کتاب «مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات» به قلم حجت‌الاسلام عبدالعی رضائی که به زبان عربی هم ترجمه شده، با اصلاحات و اضافات تجدید چاپ شد.

فارس گزارش داد: کتاب «مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات» پژوهشی است در راستای بیداری و هدایت جامعه دین­مدار به سوی پی­ ریزی محیط اجتماعی خود براساس آموزه­ های اسلامی که هدف نهایی رسیدن به معنویت و کرامت انسانی.

حجت‌الاسلام عبدالعی رضائی معاون پژوهشی فرهنگستان علوم اسلامی قم و عضو شورای تخصصی حوزوی شورای عالی انقلاب فرهنگی، این کتاب را تألیف کرده که از مقدمه و چهار فصل مبانی، مبادی، مواضع و موانع مهندسی تمدن اسلامی تشکیل شده است.

نخستین چاپ این کتاب توسط انتشارات فجر ولایت در سال 86 انجام گرفت و پس از اصلاحات و اضافات، انتشارات کتاب فردا و با همکاری فرهنگستان علوم اسلامی قم، این کتاب را تجدید چاپ کردند.

کتاب مهندسی تمدن اسلامی؛ موانع و الزامات در سومین جشنواره دوسالانه کتاب دین و پژوهش­های برتر گروه تاریخ، فرهنگ و تمدّن اسلامی (اردیبهشت­ ماه 1388)، از بین یکهزار و 346 اثر رسیده به این جشنواره، به عنوان اثر شایسته تقدیر انتخاب شد.

همچنین این کتاب توسط انتشارات بیروتی «مرکز الحضاره لتنمیه الفکر الاسلامی» به زبان عربی ترجمه و با نام «عماره الحضاره الاسلامیه: المتطلبات و المعوقات» در سال 1388 منتشر شد.

در فصل پایانی این کتاب آمده است: تمدن اسلامی برای اینکه دنباله­رو غرب نباشد، باید برای خود برنامه­هایی تدوین کرده باشد و برای گسترش عدالت الهی و تحقق آن و پاسخ به نیازهای امروز بشر، ابزارها و قوانین جدید بوجود بیاورد که این امر هم نیاز به یک جنبش نرم­افزاری و دانش نرم­افزاری بومی دارد.

همان­گونه که در حوزه­ فرهنگ، انقلاب فرهنگی رخ داد در طراحی و اجرای مهندسی تمدن اسلامی نیز باید تغییرات بنیادینی صورت گیرد. همچنین در حوزه­ مسائل دینی همزمان با پیشرفت­های علمی و تکنولوژی به سؤالات دینی و معنوی این حوزه پاسخ­های محکم و روشن داده شود و سؤالات دینی را با تحولات جامعه و علم روز تطبیق دهند تا اثربخشی و کارآمدی آنها به مراتب بهتر و بیشتر شود تا تمدن اسلامی به رشد و بالندگی خود برسد.

این کتاب در تیراژ 1100 نسخه و با 456 صفحه با قیمت 157 هزار ریال توسط انتشارات کتاب فردا منتشر شده است.

 

همچنین به گزارش ایبنا، کتاب «مردم‌شناسی تعلیم و تربیت» تالیف «امیلیا نرسیسیانس» مطالعه‌ای بین‌رشته‌ای در حوزه مردم‌شناسی و زبان‌شناسی است و روند شکل‌گیری زبان ارمنی و تاثیر آن در تعلیم و تربیت جامعه ارمنی عثمانی در قرن 19 و 20 را شرح می‌دهد.
«امیلیا نرسیسیانس» درباره این کتاب که به تازگی روانه بازار نشر شده، گفت: این کتاب پژوهشی کتابخانه‌ای و میان‌رشته‌ای است که افزون بر مبحث تعلیم و تربیت، جنبه‌های زبان‌شناسی، جامعه‌شناسی تربیتی و ادبیات عامه ارمنی را نیز بررسی می‌کند.

این پژوهشگر افزود: کتاب به وضعیت زبانی جامعه ارامنه عثمانی در قرن‌های 19 و 20 می‌پردازد و چگونگی شکل‌گیری زبان ارمنی‌ها در آن کشور را بررسی کرده است. انسان‌شناسان تعلیم و تربیت، زبان‌شناسان انسان‌شناختی و جامعه‌شناسان زبان اعتقاد دارند تغییراتی که در زبان هر ملتی رخ می‌دهد به موقعیت اجتماعی و فرهنگی افرادی که به آن زبان صحبت می‌کنند، ارتباط دارد.

وی با بیان این مطلب که ارامنه در دوره‌های مختلف تاریخی دارای دولت نبودند، ادامه داد: برنامه‌ریزی برای زبان و تعلیم و تربیت نیازمند سیستمی دولتی و کامل است، در حالی‌که روشنفکران ارمنی در آن دوران توانستند بدون داشتن دولت، برنامه استاندارد زبان را نوشته و علاوه‌بر آن افراد را به سوادآموزی و یادگیری آن ترغیب کنند.

نویسنده کتاب «انسان، نشانه و فرهنگ» با اشاره به وضعیت ارامنه در دولت عثمانی توضیح داد: ارامنه جامعه عثمانی، کشاورز بودند و زبان آن‌ها از همان دوران به دو شاخه بزرگ ارمنی شرقی و غربی تقسیم می‌شد. شاخه دیگر زبان ارمنی که زبان نوشتاری آن نیز به‌شمار می‌رفت، «گِرابار» نام داشت.

نرسیسیانس افزود: گرابار زبان دشواری بود و به‌دلیل این‌که زبان طبقه حاکم بود، معمولا مردم عادی آن را درک نمی‌کردند و از سوی دیگر آموزش آن تنها برای طبقات بالای جامعه فراهم بود. به‌همین دلیل زبان «آشخارهابار» که زبان عام بود، کم‌کم جایگزین آن شد. این کتاب به بررسی روند شکل‌گیری زبان ارمنی در آن دوره می‌پردازد.

این مدرس دانشگاه درباره مخاطب کتاب گفت: «مردم‌شناسی تعلیم و تربیت» علاوه بر مخاطب مردم‌شناس، برای تاریخ‌نگاری ارامنه نیز موثر است. به‌ویژه برای ارمنیان ارمنستان و ارمنیان ایران که به‌زبان ارمنی شرقی صحبت می‌کنند، جالب‌توجه خواهد بود.

کتاب «مردم‌شناسی تعلیم و تربیت» در هفت فصل به رابطه بین تفاوت‌ها در گونه‌های زبان‌های گفتاری و نوشتاری زبان ارمنی می‌پردازد. همچنین ویژگی‌های به‌وجود آمدن گرایش زبانی آشخارهابار و تاکید روشنفکران ارمنی برای استفاده آن در امر تعلیم و تربیت را بررسی کرده است.

عنوان برخی از فصل‌های کتاب «زبان توده‌ها»، «زبان و هویت»، «ویژگی‌های ظهور زبان جدید آشخارهابار»، «ابزار تحقیق تاریخی»، «دیدگاه‌های زبانشناسی ـ اجتماعی»، «زبان عامیانه و آموزش»، «پیشینه تاریخی»، «تقسیم ارمنستان»، «تحولات اجتماعی و تاثیر آن بر زبان» و «جنبش ارامنه در امپراطوری عثمانی» نام دارند.

امیلیا نرسیسیانس، متولد 1332، دارای دکترای جامعه‌شناسی تعلیم و تربیت از دانشگاه «سنتری» آمریکا و استادیار انسان‌شناسی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران است. «انسان، نشانه و فرهنگ»، «مردم‌شناسی جنسیت» و «مباحثی در دوزبانگی از دیدگاه علوم اجتماعی» نام کتاب‌های دیگر نرسیسیانس است.

چاپ نخست کتاب «مردم‌شناسی تعلیم و تربیت» به‌پژوهش و نگارش امیلیا نرسیسیانس در 243 صفحه، شمارگان یک‌هزار و 100 نسخه و بهای هشت‌هزار تومان از سوی نشر افکار راهی بازار کتاب‌های مردم‌شناسی و فرهنگ عامه شد.

 

6060

کد خبر 275728

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =