در فاصله سه روز به پایان شصت و سومین دوره جشنواره فیلم برلین چند رقیب دیگر جایزه خرس طلای این دوره جشنواره در برلیناله روی پرده رفتند.

به گزارش خبرآنلاین، روز چهارشنبه فیلم «یک بخش از زندگی آهن جمع‌کن» ساخته دنیس تانوویچ فیلمساز بوسنیایی برنده اسکار برای اولین بار در دنیا در بخش مسابقه بین‌الملل جشنواره برلین به نمایش درآمد.
 

این فیلم که تولید مشترک بوسنی و هرزگوین، فرانسه و اسلونی است، داستانی واقعی درباره یک اتفاق غیرمنتظره است که برای یک خانواده فقیر از اقلیت‌ روما در بوسنی و هرزگوین روی داد. نقش قهرمانان فیلم را شخصیت‌های واقعی بازی می‌کنند.
 

تانوویچ که برای درام ابزورد «سرزمین بی‌طرف» (2001) درباره جنگ داخلی در بوسنی برنده اسکار بهترین فیلم خارجی‌زبان شد، پس از نمایش «یک بخش از زندگی آهن جمع‌کن» در برلیناله به خبرنگاران گفت یک گزارش خبری درباره زنی که پس از یک سقط جنین غیرعمدی نتوانست تحت مراقبت‌های پزشکی قرار بگیرد، منبع الهام او برای ساخت فیلم جدیدش بود.
 

«یک بخش از زندگی آهن جمع‌کن» با بودجه‌ای درحدود 17 هزار یورو (23 هزار دلار) در 9 روز با استفاده از یک دوربین دیجیتال روی دست فیلمبرداری شد و داستان زوجی را پی می‌گیرد که با عذاب روبرو شدند.

نظیف موییچ شخصیتی است که عنوان فیلم از او گرفته شده است. او قطعات فلزی را از ماشین‌های قدیمی جدا می‌کند و می‌فروشد.
 

نظیف و خانواده چهار نفره او در دهکده‌ای نزدیک یک زباله‌دانی به سختی زندگی می‌کنند. در حالی که نظیف و دیگر اعضاء خانواده در میان زباله‌ها به دنبال فولاد و مس هستند که به قیمت ناچیز آن‌ها را بفروشند، سنادا آلیمانوویچ همسر باردار او خانه‌داری می‌کند و مراقب دو دختر کوچکشان است.


«یک بخش از زندگی آهن جمع‌کن» یکی از 19 فیلم بخش مسابقه برلیناله است
 

سنادا در یکی از روزهایی که در خانه زیاد کار کرده از ناحیه شکم دچار درد شدید می‌شود. نظیف به سرعت او را به بیمارستان می‌رساند. دکتر می‌گوید فرزند پنج ماهه آن‌ها مرده و سنادا برای قطع خون‌ریزی و عفونت احتمالی بعدی باید جراحی شود، اما این زوج بیمه نیستند و قادر به پرداخت هزینه جراحی هم نیستند.

آن‌ها پیش رئیس بیمارستان و اداره تامین اجتماعی می‌روند، اما کسی برایشان کاری انجام نمی‌دهد. سنادا ضعیف‌تر می‌شود و نظیف هم مستاصل، تا اینکه آن‌ها در نهایت دفترچه بیمه یکی از اقوام خود را قرض می‌گیرند و بجای دفترچه خود ارائه می‌دهند. به این ترتیب سنادا در آخرین لحظه از مرگ نجات پیدا می‌کند.
 

آلیمانوویچ پس از نمایش «یک بخش از زندگی آهن جمع‌کن» که با استقبال گرم خبرنگاران روبرو شد، گفت: «نمی‌خواهم هیچ‌کس دیگر چیزی را که من تجربه کردم، تجربه کند.»
 

موییچ هم که یک سرباز قدیمی است و برادرش را در جنگ داخلی بوسنی از دست داده، گفت فقر و تبعیض فراوان نسبت به اقلیت روما در بوسنی داستان آن‌ها را عملا به یک تراژدی تبدیل کرد.
 

او گفت: «اگر دو ساعت دیرتر می‌رسیدیم سنادا قطعا می‌مرد. ما نمی‌توانیم رنگ پوست خود را عوض کنیم. ما روما هستیم. من مردی شریف هستم. زندگی خودم را دارم. دزدی نمی‌کنم و هیچ وقت از اینکه یک روما هستم خجالت نکشیده‌ام.»
 

تانوویچ 43 ساله گفت پس از خواندن داستان «عمیقا نگران‌کننده و ناعادلانه» این زوج به تهیه‌کننده فیلم‌هایش زنگ زد.
 

او گفت: «گفتم آنچه بر سر کشور ما آمده باورکردنی نیست. ما کجا می‌رویم؟» 
 

تانوویچ ادامه داد: «کشور من 25 است که دچار بحران است. جنگ به ظاهر تمام شده، اما عملا تمام نشده است. ما برای اینکه کشورمان چه مسیری را باید برود هیچ استراتژی نداریم و همه چیز به آرامی اما به طور قطعی در حال نابودی است.»
 

«یک بخش از زندگی آهن جمع‌کن» یکی از 19 فیلمی است که برای جایزه خرس طلایی و جوایز خرس نقره‌ای این دوره جشنواره برلین رقابت می‌کند. 
 

روز چهارشنبه همچنین کمدی عجیب و غریب و کم‌هزینه «Prince Avalanche» به کارگردانی دیوید گوردون گرین در بخش مسابقه برلیناله روی پرده رفت.

