فارس نوشت:

استاد دانشگاه تهران گفت: هاشمی خواست اقتصاد "آدم اسمیت" را در ایران پیاده کند.
صادق زیبا‌کلام در مناظره با حمیدرضا ترقی در دانشگاه ایلام با بیان اینکه هاشمی رفسنجانی قصد داشت اقتصاد سرمایه‌گذاری را در کشور پیاده کند، افزود: ‌هاشمی مسیر اقتصاد ترکیه، کره، ژاپن، مالزی، اسپانیا، ایتالیا و ... را می‌خواست طی کند که در نهایت نشد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: بنابراین این طرح مانند یک شیر بی‌یال، شکم، دم و ... شد و نتیجه‌ای حاصل نشد.

زیباکلام تصریح کرد: معتقد هستم، هیچ راهی جز مسیر غرب برای توسعه در پیش نخواهیم داشت و باید در این مسیر حرکت کرد.

این استاد دانشگاه گفت: باید مسیر راه توسعه اقتصادی کشورهای ترکیه، اسپانیا و ... را در پیش گرفت.

*راه پیشرفت اقتصادی ایران بهره‌گیری از شیوه‌های غربی است

وی ادامه داد: ما چاره‌ای جز این نداشته و باید در این مسیر حرکت کنیم و مادام که اقتصاد ایران دولتی باشد این مشکلات وجود دارد.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: تا اقتصاد هم دولتی باشد اقتصاد فاسد، ورشکسته و مصیبت‌های فعلی باقی خواهد ماند.

زیبا کلام تصریح کرد: از زمانی که اقتصاد سرمایه‌داری ‌شکل گرفته تا امروز که 250 سال می‌گذرد، شما یک اقتصاد دولتی را نام ببرید که در این 200 سال موفق شده باشد.

این استاد دانشگاه گفت: هرکس هم غیر این مسیر را رفته و خواسته بهشت را ایجاد کند تنها وارد جهنم شده است.

وی ادامه داد: اقتصاد ایران هم شامل این قانون می‌شود و ما برای جهش اقتصادی و پیشرفت اقتصادی هیچ راهی جز راه غرب نداریم.

این استاد دانشگاه گفت: در زمان هاشمی رفسنجانی نشد این مسیر طی شود و به سمت راه رشد اقتصاد سرمایه‌داری حرکت کنیم.

*موضوع اقتصاد اولویت اول دولت خاتمی نبود

وی ادامه داد: زمان خاتمی نیز اساسا اقتصاد اولویت اساسی اصلاح‌طلبان نبود بلکه آنان معتقد بودند که اولویت کار توسعه سیاسی است.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: خاتمی و همفکرانشان معتقد بودند تا حاکمیت قانون نباشد ما نمی‌توانیم از نظر اقتصادی پیشرفت کنیم.

زیبا کلام تصریح کرد: 34 سال از عمر انقلاب گذشته اگر 340 سال دیگر هم بگذرد باید از اقتصاد دولتی دور شویم تا راه پیشرفت و توسعه وجود آید.

*هاشمی در سیاست تنش‌زدایی با آمریکا و غرب موفق عمل نکرد

این استاد دانشگاه گفت: هاشمی رفسنجانی در سال 68 تلاش زیادی کرد تا تنش‌زدایی را با کشورهای اروپایی آغاز کند ولی موفق نشد.

وی ادامه داد: هاشمی می‌خواست که با آمریکایی‌ها و اروپایی‌ها تنش‌زدایی کند اما نشد چون جلوی او را گرفتند.

این استاد دانشگاه اضافه کرد: اما با عربستان و امارات روابط خوبی برقرار شد و هاشمی توانست در حوزه خلیج فارس و جهان عرب تا حدودی موفق شود.

زیبا کلام تصریح کرد: اوج سیاست تنش‌زدایی در دیپلماسی سیاست خارجی کشور در دوران خاتمی روی داد.
 

/2727

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 279641

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 14 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۰:۳۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    54 9
    شما بعد از 24 سال فهمیدی که راه نجات اقتصاد، حرکت در مسیر اقتصاد آزاد است ولی آقای هاشمی قبل از خیلی ها به این موضوع رسیده و در آن جهت حرکت می‌کرد.
    • بدون نام IR ۰۸:۲۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
      16 3
      زيبا كلام نميگه من تازه فهميدم . ميگه بايد از اين مسير رفت. اين بنده خدا كه كار اجرايي نكرده
  • ... IR ۱۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    20 48
    زیباکلام خیلی وقت است که تلاش می کند به همه ثابت کند که هاشمی از همه بهتر است و تنها کسی که می تواند کشور را نجات دهد ایشان است و ... اگرچه نمیتوان خدمات هاشمی را نادیده گرفت اما برگشت به دهه شصت از عقلانیت به دور است.اختناق فرهنگی آن دوره را کسی فراموش نمی کند
  • بدون نام IR ۱۱:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    67 4
    فرق اولويت رو هم با مقايسه وضع معيشت مردم در دوره خاتمي با زمان اصول گراها فهميديم!
  • بدون نام IR ۱۲:۴۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    82 4
    اقتصاد براي خاتمي اولويت اول نبود ولي بدون اولويت هم نبود و خاتمي از بهترين نيروها و اقتصاددانها استفاده كرد. ضمنا بنده از شيفتگان خاتمي نبوده و نيستم
  • بدون نام IR ۱۲:۵۱ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    81 6
    اقتصاد براي خاتمي اولويت نداشت ولي ما بهترين وضع اقتصادي رو داشتيم - اگه اولويت داشت چي ميشد . امثال خبر گزاري فارس و اصول گرايان تند رو جرات و شهامت بيان اينكه در دوره خاتمي بهترين شرايط اقتصادي - سياسي - و امنيتي رو داشتيم ندارند .
    • بدون نام IR ۱۴:۵۶ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
      8 49
      شما شرايط اقتصادي زمان خاتمي رو بايد اينگور تحليل كنيد كه زيرساختهاي اقتصادي در دولت 8 ساله هاشمي محكم شده بود و خاتمي فقط محصولش را درو كرد .
    • بدون نام IR ۱۴:۵۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
      3 68
      اگر حرف زيباكلام درسته پس چرا در دوره خاتمي ايران يكي از اضلاع مثلث شرارت شد؟
    • بدون نام IR ۲۰:۳۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
      5 28
      این حرف شما(بهترين وضع اقتصادي) رو خود اصلاح طلب ها قبول ندارند و منتقدشن ...خصوصا بعداز اینکه خاتمی رفت...البته نسبت به الان بهتر بود ولی بهترین نبود...
  • آقا مل TZ ۱۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    96 5
    صادق جان، برادر من؛ فكر مي كنم موفق ترين رئيس جمهور إز نظر اقتصادي آقاي خاتمي بود، صندوق ذخيره ي ارزي و جهت گيري هاي اقتصادي و حركت هاي مداوم و ملائم رو كه إز ياد نبردي انشاالله. يا فكر مي كني كه استارت پروژه بدون داشتن پول تكميل أون يا بدهي سررسيد شده ي خارجي مسير تركيه و كره بود؟ آيت الله هاشمي هدفش ممكنه درست بوده باشه ولي مسيرش قطعن نه.
  • دلسوخته IR ۲۳:۰۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    28 1
    آقای خاتمی- باتنش زدائی مثال زدنی اش ، باعث شد در پروژه های بزرگ سرمایه گذاری خارجی- شرکت های درجه یک (حتی شرکتهای آمریکایی با تشکیل کنسرسیوم) در مناقصات ایران شرکت و حتی خود کشی می کردند هر جور شده برنده شوند. بطوریکه شرکت توتال در پارس جنوبی مجبور شد 30% نسبت به قیمت قرارداد مشابه اش در قطر تخفیف دهد تا برنده گردد. بطوریکه با تورم جهانی در سال 2003 ضرر و زیانش در قرارداد با ایران بسیار هنگفت شد اما بخاطر اعتبارش حاضر به فسخ نمی شد. تا در زمان دولت عدالت محور خود ایران فسخ کرد و اونا آنقدر خوشحال بودند. که موقع رفتن لب تاب هدیه می دادنند و جشن گرفته بودند.! البته نتیجه این سیاست ها (دیپلماسی برد برد!!؟ دکتر) برای همه اعیان است.(کارشناس امور قراردادهای پارس جنوبی)
  • نیما IR ۲۳:۱۰ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۰
    6 20
    آیا اسلام راه وروش اقتصادی ندارد که به قول آقای زیبا کلام ما باید راه غرب را برویم. یا برخی بخواهند راههای کشورهای سکولار را بروند. آیا از نظر آقای زیبا کلام بین حکومت دینی و اقتصاد سالم پیشررو ؛ رابطه معناداری وجود ندارد که راه غربی پیشنهاد می کنند.
  • محسن IR ۲۲:۴۴ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۱
    12 3
    ماصددرصد بايدازتجارب خوب كشورهاي غربي استفاده كنيم چون راه وزمان پيشرفت راكوتاه ميكند.اما اقتصاد غرب اقتصادسرمايه داري است وفرصت رابيشتر به سرمايه دارهاميدهد. اگردرايران تعاونيها بصورت كلان فعال شوند هركس ميتواند به نسبت سرمايه وتخصص خودسهام بگيردودولت هم بجاي دادن سهام عدالت ميتواند به هرايراني اعتبارمساوي اختصاص دهدتا همه قادرباشندحداقل سهام رابخرندوبدينطريق بنگاههاي اقتصادي توانمند شكل گيرد وواگذاريهاي اصل44 به اين تعاونيها صورت گيرد.بدين ترتيب اقتصاد ازدولتي به ملي تبديل ميشودوعدالت اقتصادي هم زمينه سازي ميشود