تهرانی که 200 سال پیش یکی از روستاهای شهرستان ری بوده است.

باید جلو اقدامات عجولانه و سیاسی دولت را گرفت
در ادامه جواد جهانگیرزاده نماینده ارومیه در موافقت با این دوفوریت با بیان اینکه پایتخت متعلق به همه ایران است و همه در برابر آن مسئول هستیم، گفت: تهران نقطه ثقل توسعه کشور است. وقتی آمار می گوید که 25 درصد از مجموعه گردش در سرمایه کشور فقط در شهر تهران هزینه می شود حاکی از اهمیت این شهر است.
وی با بیان اینکه دوفوریتی شدن این طرح به تصمیمات آنی دولت بر می گردد، افزود: وقتی ذهنیت این است که این تصمیمات دولت سیاسی است پس مجلس باید در برابر تصمیمات سیاسی خلق الساعه که می تواند آثار ناگواری داشته باشد مقاومت کند.
عضو هیات رییسه با بیان اینکه ما همه تهران را یک نقطه می دانیم، گفت: ما معتقدیم که بحث مدیریت یکپارچه در مورد تهران باید اعمال شود این منافی استقلال مدیریت سیاسی به معنای بودن فرمانداری در ری یا شمیرانات نیست.
وی ادامه داد: اگر دولت قرار بود تغییری دهد چرا در طرح جامع شهری تهران در سال 86 این را ندیده است، شورای عالی شهرسازی متشکل از چند وزیر است از عموم وزارتخانه ها معاونان وزیر می آیند اگر قرار بود کار کارشناسی و تخصصی ویژه شود چرا در این سال ها نشده است ولی به یکباره با تعیین شهردار به صورت فوری کاری می شود که تبعات سیاسی داشته باشد.
احمدرضا دستغیب نماینده شیراز در مخالفت با این طرح دوفوریتی با بیان اینکه ضرورتی برای دوفوریتی کردن این طرح وجود ندارد، گفت: شهر تهران فرمانداری مستقل و ادارات مستقل خود را داد حالا یک عزل و نصب و اعمال سلیقه ای به خلاف یا درست انجام شده دستگاه مسئول هم تشخیص داده و برخورد کرده است. بنابراین نیازی به این دوفوریتی نیست.
وی افزود: اگر ما قائل به خرد جمعی هستیم چرا قرار است به خاطر یک مشکل در تهران قانونی را برای دیگر کلان شهرها تصویب کنیم چرا شورا بتواند نظرات خود را تحمیل کند. ما طرح آمایش سرزمین داریم، طرح جامع تقسیمات کشوری داریم و نیازی به این طرح دوفوریتی نیست.
دستغیب گفت: اگر تخلفی شده است از روش خود برخورد کنیم چرا صورت مساله را حذف می کنید چرا روش جدیدی را می آورید.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی پس از استماع نظرات طراح، مخالفان و موافقان، با 130 رای موافق، 60 رای مخالف و 24 رای ممتنع از مجموع 227 نماینده حاضر با دو فوریت آن مخالفت کردند و با 144 رای موافق، 46 رای مخالف و 14 رای ممتنع به یک فوریت آن رای دادند.
/27220

کد خبر 271994

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجتبي IR ۱۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۰۱
    2 0
    چطورجرات كردن به دولت ايرادبگيرن جاي تعجب داره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین