مجتبی ثمره هاشمی، مشاور ارشد رئیس جمهور در دیدار با اعضای «میز انتخابات» اتحادیه انجمنهای اسلامی دانشجویان مستقل، به سؤالات متعدد آنها درباره مسائل سیاسی و اجتماعی کشور پاسخ داد.
اهم اظهارات مشاور ارشد رییس جمهور در ادامه به نقل از فارس می آید:
• در تحلیل وضعیت کشور باید به این نکته توجه کرد که آرمانهای انقلاب تغییر نکرده است همچنین دشمنی دشمنان نیز تغییر نکرده است چه بسا دشمنیها بیشتر هم شده است.
• امروز مواضع جمهوری اسلامی و گفتمان آن در تمام جهان گسترانیده شده و مخاطب آن مردم است. فشار وارده از سوی دشمن هم به همین دلیل است. امروز در دنیا بیداریهای عمومی صورت گرفته است اگرچه در خاورمیانه انگیزههای اسلامی و الهی داشته است اما در برخی از مناطق جهان نیز این بیداری رخ داده است و به دنبال آرمانهایی چون آزادی و رهایی از استکبار هستند.
• امروز میبینیم برخی از جناحها دچار ریزش شدهاند و از موضع انقلابی فاصله گرفتهاند. به طور مثال ما تصور نمیکردیم که برخی از گروههای سنتی این گونه موضع گیری کنند واقعا تعجب میکنیم، اینها که خیلی مدافع نظام و انقلاب بودند! اما امروز خیلی راحت تغییر موضع دادند برخی اوقات باورهای ذهنی ایجاد میشود که شکستن آن بسیار سخت است که مثلا فلانی که سابقه مبارزاتی دارد، باور نمیکنیم که این مواضع را بگیرد، و در پی توجیه هستند و میگویند در قبال این جناحها، نباید آنها را از بین برد لذا تغییر خاصی میان سال 84 یا 88 با وضعیت امروز وجود ندارد دولت با حضور این گروهها به کار خود ادامه میدهد.
• باید بگویم که در دولت، ما برای ریاست جمهوری آینده هیچ بحثی نکردهایم و صرفا دنبال کار خودمان هستیم با توجه به این مقدمه باید بیان کنم که سه مطلب حائز اهمیت، یکی این است که سازماندهی آرمانی و سیاسی جبههها را باید خوب بشناسیم و خوب ببینیم.
• دوم بحث گفتمان انقلاب اسلامی است این گفتمان قابل تغییر نیست هرچند در برخی از موارد برخی کمرنگتر شده و برخی پررنگتر ولی تغییر نکرده است لذا وظیفه الان ما این است که مشخص کنیم در حال حاضر به کدام آرمان نیاز بیشتری داریم. چیز جدیدی در آرمانها پیدا نمیکنید اما توضیح و شفاف سازی آنها بسیار مهم است و بررسی این که چقدر این معیارها توانست اجرا شود.
• نکته سوم بحث اطاعت از مقام معظم رهبری است. در این دوره من معتقدم که پیکان دشمن و اصناف داخلیشان به سمت مقام معظم رهبری است. لذا ما باید با هوشیاری کامل به گونهای عمل کنیم که در دام دشمن گرفتار نشویم. به نظر من فرمایشات ایشان یک شاخص و راهنماست. برای درک بهتر اهمیت ایشان باید نگاهی به نحوه عملکرد ایشان در فتنه 88 بیاندازیم تا ابعاد توانایی ایشان روشن تر شود لذا باید معیار ما مقام معظم رهبری باشد.
• در بحث یارانهها باید کارهای بیشتری صورت بگیرد اینکه ما وقایع 5 ماهه اخیر را ناشی از هدفمند کردن یارانه ها ببینیم این بی انصافی است. اگر بخواهم یک نمونه از مزایای هدفمندی را اشاره کنم بحث بنزین است اگر هدفمندی صورت نمیگرفت ما اکنون باید 18 میلیارد دلار اضافی برای بنزین مصرفی میپرداختیم و این برای کشور ناممکن بود و ما در همین یک مقوله زمین میخوردیم، اما الان ما به همین میزان صرفه جویی میکنیم و این به خاطر هدفمندی یارانههاست.
• اینکه بگوییم اجرای طرح هدفمندی یارانهها در واقع به خاطر انتخابات است، درست نیست، چراکه رئیس جمهور از اول به دنبال این طرح بودند. این موضوع تازهای نیست که 5 ماه به انتخابات بخواهند مطرح کنند و بهره برداری سیاسی از آن کنند.
• اما نکتهای که شما باید مد نظر داشته باشید این است که به جای پرداختن به مصداق و بررسی آدمها به دنبال تبیین شاخص باشید و شاخصها را دنبال کنید و افراد را با آنها تطبیق دهید ما از کجا خبر داریم. شاید خداوند به برکت کارهای خالصانه و انقلاب اسلامی فردی را پیش روی ما قرار داد که به شاخصها نزدیکتر بود و ما تا به حال به وی توجه نکرده باشیم.
/27220
نظر شما