محمود عزیزی: ابراهیم حسنبیگی رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در حاشیه نشست خبری همایش «دفاع ملی، دفاع همهجانبه»، در پاسخ به خبرآنلاین مبنی بر اینکه با توجه به راهبرد امنیت ملی آمریکا در سال 2013 پیشبینی شما از برنامه آمریکا در خصوص ایران چیست؟، گفت: راهبرد تحریم یا سایر فشارهای امنیتی و سیاسی حاکی از ضعف آنها است، نه قدرتشان و مواضع اعلامی آنها نیز بیشتر جنبه عملیات روانی دارد. اگر ما بر اساس سیاستهای کلی و تدابیر مقام معظم رهبری جلو برویم، مطمئناً موفق خواهیم بود.
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با اشاره به برگزاری همایش «دفاع ملی، دفاع همهجانبه» در 17 اسفندماه، در نشست خبری امروز خود گفت: سخنران مراسم افتتاحیه این همایش رئیس مجلس شورای اسلامی خواهد بود و وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح، معاون اول قوه قضائیه، سرلشگر فیروزآبادی رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و سرلشگر دکتر باقری افشردی معاون ارکان ستاد کل نیروهای مسلح مهمان مدعو این همایش هستند.
وی با اشاره به فرمایشات حضرت امام (ره) و مقام معظم رهبری در خصوص اهمیت دفاع ملی اظهار داشت: دفاع همهجانبه و کسب آمادگی راهبردی و ارتقای آمادگیهای همهجانبه به منظور مقابله موثر و متناسب با نوع و ابعاد و ماهیت تهدیدات امری ضروری است.
حسن بیگی افزود: از آنجا که امنیت، زمینه پیشرفت مادی و معنوی و کسب عزت ملی را برای کشور فراهم میکند، بنابراین دفاع با هدف وصول به پیشرفت در سایه درک صحیح از مفهوم دفاع، امکانپذیر است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند دفاع جزئی از هویت یک ملت است. بنابراین بهکارگیری همه مقدورات برای دفاع همهجانبه ضروری است.
رئیس دانشگاه دفاع ملی با اشاره به مشارکت خوب نیروهای مسلح در حوزه دفاع، گفت: در خصوص این همایش، مجموعه نیروهای مسلح تلاشهای موثری را انجام دادند و علاوه بر آنها وزارت خانههای مختلف، قوای سهگانه و دانشگاههای مهم کشور از آغاز سال جاری با یک برنامهریزی منظم و مشترک تلاشهای خود را در جهت برگزاری این همایش آغاز کردند.
وی در خصوص ویژگیهای خاص همایش دفاع ملی اظهار داشت: اقدامات علمی مربوط به همایش قبل از برگزاری آن انجام شده است و در این مسیر کمیسیونهای علمی و اجرایی تشکیل شده است. محصولات علمی همایش نیز در روز برگزاری در اختیار پژوهشگران و رسانهها قرار میگیرد.
حسنبیگی همچنین در خصوص محورهای علمی این همایش گفت: مفاهیم، ماهیت، اصول معرفتشناسی، دفاع همهجانبه، قدرت اقتصادی سیاسی، اجتماعی فرهنگی، علمی فناوری، قدرت نظامی، پدافند غیرعامل، آمایش سرزمین، مطالعات تطبیقی و بهرهگیری از تجربیات در دفاع ملی و امنیت ثبات داخلی 9 محور علمی این همایش هستند.
وی با اشاره به برگزاری 10 نشست تخصصی در روز قبل از همایش، اظهار داشت، افزود: در نشستهای تخصصی متخصصین مربوطه با ارزیابی مقالات و رتبهبندی آنها، مقالات برتر را برای ارایه در صحن همایش انتخاب میکنند.
در این مراسم همچنین شمس دولتآبادی دبیر علمی همایش مذکور، با اشاره به مقالات ارایه شده در این همایش، گفت: در خصوص برگزاری این همایش در دو مرحله فراخوان عمومی داده شد که با استقبال خوب پژوهشگران و نخبگان دفاعی مواجه شد و 775 چکیده مقاله به دبیرخانه ارسال شد که از این تعداد 407 مقاله مورد ارزیابی قرار گرفت.
وی ادامه داد کمیته علمی با برگزاری 16 جلسه با 40 دستگاه علمی و پژوهشی به ارزیابی مقالات پرداخته و در نهایت 260 مقاله را حائز شرکت در همایش شناخت که 75 مورد آن در پنلهای همایش ارائه میشود و 88 مورد نیز به صورت پوستر و مابقی در نشریات همایش درج میشود.
وی با اشاره به استقبال خوب پژوهشگران از این همایش، گفت: هدف عمده این همایش که توسعه ادبیات دفاع ملی با نگاه اسلامی - ایرانی بوده است، به مقصود خود رسیده و ما از این بابت خوشحال هستیم.
در ادامه این نشست خبری رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در پاسخ به پرسشی در مورد اینکه چه تمهیدی اندیشیدید تا دستاوردهای این همایش مورد استفاده نهادهای گوناگون قرار گیرد؟، گفت: عمده تلاش ما در دانشگاه عالی دفاع ملی اجرایی کردن این راهبردها است و تلاش میکنیم این مطالعات را به حوزه اجرا نزدیک کنیم. چرا که اصولاً کار ما با کاربرد پیوند خورده و ما به دنبال مطالعات صرفاً کتابخانهای نیستیم.
وی همچنین در پاسخ به پرسش دیگری در خصوص اقدامات این همایش در حوزه اقتصادی و دیپلماسی، گفت: «اقتصاد مقاومتی» سرلوحه اقدامات پژوهشی ما در سطح کشور و نیروهای مسلح است و در حوزه سیاست خارجی نیز تعداد قابل توجهی از مدیران این حوزه در حال فعالیت هستند. برگزاری این همایش با هدف همافزا کردن این تلاشها و تجمیع توانمندیهای راهبردی برای رسیدن به امنیت ملی است.
/29212
نظر شما