به گزارش خبرآنلاین، «پاسیاد پسر خاک» به شرح زندگی و مبارزههای سیدعلیاکبر ابوترابیفرد میپردازد و ماحصل ساعتها گفتگو با افرادی است که در دورههای مختلف به نوعی با وی آشنا و در ارتباط بودهاند.
این کتاب نوشته محمد قبادی است که در دو فصل خاطرات راوی تدوین شده است. قبادی در فصل اول «پاسیاد پسر خاک» به پیشینه خانوادگی، تولد، تحصیل و فعالیت سیاسی و آشنایی ابوترابیفرد با شهید سیدعلی اندرزگو پرداخته و فصل دوم هم شرح فعالیتهای سیدعلیاکبر ابوترابی در کمیته استقبال از امام خمینی(ره) و دوران دفاع مقدس و احوال وی در دوران اسارت در زندانهای ارتش متجاوز صدام را دربردارد.
سیدعلىاکبر ابوترابیفرد راوی این اثر همزمان با آغاز جنگ تحمیلی در کنار شهید مصطفى چمران در ستاد جنگهاى نامنظم به سازماندهى نیروهاى مردمى پرداخت و سرانجام در روز 26 آذرماه سال 1359 در یکی از ماموریتها به اسارت ارتش متجاوز صدام درآمد. حجتالاسلام ابوترابىفرد در اردوگاههاى عنبر، موصل 1، 3، 4، رمادیه و تکریت 5، 17، 18 و نیز سلولهاى زندانهاى بغداد، اسیر بود و پس از ده سال اسارت سرانجام در سال 1369 به میهن بازگشت و در تاریخ هفتم مهر 1369 با حکم مقام معظم رهبری نماینده ولىفقیه در امور آزادگان شد.
این کتاب که در دی ماه سال 1388 رونمایی شد، در بیست و هشتمین دوره جایزه کتاب سال در بخش جنبی مورد تقدیر قرار گرفت. همچنین در اولین دوره جشنواره ادبی شهید آوینی به عنوان اثر برگزیده معرفی شد.
کتاب «پاسیاد پسر خاک» از تولیدات واحد تاریخ شفاهی دفتر ادبیات انقلاب اسلامی حوزه هنری است که در 468 صفحه، تدوین شده است.
همچنین بر اساس گزارش پایگاه اطلاع رسانی این ناشر، محمدرضا سنگری کتاب «مجموعه شعر انقلاب» که به واکاوی و تحلیل شعر انقلاب اسلامی در محیطهای دانشگاهی و آکادمیک میپردازد را به سوره مهر سپرد. سنگری در این باره گفت: از چند ماه پیش به نگارش و نظریهپردازی اثری بسیار سنگین پرداختم که در این کتاب شعر انقلاب اسلامی را مورد نظریهپردازی قرار دادهام. سنگری با بیان اینکه نگارش این اثر حدوداً یکسال به طول انجامید ادامه داد: در این اثر تلاش کردم حوزه شعر انقلاب اسلامی را در قلمرو محیطهای آکادمیک و دانشگاهی مورد طرح قرار دهم.
این استاد دانشگاه پیشتر درباره شعر انقلاب اسلامی گفته بود: در 50 سال اخیر، تلاشها و زایشها و رویشهای شعر و ادبیات فارسی با شتاب بیشتری گسترش یافته است و اصلا با دورههای گذشته قابل مقایسه نیست و به گمانم طی نیم قرن اخیر به اندازه چند ساله ادبیات کلاسیک فارسی، شعر تولید شده است و چیزی قریب به چند هزار شاعر به تولید شعر در موضوعات مختلف از جمله انقلاب اسلامی پرداختهاند. وی به ضرورت تحلیل و بررسی جدی آثار ادبیات انقلاب اسلامی اشاره کرده بود و افزوده بود: در شرایطی که بخش زیادی از آثار شعر انقلاب اسلامی در مجموعههای شعر عرضه نشده است و با توجه به روند فزاینده تولید آثار، نباید فرآیند بررسی و تحلیل شعر ادبیات انقلاب اسلامی را به آینده موکول کنیم.
گفتنی است این کتاب هم اینک در واحد تولید انتشارات سوره مهر، مراحل آماده سازی را سپری میکند و پیش بینی میشود به بیست و ششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران که از یازدهم تا بیست و یکم اردیبهشت ماه سال 1392 در مصلی تهران برگزار میشود، برسد.
از محمدرضا سنگری تاکنون کتاب «راز رشید» به چاپ چهارم رسیده است.
6060
نظر شما