ترکیه به رغم ناکامی در فعالیتهای اکتشاف نفت در دریای سیاه، در صدد انعقاد قراردادی با کنسرسیوم انگلیسی و هلندی ˈشلˈ است تا در آب های سرزمینی این کشور در دریای سیاه به اکتشاف نفت بپردازد.
ˈتانر یلدیزˈ وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه در گفت و گو با خبرنگاران با اشاره به اینکه ترکیه به فعالیتهای اکتشاف نفت در دریاها شتاب خواهد داد بدون نام بردن از شرکتی ، گفت: ترکیه بزودی قرارداد جدیدی را با یک شرکت عظیم نفتی منعقد خواهد کرد.
ترکیه پیشتر نیز با شرکت بزرگ هلندی – انگلیسی ˈشلˈ در دریای مدیترانه و جنوب شرق ترکیه قراردادهایی در زمینه اکتشاف نفت منعقد کرده است. قرارداد بین شل و شرکت سهامی نفت ترکیه TPAO امضا خواهد شد.
ˈپیتر ووسرˈ رییس شرکت شل پیش از این به ترکیه سفر کرده بود و با ˈرجب طیب اردوغانˈ نخست وزیر و تانر یلدیز دیدار کرد. او به دنبال دیدار با مقامات ترکیه گفت که شرکت شل در صدد توسعه فعالیتهای نفتی خود در ترکیه است. این اولین بار است که شرکت شل برای اکتشاف نفت در دریای سیاه در سواحل ترکیه اعلام آمادگی کرده است.
عملیات اکتشافی پیشین ترکیه در دریای سیاه بی نتیجه بوده است.
در مرداد ماه سال 89 تانر یلدیز اعلام کرد: تلاش ها برای دسترسی به نفت در دریای سیاه تاکنون موفقیت آمیز نبوده است.
شرکت سهامی نفت ترکیه (تی.پی.ای.او) به همراه شرکت آمریکایی ˈاکسون موبیلˈ در سال 1388 عملیات حفاری در بخش های فلات قاره بندر ترابوزان واقع در حاشیه دریای سیاه را آغاز کرد که بعداز یک سال به این فعالیتها خاتمه داد.
ترکیه تاکنون 16 حلقه چاه نفتی در آب های دریای سیاه حفر کرده، اما میزان نفت از لحاظ تجاری قابل توجه نبوده است. برخی از کارشناسان در باره برآورد میزان ذخایر نفتی موجود در آب های دریای سیاه ابراز تردید کرده اند، هر چند که انجام مطالعات زمین شناسی در این منطقه تا اندازه ای دشوار است.
ترکیه هم اکنون 90 درصد از نفت و گاز مورد نیاز خود را از طریق واردات تامین می کند، که هزینه واردات این دو ماده در حدود 60 میلیار دلار است. بنابر اعلام اداره اطلاعات انرژی آمریکا (یی.آی.ای)، ذخایر اثبات شده نفت خام ترکیه، 300 میلیون بشکه برآورد شده است و عمده این ذخایر در منطقه جنوب شرقی این کشور قرار دارد.
تولید نفت ترکیه از زمان اوج آن در سال 1991 تا کنون با روندی کاهشی روبه رو بوده و بر اساس برآوردهای اداره اطلاعات انرژی آمریکا این میزان در سال 2007 میلادی به 45 هزار بشکه در روز رسیده بود.
همچنین اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد: احتمال می رود ذخایر نفتی قابل توجهی در اعماق دریای اژه وجود داشته باشد، اما عملیات اکتشاف در این منطقه به دلیل اختلافات طولانی مدت میان دولت های ترکیه و یونان بر سر مرز آبی دو کشور، به حال تعلیق درآمده است.
میدان های موجود در حوزه نفتی حکاری ترکیه نیز قدیمی است و به طور کلی هزینه تولید نفت در ترکیه بسیار بالاست.
3131
نظر شما