یکی از پدیده های رایج در تمامی شهرهای بزرگ به خصوص پایتخت، رانندگی و رویه عمومی افرادی است که هدایت وسیله نقلیه را برعهده دارند. این موضوع که از آن به فرهنگ رانندگی تعبیر می شود، بسته به شرایط هر شهر و ساکنان آن متفاوت است.

مازیار شیبانی فر: در تهران، فرهنگ رانندگی تبدیل به نوعی رقابت، خشونت و انجام رفتارهای غیرعادی شده است و این موضوع به تصادف های مرگبار دامن می زند.
بر اساس آمار، در سال 1391 از ابتدای فروردین تا ابتدای دی ماه 14 هزار و 126 نفربه خاطر تصادف رانندگی جان باخته اند. این رقم، از مرگ 51 ایرانی در هر 24 ساعت حکایت می کند.
این تعداد مرگ که طی امسال بر اثر تصادف رانندگی به وجود آمده، در مسیرهای مختلفی صورت گرفته است. به این ترتیب که 8718 نفر در جاده ها و اتوبان های برون شهری،3937 نفر در خیابان های داخل شهر،‌ ‌1397 نفر در جاده های روستایی و 74 نفردر دیگر مسیرها جان خود را از دست داده اند. در این بین، در استان تهران 1102 نفر به خاطر تصادف های رانندگی فوت کرده اند.
آمار‌ها نشان می‌دهد حدود 90 درصد تصادف‌هایی که صورت می گیرد، با خصوصیات اخلاقی و رفتاری راننده ها ارتباط مستقیم دارد. به عبارت دیگر، افکار و اخلاقی که راننده ها در زندگی دارند، روی رانندگی آنها تاثیر می گذارد و همین ویژگی هایی رفتاری عامل بسیار مهم و تعیین کننده ای برای وقوع تصادف است. آمارها بیانگر این است که جدا از آسیب های جانی و مالی که به خاطر تصادف¬ها به راننده ها و خودروهای آنها وارد می شود، دست کم 1500 نفر در سال به خاطر درگیری های ناشی از خشونت در رانندگی آسیب می بینند.
موضوع اصلی این است که رانندگان در برخی مواقع، به جای اینکه در زمینه راندن و هدایت خودرویی تلاش کنند که پشت فرمان آن نشسته اند، به دنبال کارهای دیگری هستند که بخشی از این کارها خشونت محسوب می شود.
- حرکات مارپیچی خطرناک و پشت سر هم.
- سبقت گرفتن از سمت راست با سرعت زیاد و فاصله اندک با سایر خودروها.
- بوق زدن¬های بیش از اندازه و بی دلیل.
- فریاد زدن، استفاده از کلمات توهین آمیز و تهدید راننده های دیگر با حرکت سر یا دست.
- مسابقه دادن با دیگر خودروها با هدف خودنمایی.
- حرکت با سرعت بسیار آرام جلوی خودروهای دیگر به منظور آزار دادن.
- نگهداشتن خودرو در محل نامناسب و درگیری فیزیکی با دیگر راننده ها.
- تغییر جهت ناگهانی خودرو بدون استفاده از راهنما یا رعایت حق تقدم.
- چراغ زدن یا بوق زدن به منظور اعتراض یا آزار دیگر راننده ها.
- تلاش برای ترساندن و منحرف کردن دیگر خودروها.
- ترمز کردن ناگهانی، بی دلیل و بدون علامت دادن.
البته می توان به این فهرست کارهای دیگری نیز اضافه کرد. برخی از کارشناسان تعداد رفتارهای خشونت آمیز در رانندگی را بیش از 38 مورد دانسته اند. برای نمونه، اگر راننده ای هنگام سبقت گرفتن بیش از اندازه چراغ بزند و باعث ترس یا احساس ناخوشایند در راننده جلویی شود، مصداق خشونت در رانندگی است. ولی آنچه در بالا آمد، بخشی از عمده ترین حرکاتی است که مصداق خشونت در رانندگی محسوب می شود.
