علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی طی سخنانی در مراسم سالگرد شهید سوداگر که در تالار وزارت کشور برگزار شد اظهار داشت: اینگونه جلسات از یک جهت خیلی تأثربرانگیز و از یک جهت باعث عزت و سرافرازی است.
در ادامه گزیده ای از اظهارات رئیس مجلس به نقل از فارس می آید:
- شهید سوداگر یکی از دردانههای دفاع مقدس بود که عمرش را در دفاع مقدس صرف کرد و تقریباً یکی از افراد نادر و خوشفکر در اطلاعات و عملیات محسوب میشد و بعد از جنگ هم فرماندهی دو لشگر مهم را بر عهده گرفت. اینگونه جلسات باعث تنبه برای دیگران و باعث عزتآفرینی است چرا که میبینیم این نظام اینگونه شاگردانی را تربیت کرده است. امام خمینی (ره) توانست یک مکتب تربیتی به وجود آورد که هرکدام از شهیدان و عزیزان شاگردان این مکتبند.
- امام (ره) توانست یک مکتب فقهی هم به وجود آورد که این مکتب مقداری با سایر مکاتب متفاوت است؛ خصوصیت مهم این مکتب این بود که انسانهای مسلکی تربیت میکرد؛ انسانهای مسلکی افرادی هستند که در زندگی شخصی و اجتماعی در عرف اجتماعی با مرام هستند و به تعبیر جلال آل احمد «هرهری مسلک» نیستند؛ برخی افراد در حد شرایط زندگی میکنند که جلال آل احمد آنها را جزو افراد هرهری مسلک میدانند که در مقابل این افراد انسانهای مسلکی قرار دارند که افراد مسلکی با عقیده زندگی میکنند.
- اولین خصوصیت انسانهای مسلکی این است که جاذبه و دافعه دارند؛ کسانی که مرام دارند با اعتقاد زندگی میکنند و این افراد هم موافق و هم مخالفانی دارند. انسانهای مسلکی مدرسه امام (ره) کسانی هستند که جاذبه و دافعه دارند؛ یعنی با کسانی که ابرار محسوب میشوند عهد اخوت دارند و با اشرار مبارزه میکنند که باید به این ویژگی توجه کرد.
- انسان مسلکی نمیتواند با هرکس رفیق باشد. انسانهای مسلکی در زندگی فردی خود اهل تقوا هستند و حلال و حرام سرشان میشود و رعایت میکنند. اسلامی که به دست ما رسید یک طریق داشت و کسی که میخواست فقیه شود باید 30-40 سال زحمت میکشید؛ یکی از مشکلات ما چه قبل و چه بعد از انقلاب این بود که عدهای پابرهنه وارد مباحث اسلامی میشدند و میخواستند اظهار نظر کنند.
- با کم سوادی نمیشود اسلام را درست فهمید. امام همواره تأکید میکردند که از روحانیت جدا نشویم چرا که همانطور که ریاضیدان شدن روش دارد برای درک معارف اسلام هم نیازمند روش هستیم.
- بعد از انقلاب گاهی دچار روشنفکر زدگیهایی بودیم. افراد در مسلک امام اهل شریعت بودند و همان راهی که امام به آنها نشان میداد را طی میکردند. از نظر سیاسی افراد مسلکی مکتب امام افراد آرمانگرا بودند و به همین دلیل هم در کارشان موفق شدند؛ این افراد به مردمسالاری دینی که در رأسش ولی فقیه است اعتقاد داشتند.
- زمان جنگ هم فراز و فرودهای زیادی داشتیم. انسانهایی که پای ولایت فقیه ایستادند باعث آزادی خرمشهر و توفیق ما در دفاع مقدس شدند. زمانیکه بنیصدر فرماندهی کل قوا را داشت اداهایی در میآورد که مثلاً میگفت که ما به شیوه اشکانیان میجنگیم و زمین میدهیم و زمان میگیریم و اجازه نمیدهیم که بچههای انقلاب کار کنند اما وقتی بنیصدر عزل شد نیروی انقلابی و حزباللهی وارد جبهه شدند و فتوحات ما آغاز شد.
- رهبران حزب جمهوری اسلامی مثل شهید باهنر و حضرت آقا برای اینکه انسانهای سیاسی مکتبی بسازند وقت گذاشتند؛ در زندگی شهید بهشتی که نگاه میکنیم میبینیم که وی پای عقیدهاش ایستاد و این یکی از خصوصیات افراد مسلکی است.
- افراد مسلکی اهل مجاهدت هستند که همیشه برای شهادت پر میزنند؛ از مرگ نترسیدن باعث افتخار و سرافرازی میشود و این انسانهای مجاهد هستند که شرایط را عوض میکنند و ذلتها را از بین میبرند.
- اگر ما شهیدانی مثل شهید سوداگر، شهید زینالدین و خرازی را نداشتیم امروز ایران سربلند نبود؛ انسانهای مسلکی اهل برنامهریزی هستند و در زندگی شهید سوداگر هم این ویژگی بهتر دیده میشود؛ کسی نمیتواند بدون برنامهریزی صعود معنوی داشته باشد و حکومتهای موفق هم حکومتهایی هستند که اهل برنامهریزی هستند. ما باید از عقلانیت اسلامی در امور بهره ببریم؛ عقل چراغ راه است و دین است که آن را تکمیل میکند.
- چرا در جامعه ما امروز بی اخلاقی به وجود میآید؟ چون شبزندهداریها وجود ندارد و به همین دلیل تقوا و صبر نیست و این باعث بروز برخی مسائل میشود. امروز ایران با گذشته خیلی متفاوت است؛ ما به تکنولوژی، فرهنگ، هنر،سیاست و سایر پیشرفتها دست پیدا کردهایم؛ سیاست امروز ایران سیاست پیچیدهای است که نشان میدهد ظرفیت سیاستمداران ما افزایش یافته است.
- خیلی از کشورهای بزرگ در قضیه عراق اشتباه کردند ولی جمهوری اسلامی استراتژی بسیار دقیقی داشت؛ همچنین در مسئله فلسطین استراتژی ما استراتژی درستی بود در مسئله جنگ 33روزه و انقلابهای منطقه هم ما استراتژی درستی داشتیم که عمدتاً این سیاستها با نظر رهبر انقلاب بود.
- امروز ایران یک کشور هستهای است. فراز و فرودهایی که در داخل کشور داشتیم ظرفیتهای ذهنی ما را تقویت کرد؛ در زمان دوم خرداد چقدر نزاعات در کشور داشتیم و حتی گاهی در مورد جمهوری اسلامی هم نزاع داشتیم که حرفهای سادهای در این رابطه زده میشد. گاهی هم راجع به ولایت فقیه میگفتند که شرایط دوری به وجود میآید که در آن زمان پاسخهایی به این مسائل داده میشد که ظرفیتهای ذهنی ما را افزایش داد.
- در حوزه سیاست خارجی و داخلی در طول 34سال گذشته دو عامل ایران را با ثبات نگه داشت که وحدت درونی امت و ولایت فقیه این دو عامل بودند که کشور را سامان دادند.
- امروز در آستانه فریبکاری جدیدی از آمریکاییها قرار داریم. رهبری سخنان دقیقی را روز گذشته ارائه فرمودند و به نظر من تحلیل بسیار دقیقی بود؛ آمریکاییها به دنبال یک ماجراجویی جدید هستند و یک نقشه برای دنیا ترسیم کردهاند تا مسئله فلسطین را سرهم بندی کنند؛ یکی از جاهایی که آمریکاییها هدف گرفتند ایران است چرا که ایستادگی ایران برای آنها هزینه داشت.
/2727
نظر شما