امید سلیمی : دو سال پیش هم شهرداری تهران، آستین ها را بالا زده بود تا با یاری گرفتن از "چاقیار"ها، یاران چاق آنها را لاغر کند. طرحی که خبری از شکست یا موفقیت آن در رسانه ها منتشر نشد، ولی اخبار مربوط به چاق شدن روز به روز تهرانی ها، مازنی ها و اصفهانی ها، هر روز صفحات جراید را پر کرد.
اکنون دوباره از شهرداری تهران خبر می رسد طرحی در دست اجراست که در آن، افراد چاق، زیر نظر قرار می گیرند تا با برنامه غذایی و ورزش منظم، به وزن طبیعی برگردند. شهروندانی که برآورد می شود بیش از 60 درصد از جمعیت بالای 20 سال تهران را تشکیل می دهند، چیزی نزدیک به 7 میلیون نفر.
این عدد دو سال پیش نیز توسط مسئولان شهرداری تهران گفته شده بود. مدیرکل اداره سلامت شهرداری تهران گفته بود قرار است با مشارکت و همکاری 7 میلیون "چاق یار" در برنامه های شهرداری، تهران، عاری از چاقی شود. اکنون پس از گذشت دو سال و با گشایش باشگاه های چاقی در 15 منطقه تهران، معاون او، خبر می دهد با گشودن باشگاه چاقی در منطقه 22 تهران، کار باشگاه سازی برای چاقها در همه مناطق پایتخت تا پایان سال، انجام خواهد شد و 22 باشگاه چاقی در تهران، راه اندازی می شود. به گفته رضا قهرمانی هدف از راه اندازی باشگاههای چاقی در شهر تهران "تلاش برای مقابله جدی با شیوع چاقی در میان شهروندان" است، زیرا با رشد شهر نشینی، عدم تحرک مردم و وجود استرس های زیاد در کنار شیوه های تغذیه نامناسب باعث شده است تا رشد چاقی در میان مردم چشمگیر باشد.
قهرمانی می گوید: "شهرداری تهران برای تامین سلامت مردم و پیشگیری از پیامد های چاقی برای سلامت شهروندان فعالیت جدی خواهد داشت."
در باشگاه های چاقی، چه می کنند؟
قرار است در باشگاه های چاقی، بسته خدماتی استاندارد برای جلوگیری از اضافه وزن و رفع چاقی به مردمی داده شود که می خواهند باربی شوند. این بسته شامل معاینات اولیه پزشکی، ویزیت توسط متخصصان تغذیه، روانشناسی و همچنین متخصصان طب ورزشی است.
شهرداری تهران همچنین برنامه ای در دست اجرا دارد تا تمام اعضای باشگاه های چاقی را با همدیگر مرتبط کند و به آنها کمک کند تا زودتر و ماندگارتر، لاغر شوند. به گفته قهرمانی، هدف غایی شهرداری تهران از راه اندازی باشگاههای چاقی، ایجاد یک شبکه های اجتماعی است تا افرادی به عنوان همیار سلامت بتوانند فرهنگ مقابه با شیوع چاقی را در جامعه توسعه دهند و همه شهروندان برای رسیدن به وزن نرمال تلاش کنند.
در این بین، چاقیارها نیز قرار است از اجرای برنامه های ارائه شده به شهروندان چاق، مطمئن شوند و ناظر روند لاغری چاقها در تهران باشند.
مدیر کل سلامت شهرداری تهران نیز تاکید می کند باشگاه های چاقی محلی برای گذران تفریح و یا حتی آموزش یک نوع مهارت ورزشی نیست، بلکه قرار است در این باشگاه ها، عمل هدفمند لاغر سازی صورت گیرد. به گفته محمد مهدی گلمکانی "نیاز اصلی شهروندان در این باشگاه ها برطرف می شود که همان بحث کاهش وزن است." همچنین قرار است در باشگاه های چاقی، مشاوره های مختلف پزشکی و روان شناسی به افراد داده شود تا بدانند چه نوع ورزشی برایشان بهتر است و چه میزان کالری باید سوزانده شود.
پیش از ورود شهرداری به لاغرسازی تهرانی ها، باشگاه های چاقی توسط بخش خصوصی اداره می شد و هزینه بخش خصوصی نیز از متقاضیان دریافت می شد، ولی اکنون شهرداری می گوید خدمات لاغری را به صورت رایگان در اختیار شهروندان می گذارد، ضمن اینکه مسئولان شهرداری می گویند روند لاغر سازی افراد، کاملا علمی است و مکملهای غذایی که در باشگاه های خصوصی به خورد چاقها می دهند تا لاغر شوند، در باشگاه های چاقی شهرداری، جایی ندارد.
این چنین که پیداست، فرصتی برای چاقهای تهرانی فراهم شده تا با انتخاب چاقیار، اندکی از وزن خود کم کنند، آن هم استاندارد و زیر نظر متخصص و مشاور رایگان.
4545
شهرداری تهران باز هم می خواهد شبکه اجتماعی ایجاد کند تا پایتخت نشینها را لاغر کند.
کد خبر 274048
نظر شما