داستان این فیلم آمریکایی با بازی امیل هیرش و پل راد، سال 1988 در جنگل‌های دور افتاده و سوخته از آتش در تگزاس روی می‌دهد. هیرش و راد نقش دو کارگر نقاش را بازی می‌کنند که در یک جاده به ظاهر بی‌پایان مشغول کار هستند.


پل راد و امیل هیرش در صحنه‌ای از فیلم «Prince Avalanche»
 

ملالت و یکنواختی کار آن‌ها فضایی را ایجاد می‌کند که دائم بحث کنند، دعوا کنند، رقابت داشته باشند و در نهایت رفیق هم باشند.
 

«Prince Avalanche» بازسازی فیلمی ایسلندی به نام «Either Way» است که سال 2011 ساخته شد.
 

فیلم گرین با استقبال بیشتر منتقدان روبرو شد و هالیوود ریپورتر از آن به عنوان «یک شاهکار کوچک عجیب و غریب» یاد کرد.
 

گرین که بیش از همه برای کمدی «قطار سریع‌السیر آناناس» شهرت دارد، گفت در حرکتی نامعمول حتی پیش از آنکه فیلم ایسلندی را ببیند، تصمیم گرفت آن را بازسازی کند.
 

او گفت: «فیلم را اولین بار با این هذف که آن را بازسازی کنم، دیدم که خیلی تصمیم عجیبی بود.»
 

گرین تصمیم گرفت وقایع داستان بجای امروز در اواخر دهه 1980 روی بدهد، چرا که از این طریق می‌توانست شخصیت‌های خود را کاملا از دنیای بیرون جدا کند، دنیایی بدون اسکایپ، تلفن‌های همراه یا آی‌پد، زمانی که به قول او همه چیز خوشایندتر بود. گرین فیلم جدید خود را تنها در 16 روز ساخته است.
 

روز چهارشنبه فیلم «قطار شبانه به لیسبون»‌ تازه‌ترین ساخته بیله اوگوست فیلمساز دانمارکی هم در بخش اصلی، اما خارج مسابقه جشنواره برلین نمایش داده شد.

جرمی آیرونز، ملانی لورن، جک هیوستن، مارتینا گدک، تام کورتنی و لی در این فیلم تولید مشترک آلمان، سوئیس و پرتغال بازی می‌کنند.
 

داستان درباره یک معلم لاتین سوئیسی (با بازی آیرونز) است که وقتی کتابی از آمادئو دی پرادو شاعر و پزشک پرتغالی می‌خواند، به طور ناگهانی کار خود را رها می‌کند و به امید پی بردن به سرنوشت پرادو که علیه آنتونیو دی اولیویرا سالازار دیکتاتور پرتغال مبارزه کرد، با قطار شبانه به لیسبون سفر می‌کند.
 

آیرونز، لورن، هیوستن و گدک از جمله بازیگران این فیلم بودند که به همراه اوگوست در مراسم فرش قرمز اولین نمایش جهای «قطار شبانه به لیسبون» شرکت کردند.


جرمی آیرونز روی فرش قرمز فیلم «قطار شبانه به لیسبون»

اوگوست سال 1988 با فیلم «پله فاتح» با بازی ماکس فون سیدو جایزه نخل طلای جشنواره کن را دریافت کرد و سال 1992 با فیلم «بهترین نیت‌ها» بار دیگر برنده این جایزه شد. 
 

روز پنجشنبه دو فیلم دیگر در بخش اصلی جشنواره برلین نمایش داده شدند. «درس‌های هارمونی» اولین فیلم بلند امیر بیگازین کارگردان 28 ساله قزاقستانی تولید مشترک قزاقستان، آلمان و فرانسه در بخش مسابقه نمایش داده شد و فیلم هلندی «خون سیاه»‌ ساخته ژرژ اسلوئیزر هم که ساخت آن به تازگی به پایان رسیده، در بخش خارج مسابقه روی پرده رفت.
 

«درس‌های هارمونی» اولین فیلم قزاق است که در تاریخ برگزاری جشنواره برلین در بخش رسمی نمایش داده می‌شود. داستان درباره یک پسربچه 12 ساله است که با مادربزرگش زندگی می‌کند و باید با بچه‌های قلدر مدرسه که یک باند جنایی مافیاگونه تشکیل داده‌اند مقابله کند.
 

«خون سیاه» آخرین فیلم ریور فینیکس بازیگر آمریکایی و برادر بزرگ واکین فینیکس است که سال 1993 بر اثر مصرف بیش از حد مواد مخدر در 23 سالگی درگذشت.
 

فینیکس کمی پیش از پایان فیلمبرداری «خون سیاه» درگذشت و از آن زمان این پروژه ناتمام به حال خود رها شد. در نهایت اسلوئیزر فیلمساز هلندی امسال تصمیم گرفت با استفاده از صدای روی تصویر صحنه‌های باقیمانده را به پایان برساند و فیلم را تمام کند، هرچند او گفت شاید فیلمش هیچ‌وقت اکران عمومی نشود.


ریور فینیکس در 1993 چند روز پیش از پایان فیلمبرداری «خون سیاه» درگذشت
 

فینیکس در «خون سیاه» نقش یک مرد بیوه جوان را بازی می‌کند که در صحرای آریزونا در نزدیکی جایی که آزمایشات هسته‌ای در آن انجام می‌شود، زندگی می‌کند. او به امید یک زندگی بهتر یک زوج میانسال را گروگان می‌گیرد و... 
 

جودی دیویس و جاناتان پرایس دیگر بازیگران این فیلم هستند.

مراسم اختتامیه شصت و سومین دوره جشنواره فیلم برلین شنبه شب برگزار می‌شود.
 

آسوشیتدپرس / 14 فوریه / ترجمه: علی افتخاری
 

5858

کد خبر 277222

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین