بخش اعظمی از مناظره امروز حسین مرعشی و اسدالله بادامچیان به نگاه این دو نفر به نظام اسلامی و نگاه​های برآمده از آن گذشت.

به گزارش خبرآنلاین، مرعشی عضو حزب کارگزاران طی سخنان خود از بادامچیان پرسید: چرا مسلمانان لیبرال را تخطئه می​کنید؟ او هم در پاسخ با نشان دادن مجله​ای که در دست داشت، گفت: من کی تخطئه کردم؟ در جزوه مجله «ذکر» موتلفه در سال 1386 از آقایان پرسیدیم که نظراتتان چیست که رسیدیم به آقای مرعشی  که گفت من مسلمان لیبرال دموکرات و در خط امام هستم. ولی خط امام با دموکراسی و لیبرالیسم می سازد؟ حالا فوری نگو با فاشیسم و دیکتاتوری هم نمی سازد!
مرعشی: {باخنده} خب همه را با هم بگو!
بادامچیان: همین را می گویم که خط امام یک اتوبان دو بانده نیست. ما نظرتان را گفتیم و سانسور هم نکردیم.
مرعشی: هنوز هم همین نظر را دارم.
بادامچیان: شما گفتید در فلسفه لیبرالیسم با اسلام مخالف است اما در سیاست نه. شما گفته بودید که اسلام با مشی لیبرالیستی سازگار دارد.
مرعشی: {با خنده}گفتم سازگاری بیشتری دارد درست بخوان!
بادامچیان: {با خنده} خودت هم بخوانی همین را گفته​ای!
مرعشی: من به اندازه آقای بادامچیان حوزه نرفتم و طلبه هم نبودم. از اینکه در آن تاریخ هم اجازه دادند که نظراتم را از حزب سابقم بگویم - چون الان عضویت من معلق است- متشکرم. بنده هنوزم از نظراتم دفاع می کنم و می​گویم که شان اسلام بالاتر از یک نظام سیاسی یا اقتصادی است.
نظام مجموعه ای از نهاها و روابط میان نهادهاست. بانک و بخش خصوصی و قانون کار و تجارت و ...می شود نظام اقتصادی. پس شان اسلام بالاتر از این است که برای دوره خاصی نظام تعریف کند. این مسائل موازین دست ساز بشر است. بانک را بشر ساخته. در ابتدای نظام اسلامی در عربستان اصلا چیزی به نام سکه یا پول ضرب نمی​شده. درهم و دینار پول ایران و روم بوده.
در نظام سیاسی ما مجلس و تفکیک قواو دولت و شورای نگهبان و ولی فقیه داریم و رابط بین اینها که در قانون اساسی به رهبری واگذار شده است. سیاست​های کلی را رهبر با مجمع تشخیص تعیین می​کند. اسلام منزه است که کارکردی را در یک دوره​ای که فهم مسلمانان آن دوره بوده را به نام اسلام بزنیم. من نمی گویم اسلام دین زندگی نیست. اگر نظام بخواهد اسلامی باشد باید احکام اسلام را رعایت بکند.
این دیدگاه شما اسلام را در حد یک مکتب اخلاقی تنزل نمی دهد؟
بادامچیان: نظر آقای مرعشی همین است. این همان نظر مسیحیت است.
مرعشی: نه اینگونه نیست. من از شما می​پرسم که بگویید شورای نگهبان را از کجای قرآن در آوردید؟ تفکیک قوا کجای سنت رسول الله بوده؟
بادامچیان: بوده!
مرعشی: خب بگویید کجا بوده؟ بانک و بیمه را که پذیرفته​اید، از کجای اسلام در آمده؟ اینها عرف جامعه است. ما هم با علما می​نشینیم بحث می​کنیم و ممکن است در مواردی به اجماع برسند یا اختلاف نظر داشته باشند. من به حرف شهید مطهری استناد می کنم که گفته اند لیبرالیسمی که در اسلام هست به مراتب فراتر از آن چیزی است که در غرب هست.
بادامچیان: من می​گویم نظام نیاز به مسئول اسلامی دارد نه لیبرال. چون لیبرال ها نظام را....
مرعشی: به باد می دهد؟!
بادامچیان: نه. بحث من این است که نباید کسی بیاید سرکار که لیبرال باشد.
مرعشی: لیبرال مسلمان چی؟
بادامچیان: کسی باید بیاید سرکار که به اصل ولایت فقه باور دینی داشته باشد. غیر مسلمانان هم که به قانون اساسی ما هم التزام دارند. من مسلمانیم که آزادمنشی را بالاتر از لیبرالی می دانم.
مرعشی: ولی در مسالمان ها دیکتاتور هم زیاد است!
این مناظره همچنان ادامه دارد.
/2929
کد خبر 278865

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۷:۴۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۰۶
    1 23
    مطالب آقای مرعشی د مده شده و کارکرد خود را پس از حکومت لیبرال ماباته در سال 76 تا 84 دیگر از دست داده و نیز واژه های پر طمطراق آزادی وتوسعه سیاسی حنایش برای مردم رنگی ندارد وپاسخ به شبهات آقای مرعشی را هر بچه دبیرستانی با تکیه برمبانی دینی میداند شیفتگی به تفکر غرب زمانش در ایران به سر آمده است

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین