محمدحسین صفارهرندی در جلسه پرسش و پاسخ با دانشجویان دانشگاه صنعتی اصفهان درباره درس عبرت گرفتن از تجارب بد و خوب هر دولت اظهار کرد: هیچکدام از دورههای سازندگی، تثبیت انقلاب، بازسازی کشور، دوره توسعه سیاسی و اصلاحات را نمیتوان به صورت مطلق به زیر سئوال برده و یا تایید کرد.
عضو مجمع تشخیص مصلت نظام افزود: البته برآیند کار تمام این دولتها مثبت بوده و ایران همواره مسیر رو به تعالی را پیموده است که در غیر این صورت رشد علم در ایران 11 برابر میانگین رشد جهانی نبود و در علم و فناوری این همه حرف برای گفتن نداشتیم.
اهم اظهارات عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام را به نقل از فارس آمده است؛
*از کلیت مسیر پیموده شده توسط دولتهای مختلف راضی هستیم، من در دولت نهم حضور داشتم و انگیزههای خدمت و مشکلات بعدی مانند حاشیهرویهایی که مخل کار کشور است را شاهد بودم.
* رجوع ما به انگیزههای ابتدایی دولت نهم مانند خدمت بدون توجه به حاشیهها و کفش آهنین پوشاندن بر پای اعضای دولت برای خدمتگذاری بهترین نگرش برای کشوری است که در جاده پیشرفت افتاده و اگر از فرصتهایش استفاده نکند سرعت رشد وی کاهش پیدا میکند.
*در پاسخ به این سوال که{ برای جلوگیری از فتنه در انتخابات باید افراد فتنهگر را محدود کرد و یا فضای انتخابات را شفاف و کدورتها را کاهش داد؟}: هر دوی این موارد مهم است، افرادی که در مظان اتهامی مانند نداشتن ظرفیت پذیرش شکست هستند را نباید در انتخابات پذیرفت و به عبارتی افرادی که قرار است در انتخابات شرکت کنند باید به صراحت اعلام کنند که اگر نتیجه انتخابات به نفع آنها نباشد آن را بدون اعتراض میپذیرند.
* همچنین محیط انتخابات باید شفاف باشد که البته در منظر مردم ایران تمام انتخابات ایران چنین بوده وگرنه به این شکل گسترده از انتخابات استقبال نمیکردند. مشارکت 85 درصدی در انتخابات ریاست جمهوری و 65 درصدی مجلس نشان از این است که احساس مردم درباره شفافیت انتخابات مثبت است.
*در پاسخ به این سئوال که {آیا با توجه به عملکرد احمدینژاد مردم باز هم مشارکت پرشوری در انتخابات آینده دارند؟}: درباره مشارکت گسترده مردم نگرانی وجود ندارد. برآورد آخرین نظرسنجی نشان میدهد که 58 درصد مردم قطعا و با احتساب کسانی که حالت تردید و احتمال مشارکت را بیان کردهاند میتوان گفت که رقم احتمالی حضور در انتخابات 70 درصد باشد و 30 درصد نیز هنوز در این زمینه تصمیم نگرفتهاند که به طور معمول در آینده 50 درصد این افراد نظرشان مثبت شود و برداشت من این است که با انتخابات 70 درصدی در سال 92 روبهرو هستیم.
* نتایج نظرسنجی با این سئوال که «تا چه اندازه به گزینهای که آقای احمدینژاد برای انتخابات معرفی کند قطعا رای میدهید» نشان میدهد که بار آخر این اعتماد 13 درصد بوده است. این در حالی است که در دفعات قبل این درصد به ترتیب 16 و 30 درصد بوده است و این درصدها نشان میدهد که روند تنزل اقبال به سمت چنین گزینهای ادامه دارد.
مقصر اصلی را حاشیهنشینهای دولت یا همان جریان منحرفی میدانم
* مقصر اصلی را حاشیهنشینهای دولت یا همان جریان منحرفی میدانم که دولت احمدینژاد را از حیز انتفاع ساقط کردند.
* احمدینژاد پدر گفتمان اصولگرایی نیست بلکه مولود آن است، البته ایشان فرزند زیرک این گفتمان بود و زمانی که خیلیها با هزاران بازی میخواستند به دلها راه پیدا کنند گفتمان اصولگرایی را که برای احیای ارزشهای صدر انقلاب و هماهنگی با رهبری توسط جمع کثیری از نیروهای انقلاب از سال 81 تبیین شده بود، مد نظر خود قرار داد.
* این گفتمان شامل مبانی مانند عدالت است که این واژه نیز ساخته رئیس جمهور نیست بلکه رهبر انقلاب از زمان ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی مدام بر ضرورت آن تاکید داشتند اما توجهی به صحبت ایشان نشده بود.
* مبارزه با تبعیض و ثروتهای باد آورده در گفتمان اصولگرایی جای دارد، احمدینژاد این گفتمان را در سال 84 برجسته کرد اما این گفتمان اختراع وی نیست بنابراین اگر احمدینژاد مشکلی داشته باشد گفتمان بر جای خود باقی میماند.
احمدینژاد از برخی مواضع و عقاید سال 84 خود عقبنشینی کرد
* همانطور که شاهد هستیم احمدینژاد از برخی مواضع و عقاید سال 84 خود عقبنشینی و آیین دوستیابی و دشمنشناسی وی بعضا تغییر کرده است.
* قدرت میتواند وسوسههای شیطانی را در انسان تقویت کند، در شرع اسلام تاکید شده که کسانی که مسئولیت بیشتری دارند به خدا پناهنده شوند و در برابر وی خضوع بیشتری کنند تا خدای نکرده این مسئله از ذهنشان نگذرد که همه دنیا را باید به زیر مهمیز خود بکشانند.
*در مرحله انتخاب ما تحقیق خود را کردیم و به واسطه رای سال 84 و 88 پشیمان نیستیم بلکه در کارهایی که پس از آن باید انجام میدادیم چه بسا کوتاهی کردیم.
/220
نظر شما