به گزارش خبرآنلاین، بررسی صلاحیت وزیر پیشنهادی ارتباطات نخستین دستور کار امروز مجلس بود. بعد از سخنان رییس جمهور، دو نماینده مخالف و یک نماینده موافق، محمد حسن نامی وزیر پیشنهادی دولت برای تصدی این وراتخانه برای دفاع از خود پشت تریبون قرار گرفت.
وی در ابتدای سخنان خود به بیان اهمیت جایگاه ارتباطات و فضای مجازی در کشور پرداخت و گفت: در جامعه 4 میلیون و 500 هزار نفری دانشجویان، نزدیک به 17.3 درصد از آنها در رشتههای، برق، الکترونیک و کامپیوتر تحصیل میکنند. 74 درصد از 150 نفر برتر کنکور سال جاری رشتههای برق و کامپیوتر را انتخاب خود قرار دادهاند.
وی در پاسخ به اظهارات مخالفان با وزارتش که او را فردی غیر متخصص در حوزه ارتباطات می دانستند، گفت: شاید هیچ زمانی مانند امروز من در شغلی که مرتبط با حوزه فعالیتهایم بوده باشد نبودهام. دورههایی مانند جنگ الکترونیک، دفاع سایبری و همچنین انواع بیسیم ها و ... از جمله حیطه های کاری من بوده است که نشان دهنده تسلط من بر حوزه ارتباطات است.
وی ادامه داد: از سوی دیگر شما می دانید که بیشترین و بهترین تجهیزات ارتباطی ابتدا وارد نیروهای مسلح و سپس وارد بخش های شخصی و غیر نظامی می شود.
نامی در ادامه در بیان برنامههای 6 ماهه حضورش در وزارت ارتباطات، اظهار داشت: اجرای احکام قانون برنامه پنجم توسعه از مهمترین برنامههای کاری من خواهد بود، با توجه به احکام تعریف شده در برنامه پنجم تلاش خواهد شد که زیرساختهای ارتباطی و فناوری اطلاعات، پهنای باند مناسب و شرایط امن و پایدار جهت تامین دسترسی صددرصد دستگاه های اجرایی و کسب وکار و 60 درصد خانوار به اینترنت، تامین زیرساختهای لازم جهت تعاملات الکترونیکی کلیه نهادهای دولتی و غیردولتی به منظور ارائه خدمات الکترونیکی، ایجاد پایگاه داده استانی و ملی، بومی و کاربردی کردن آنها در قالب شبکه ملی اطلاعات مورد توجه قرار گیرد.
وزیر پیشنهادی دولت تصریح کرد: متعهد می شوم که حمایت، توسعه و برقراری شبکه های اختصاصی از جمله شبکه بانکداری الکترونیک، تجارت الکترونیک، شبکه سلامت، شبکه مالیاتی کشور، توسعه شبکه علمی کشور، شبکه آموزش و پرورش، شبکه املاک کشور، کاربرد فناوری اطلاعات در خدمات حقوقی و قضایی، کاربرد فناوری اطلاعات در کنترل فرآیندهای نفتی و ... را به سرعت پیگیری نمایم.
وی تعامل و همکاری با مجلس و شورای عالی فضای مجازی و دیگر شوراهای مرتبط را از دیگر برنامههای خود دانست و تاکید کرد: شورای عالی فضای مجازی با امر مقام معظم رهبری و با توجه به اهمیت امر تمرکز سیاست گذاری، تصمیم گیری و هماهنگی در فضای مجازی تشکیل داده شد. وزارت ارتباطات تلاش خواهد کرد بیشترین همکاری را با این شورا داشته باشد. ضمن اینکه تلاش می کنیم با دیگر شوراها مانند شورای عالی امنیت ملی و انقلاب فرهنگی هم ارتباط مناسب داشته باشیم.
نامی تلاش برای توسعه مخابرات روستاها و مناطق محروم، حل مشکلات کارگزاران و پیمانکاران مخابرات، تقویت نظارت بر حوزههای خصوصی و تنظیم مقررات و روابط بین اپراتورها براساس سیاستهای کلی اصل 44، را از دیگر برنامه های خود اعلام کرد.
وی ادامه داد: مرزداری الکترونیک، تقویت آمادگی بیشتر در مقابله با تهدیدات سایبری، تعامل با مجامع بین المللی، تقویت حوزه پژوهش و حمابت از شرکتهای دانش بنیان، حمایت از تولید تجهیزات حوزه فناوری و ارتباطات، توسعه سرمایه گذاری در بخش ارتباطات و فناوری، سرمایه گذاری در زمینه پهنای باند، پیگیری ایجاد نظام مهندسی ارتباطات و فناوری اطلاعات، ساماندهی فعالیت های بازار پستی و حمایت از زبان و خط فارسی در فضای مجازی را در کنار برنامههای دیگر خود دنبال خواهیم کرد.
وزیر پیشنهادی دولت در ادامه سخنان خود به تبعات سرمایه گذاری در بخش ارتباطات پرداخت و گفت: تبعات سرمایگه گذاری در این بخش باعث توسعه صادرات و افزایش درآمدهای خزانه خواهد شد. سرمایه گذاری در این بخش تا قبل از واگذاری شرکت مخابرات در سال 86 حدود دو هزار و 10 میلیارد تومان بوده است و بعد از واگذاری مخابرات متاسفانه سیر نزولی داشته است.
نامی اظهار داشت: توسعه بانکداری الکترونیک و خرده بانکداری، جهت جمع آوری نقدینگی، تنظیم بازار و کمک به اقتصاد کشور از برنامه های بسیار مهم است. در زمینه تحقیقات هم باید بیشتر توجهمان به فضای ماورای جو باشد. ما تمرکز خود را بر این موضوع خواهیم گذاشت، چرا که یکی از موارد تخصصی اینجانب است.
/29220
نظر شما