نکته این است که چه عامل یا عواملی موجب می شود که یک راننده دست به خشونت بزند. در نظر داشته باشیم در تهران هزاران خودرو در حال حرکت هستند و اگر این خودروها در بهترین شرایط نیز حرکت کنند، باز هم احتمال به وجود آمدن تصادف یا اتفاق های مشابه زیاد است. چه برسد به اینکه رانندگان به عمد دست به خشونت نیز بزنند. بنابراین ضروری به نظر می رسد که عوامل ایجاد کننده خشونت شناسایی شوند.
به طور کلی عوامل محیطی و روانی را به عنوان دو عامل اصلی ایجادکننده خشونت مورد توجه قرار می دهند.ترافیک سنگین یا طولانی و آزاردهنده، وضعیت آب و هوا به خصوص هوای گرم و شرجی، آلودگی های شدید صوتی یا محیطی، شتاب در رسیدن به مقصد، تصور ناشناس بودن هنگام رانندگی و مخفی ماندن رفتارهای غیرعادی از دید آشنایان، همچنین احترام نگذاشتن به حق دیگران و رعایت قانون به عنوان دستورالعملی عمومی و لازم برای اجرا توسط تمامی افراد جامعه را جزو اصلی ترین عوامل محیطی بروز خشونت هنگام رانندگیبه حساب می آورند.
در کنار این مسایل، عوامل روانی یا مسایل خلقی راننده ها هنگام رانندگی نیز می تواند به خشونت بینجامد. خشمگین بودن، ترس از مسایل واقعی یا غیرواقعی، برخورداری از اضطراب های ناشی از مشکلات روانی،احساس ناکامی در زندگی، خواب آلودگی به خاطر خستگی یا استفاده از داروهای مختلف، درد شدید در اندام مختلف بدن و استفاده از مواد مخدر یا الکل که مغز را تحت تاثیر قرار می دهد، می توانند روان فرد را از حالت تعادل خارج کنند و باعث ایجاد خشونت در رانندگی شود.
گاهی مشکلات روحی و روانی جلوه های دیگری پیدا می کنند و به خشونت منجر می شوند. یعنی افراد با انگیزه های دیگری دست به کارهای خطرناک می زنند و در نهایت خشونت در رانندگی را مرتکب می شوند.
حرکات نمایشی و مارپیچ به انگیزه خودنمایی و ارضای عقده خودکم بینی، مبتلا بودن به بیماری های روانی حاد، احساس تبعیض نسبت به رانندگان پیر، بسیار جوان یا خانم¬ها، گرفتار خودشیفتگی یا عقده خود بزرگ بینی بودن و نادیده گرفتن حق تقدم دیگران، احساس برتری به خاطر برخورداری از خودروی گرانقیمت یا رفتارهای خطرناک خودروهای ارزان قیمت در برابر خودروهای گرانقیمت به انگیزه دهن کجی به رانندگان آنها وانتقام جویی از رانندگان برخوردار از رفتارهای غیرعادی بخشی از انگیزه های اعمال رفتارهای خشونت آمیز است.
برخی از رانندگان نیز وقتی پشت فرمان خودروی خود می نشینند، رعایت حق تقدم عبورشان از سوی دیگر رانندگان را بخشی از حریم خصوصی خود می دانند و در صورتی که راننده ای این حق را زیر پا بگذارد، از خود رفتارهای تلافی جویانه و خشونت آمیز بروز می دهند. در اصل، رانندگانی که رفتارهای خشونت آمیز دارند، به دو دسته کلی از نظر انگیزه تقسیم می شوند. افرادی که خودشان خشونت گرا هستند و افرادی که تحت تاثیر این نوع رفتار قرار می گیرند و واکنش مشابه بروز می دهند.
قانون با تعیین جریمه های مختلف تلاش می کند تا در برابر خشونت گرایان واکنش نشان دهد. اما فقط تعداد اندکی از این افراد توسط نیروهای پلیس راهنمایی و رانندگی شناسایی و جریمه می شوند. در بسیاری از موارد به خاطر متعدد بودن این رفتارها و محدود بودن نیروهای پلیس امکان برخورد با همه مجرمان میسر نیست، ولی در صورتی که چند نکته ضروری هنگام دادن گواهینامه یا تمدید آن از سوی راهنمایی و رانندگی صورت بگیرد، می تواند از حضور بسیاری از این دست رانندگان در جامعه جلوگیری کند.
گرفتن تست سلامت روان یا بررسی های مشابه که می تواند به شناسایی وضعیت روانی افراد منجر شود، یکی از راه های موثری است که جلوی بروز بسیاری از رفتارهای عادی یا خشونت آمیز رانندگان را می گیرد. راننده ای که به خاطر انجام یک عمل خشونت آمیز جریمه می شود، پیامدهای این اتفاق باید به اندازه ای برایش سنگین باشد که امکان تکرار آن را نداشته باشد.
متاسفانه حتی ساده ترین بررسی های روانشناختی هنگام دادن گواهینامه انجام نمی شود و بسیار دیده شده است افرادی که از مشکلات روانی حادی برخوردارند، به خاطر اینکه نیازی به ارایه گواهی سلامت روان ندارند یا حتی از سوی راهنمایی رانندگی بررسی در خصوص سابقه مشکلات روانی افراد صورت نمی گیرد، گواهینامه به آسانی در اختیار افرادی قرار می گیرد که به مفهوم واقعی کلمه بیمار هستند!
نکته دیگر اینکه،برخی از رانندگان از شیشه‌های تیره غیراستاندارد، کاهش غیراستاندارد ارتفاع خودرو، به کارگیری چراغ‌ها یا لامپ های بیش از اندازه پرنور ونامناسب،افزایش توان موتور، استفاده از بوق های بد صدا و بسیار آزاردهنده یا نصب سیستم های صوتی با صدای بسیار زیاد و استفاده از موسیقی های محرک معمولا" از سوی رانندگانی انجام می شود که هنگام هدایت خودروی خود رفتارهای غیرعادی و جلب توجه کننده نشان می دهند.
به عبارت بهتر، راننده ای که خودرو خود را به شکلی غیرعادی و برای جلب توجه دیگران می آراید یا از امکانات فنی غیرمجاز بهره می برد، بدون شک هنگام رانندگی نیز رفتارش عادی نخواهد بود. در این گونه موارد، معمولا" پلیس به جریمه شخص مورد نظر بسنده می کند یا هنگام گرفتن معاینه فنی برخی از رانندگان این خودروها دچار مشکلاتی می شوند، اما از نظر روانی هیچ بررسی روی این افراد صورت نمی گیرد!
پایان سخن آنکه، رانندگی فعالیتی دشوار و پیچیده است که به توانایی جسمی و روانی زیادی نیاز دارد. در کشور ما در خصوص برخورداری راننده از توانایی های جسمی سختگیری می شود، اما همین دقت نظر در مورد توانایی های روانی افراد اعمال نمی شود و مشکلات زیادی برای جامعه به وجود می آورد.
4545

کد خبر 273959

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 30
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مرتضي IR ۱۹:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    58 2
    اين روزها هركس زمين يا طلاهاي مازادشو فروخته يه ماشين گذاشته زير پاش اما امان از يه ذره فرهنگ رانندگي
  • بدون نام IR ۲۱:۲۵ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    54 1
    کدوم کارو خوب انجام میدیم که این دومیش باشه؟
  • رضا IR ۲۱:۳۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    55 8
    وقتی از هر 4 ایرانی 3 نفر دچار بیماری روانی است می خواهید بهترین فرهنگ رانندگی را نیز داشته باشیم ؟!
    • بدون نام US ۱۲:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      29 6
      بد نبود به علت بروز بیماری های روانی مثل گرانی، تورم، آلودگی های مختلف و ... هم توجه می شد
  • پراید IR ۲۱:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    46 4
    فرهنگ ما همینه. نه فقط تو رانندگی. بلکه در همه زمینه ها... ما ایرانیها فقط ادعامون میشه. هیچ وقت هم فرهنگ رانندگی ما درست نمیشه. هر نیم ساعت 2 کشته ! این خود گواهی است بر بی فرهنگی رانندگی ایرانی ها ! فقط بلدیم بگیم پراید بده... جاده استاندارد نیست و...
  • شیرازی IR ۲۱:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    25 10
    به نظر من " شیراز " بدترین فرهنگ رانندگی رو داره. هیچ جای ایران آشفته تر از شیراز ندیدم - حتی یک افسر راهور هم به چشم نمیخوره. فقط چند تا سرباز وظیفه سر چهارراه گذاشتن که هیچ کاری از دستشون بر نمیاد
    • فرهاد IR ۰۹:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
      6 3
      تهران و مشهد هم همین طوره! کل ایران همینه
  • ندا IR ۲۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    55 2
    مردم ما اعصاب ندارند و اکثر روانی هستند. 10 ثانیه مونده که چراغ سبز بشه بوووووووق پشت بوووووووق ! بجای ایست پشت خط عابر پیاده 5 متر جلوترش می ایستیم! به سرعت گیر که میرسیم سرعت را بیشتر می کنیم که مبادا ماشین پشت سری سبقت نگیره و یا از پشت ماشین رو جمع نکنه! پل هوایی مکانیزه عابر پیاده میسازیم، روزی 1 نفر هم روش رد نمیشه و همه از نرده های چند ده متری زیر پل پرش می کنند !!! بازم بگم ؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۲۱:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    37 0
    رانندگی ایرانی، یعنی «چپاندن خودرو یا موتور در اولین فضایی که خالی می‌شود»؛ یعنی «رفتن از هر راه ممکن نه از راه تعیین شده.....
  • بدون نام IR ۲۱:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۰
    39 35
    پرایدها شماره گذاری نشوند بسیاری از تصادفات کاهش میابد چون دقیقا رابطه مستقیمی بین تعداد پرایدسوارها و تعداد بیماران روانی وجود دارد. من که هرچی حرکت غیرعادی و تخلف و سرعت و سبقت غیرمجاز دیدم، پراید بوده. رانندگان پرایدها دچار نوعی توهم هستند و فکر میکنند بسیار ماهر هستند و تصادف برای آنها اتفاق نمی افتد. لطفا از این به بعد به پرایدها و نحوه رانندگی آنها توجه کنید. شب بخیر
    • مسعود IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      33 10
      دوست عزیز. فرهنگ رانندگی بد پراید و بنز نمیشناسه! بنده نزدیک به 10 ساله پراید دارم. یک خراش هم روش نیافتاده! خیلی هم ماشین خوبیه. رانندگی بد خود را گردن پراید نندازید
    • علی IR ۱۲:۰۰ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      24 11
      این درست نیست که هرکی پراید سوار می شه مشکل روانی داره ، بلکه از اونجایی که پراید جزو ارزانترین خودروهای تولید داخل هست ، تقریبا اکثر جوانانی که تازه شروع به رانندگی می کنن از این اتومبیل استفاده می کنن.
    • بدون نام GB ۱۷:۴۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      17 21
      وای خدا هنوز هم هستن کسانی که از پراید تعریف کنن. درسته فرهنگ رانندگیمون بده اما 50% هم خود ماشینه. اون بنده خدا تا حدودی درست گفته دیگه.
    • تهرانی IR ۲۰:۳۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      10 4
      راست میگه...من خودم به شخصه90%تصادف ها و رانندگیای بد رو با پراید دیدم.وقتی خود رئیس کل راهور میگه که:(اگه دست من بود پراید و وانت رو پلاک گذاری نمیکردم)دیگه حرفتون چیه؟؟90% و بیشتر تصادفات و رانندگی های بد مربوط به سواری پرایده... حرف حق جواب نداره...دیگه به عینه داریم میبینیم... نه ایمنی داره نه چیزی....
    • بدون نام IR ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
      23 3
      دقیقا زدی تو خال...این حرف دل منه که الان چند ساله دارم تو سایتهای مختلف در موردش کامنت میذارم...دقیقا بین امار تصادفات و پراید رابطه مستقیم وجود داره...در 90 درصد تصادفات حتما یک طرف تصادف پرایده...کافیست یه نگاهی به طرز رانندگی پرایدها در خیابانهای شهر بندازید تا متوجه بشید که این بی فرهنگی در رانندگی از کجا ناشی میشه...در جواب دوستمون هم که میگه پراید من 10 ساله خط روش نیفتاده باید بگم حرف ما این نیست که هر کس پراید سواره فرهنگ رانندگی نداره بلکه اکثر اونهایی که فرهنگ رانندگی ندارند پراید سوارند...
    • بدون نام IR ۰۹:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۲
      6 5
      دلیل این امر هم که اکثر تخلفات رانندگی و تصادفها و بی فرهنگیها که در رانندگی میبینیم از سوی رانندگان پراید صورت میگیره کاملا واضحه:اولا پراید ارزونترین ماشین تو بازاره بنابراین هرکس میخواد تازه رانندگی یاد بگیره و فرق گاز و ترمز رو بفهمه کارش رو با پراید شروع میکنه؛دوما از اونجایی که پراید ماشین ارزونیه طرف باکی از تصادف و خط افتادن روی ماشینش رو نداره پس هرجور عشقش کشید میرونه؛سوما باز هم چون پراید ارزونترین ماشینه اکثر راننده های پراید با دیدین ماشینهای گرونتر فکر میکنند راننده اون با خوردن حق اونها اون ماشین رو خریده پس درصدد انتقام برمیان!
  • بدون نام US ۰۱:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    31 6
    من همیشه میگم به دوستان باید از متقاضیان اخذ گواهی نامه تست روان به عمل بیاورند!! بابا تو این مملکت کمتر کسی اعصاب درست و حسابی داره..
  • آرش IR ۰۸:۱۴ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    51 2
    تا حالا تو یه ماشین خارجی مرغوب نشستید ؟ اولین چیزی که جلب توجه میکنه راحتی صندلی ها و سکوتی که داخل خودرو حکم فرماست . فرمان نرم ، دنده اتوماتیک ، سنسور باران ، سیستم ایرکاندیشنر و..... ای امکاناتی که ماشین های خارجی با قیمت 10000 دلار در اختیار مشتریانش قرار میده یعنی مثل یاریس یا مثل هیوندایی آی 30 و به همین ترتیب راحتی افزایش پیدا میکنه تا به ماشین های 20000 دلاری مثل هیوندایی IX55 و کیا اسپورتیج و... خوب تمام این امکانات باعث راحتی راننده و صد البته اعصاب راحت او خواهد شد . چیزی که روی تولیدات داخل اصلا نمی بینیم . فرمان خشک پراید ، کلاچ سفت ، صندلی در حد نیمکت چوبی ، پنجره تا ته باز تا هوای مناسب داخل بشه چون کولر روی عملکرد موتور تاثیر زیادی دارد . همه باعث شده که رانندگی با اضطرابی
    • بدون نام IR ۱۱:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      21 8
      همین ماشین رو اگر دست ایرانی بدی چیزی جز آهن پاره و چند تا کشته و مجروح تحویلت نمیده !!!
    • Kia Driver IR ۱۱:۵۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
      16 13
      هرچند صحبتی که آقا آرش کردند شاید بطور کلی درست نباشه ، اما صد در صد کیفیت خودرو در کیفیت رانندگی تاثیر داره. من خودم به تازگی 206م رو با یک ماشین وارداتی عوض کردم. و کاملاً می تونم حس کنم که بدلیل ویژگیها و امکانات برتری که خودروی جدید داره در رانندگی هم آرامش بیشتری دارم و دیگه اون حسی که همیشه دلم می خواست زودتر به مقصد برسم و از دست ماشین خلاص بشم رو ندارم.
  • بدون نام IR ۰۸:۲۳ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    27 0
    و تا ابد بد رانندگی خواهیم کرد....
  • بدون نام IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    29 6
    به عنوان كسي كه هم در كشور پيشرفته جهان اول و هم در ايران رانندگي كرده 2 نكته رو كه به تجربه بهش رسيدم در خصوص تفاوت فرهنگ رانندگي اشاره مي كنم: 1- در ايران افراد در خيابان حس مي كنند در حال مسابقه دادن هستند. يعني اينكه مرتب به ساير خودروها توجه مي كنيم و بارها ديدم كه شخص در حالي كه داره مثلا با سرعت 50 داره رانندگي مي كنه، وقتي متوجه مي شه راننده ديگه قصد سبقت گرفتن از او را داره، سرعتش رو افزايش داده و مثلا به 60 مي رسونه. همون حس مسابقه در خيابان. 2- يك باور غلط در ايران وجود داره كه اگر قانون را رعايت نكنيم زودتر به مقصد مي رسيم كه اين موضوع 100% اشتباه هست. در شرايطي كه همه راننده ها قانون را رعايت كنند، سرعت رسيدن به مقصد به مراتب افزايش پيدا مي كنه.
  • بيتا IR ۰۹:۳۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    67 2
    اكثر ايرانيا فكر ميكنن مثله اكثر ايرانيا نيستن:|
  • farzad IR ۱۱:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    30 1
    تمام حرفهای بالا عین واقعیته . خود من چند ماه پیش رفته بودم خارج از کشور ، سر یه کوچه داشتم آدرس می پرسیدم حدود 2 دقیقه ایستاده بودم اونجا و متوجه ماشینی که می خواست وارد کوچه بشه نشده بودم تا اینکه یه عابر من رو متوجه ایستادن ماشین کرد ، طرف حتی یک بوق هم تو اون مدت برا من نزد...فرهنگ یعنی این دوستان ...!!!
  • شهاب IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    13 9
    واقعا حق گفتید. هر روز می بینیم که چه اتفاق هایی در خیابانهای شهرهای مختلف می افتد. بعضی بیشتر بعضی کمتر. سوال من این است:آیا ما همان مردمی هستیم که ادعا می کنیم فرهنگمان چند هزار ساله است؟ ایا ما همان کسانی هستیم که شعار برتری جویی ایران می دهیم؟ ما که از قدمت فرهنگی و بالا بودن فرهنگمان صحبت می کنیم چرا رفتاری داریم که اگر کسی به ایران بیاید با دیدن فرهنگ رانندگی ما کلا همه را انکار کند؟؟؟ دوستان ما که چند هزار ساله هستیم آیا به اندازه آمریکای چند صد ساله یا نیوزلند واسترالیایی که به عنوان زندان و تبعید گاه از ابتدا بود فرهنگ رانندگی داریم؟؟؟؟
  • بدون نام IR ۱۲:۰۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    21 0
    آقا: 1- عدم فرهنگ 2- قانون گریزی 3- مثلا زرنگ بازی 4- همه افسرده و اعصاب ها خراب 5- کمبود سرویس های عمومی (البته در شهرستانها) و در نتیجه آوردن ماشینها با یک سرنشین به خیابانها و ایجاد ترافیک بیشتر و منجر به تشدید اعصاب شکنی 6- عدم توجه به آموزش 7- عدم رعایت قوانین توسط مجری ها (به نوعی بعضی ها را از فیلتر رد کردن) 8- ...
  • منتقد IR ۱۲:۳۲ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    26 0
    فقط در 1 کلمه خلاصه میشود : فرهنگ کاری به تمدن چندین هزار ساله ......ندارم از نظر فرهنگی واقعا فقیر هستیم ،خیلی بیشتر از یارانه به فرهنگ سازی باید فکر شود
  • بدون نام IN ۱۶:۲۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    20 0
    تو افتضاحی رانندگی ما که شکی نیست....! ولی خدا قسمت کنه بیاید هند رانندگی ها رو ببینید...!!! یعنی افتضاح ترین رانندگی تو ایران یه رانندگی ایده آله اینجا... اصلا سرعت نمیرن ولی عوضش عین عقب افتاده ها رانندگی میکنن!!!
  • بدون نام IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    12 4
    یکی ش چاله چوله های شهر دومیش خیابان نامناسب وعدم توجه به توسعه راهسازی مناسب (از بین رفتن آسفالت جاده ای که افتتاح نشده سومیش جریمه سنگین بخاطر کسب درآمد چهارمی عدم احترام به قوانین رانندگی پنجمی تمام استرس وناراحتی در جامعه که در رفتار ما ایرانی ها .. ششمی کسب سود سرشار فقط جیب خودورسازان را پر می کند هفتمی عدم رعایت حق شهروندی هشتمی بزار مردم نظر بدن
  • یه سیب کال IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۱۱/۱۱
    6 0
    از خودمان شروع کنیم...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین