وزیر امور اقتصادی و دارایی تاکید کرد: بودجه سال 92به هیچ عنوان انقباضی نیست.
شمسالدین حسینی در مورد جلسات مشترک دولت و مجلس با بیان اینکه همه اعضای اقتصادی دولت و اعضای مرتبط مجلس در حضور روسا بدون هر گونه تکلفی وبهطور کارشناسانه و دلسوزانه مسائل اقتصادی کشور را بررسی میکنند، اظهار کرد: محورهای اصلی بحث در این جلسات موضوعات کلان اقتصادی فراهمآوردن زمینهی همکاری و همفکری در مورد مسائل بودجه و هدفمندی یارانهها است که باید تکلیف آن در بودجه سال 92 مشخص شود.
حسینی همچنین درمورد تاخیر دولت در ارائه بودجه به مجلس تاکید کرد: جلسات مشترک میان دولت و مجلس این واقعیت را نشان میدهد که دغدغهی دولت بستن بودجهی عملیاتی و موثر است، اما به هرحال مباحثی نظیر چگونگی پرداخت یارانهها در بودجه باید به دقت مورد بررسی قرار گیرد این در حالی است که معاون بودجه معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی رییس جمهور که محور اصلی تدوین بودجه به لحاظ قانونی و تشکیلاتی است، پیشنویس تبصره و حتی جداول کلان آن را آماده کرده، اما در مورد هدفمندسازی یارانهها هنوز سناریویی در نظر گرفته نشده است.
او با تاکید بر اینکه مطمئنا دولت به سوی بودجه انقباضی پیش نخواهد رفت تصریح کرد: باید به سمت بودجهای رفت که عموم مردم را در نظر بگیرد از این رو سیاست بودجه انقباضی در شرایط فعلی مناسب نیست و دولت تاکیدی بر آن ندارد و طبیعی است که در شرایط تحریم پیش لایحهی بودجه باید انعطافپذیر بوده بالاترین بهرهوری را در نظر بگیرد و ابتکار لازم را داشته باشد.
وزیر اقتصاد همچنین در مورد اینکه آیا خبرهای چند روز گذشته موجب نوسانات اخیر در بازار ارز شده است بیان کرد: یک خبر به ذاته نمیتواند در عمل موجب اثر مهمی بر اقتصاد شود، اما میتواند بر رفتارهای اقتصادی خانوارها، بنگاهها و بازارها موثر باشد ولی مهمترین عامل نوسانات اخیر در بازار ارز، فشارهای سیاسی است که در حوزه اقتصادی تحمیل شده است.
حسینی افزود: فشارهای جدیدی در باب نقل و انتقال پول در هفتههای گذشته تحمیل شد که این اخبار منجر به سوءاستفادههای ناخواسته در بازار گردید که باید سازمانهای ذیربط نظیر حمایت و تعزیرات، برخورد جدیتری را با متخلفان به خصوص مبتکران داشته باشند.
او یادآور شد: نمیتوان اخبار ناخوشایندی را که در حوزه بانک مرکزی به خصوص تغییر رییس این مرکز وجود داشت را در تغییرات ارزی بیتاثیر دانست.
3939
نظر شما