دبیر نهاد کتابخانه​های عمومی کشور که تقریبا چند بار در هفته، آمار دقیق مطالعه ایرانی​ها را اعلام و کشورمان را رتبه اول منطقه عنوان می​کند، فعالیت​های کتابخانه​ای کشور را به دو دوره از امیرکبیر تا دولت نهم و بعد از آن تقسیم کرد!

به گزارش خبرآنلاین، منصور واعظی در جلسه انجمن کتابخانه های عمومی استان هرمزگان به تشریح وضعیت مطالعه و کتابخانه ها در کشور پرداخت و اظهار داشت: در حال حاضر کشور ما از نظر تعداد کتاب، منابع کتابخانه ای و اعضای فعال در رده نخست خاورمیانه قرار دارد و این موضع بیانگر محقق شدن سند چشم انداز 20 ساله کشور در این بخش است.

وی افزود: طبق آخرین آمارها که مربوط به اردیبهشت ماه امسال است سرانه مطالعه در کشور به ازای هر نفر 75 دقیقه شامل 15 دقیقه مطالعه کتاب، 21 دقیقه مطالعه قرآن و کتب دعا و مابقی آن مربوط به مطالعه روزنامه ها و مطالعه در فضای مجازی است.

دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور با اشاره رواج مطالعه در فضای مجازی بیان کرد: طبق آمارها میزان مطالعه مردم از طریق فضای مجازی هر ساله افزایش پیدا کرده که این موضوع از نظر ما بد نیست و با وجود اهمیت جایگاه کتاب، مطالعه کتاب از طریق فضای مجازی نیز مفید است.

وی در ادامه دوران دولتهای نهم و دهم را دوران طلایی ارتقاء شاخص های کتابخانه ای در کشور دانست و اظهار کرد: از زمان امیر کبیر که نخستین کتابخانه عمومی به شکل فعلی در کشور ساخته شد تا زمان ابتدای دولت نهم هزار و 600 کتابخانه در کشور ما ساخته شده بود اما تعداد کتابخانه های عمومی در اسفند ماه امسال از رقم سه هزار کتابخانه عبور خواهد کرد.

دبیر شورای فرهنگ عمومی کشور یکی از مهمترین برنامه های نهاد کتابخانه ها را توسعه ایستگاههای مطالعه در سراسر کشور عنوان کرد و افزود: در حال حاضر تنها دو میلیون و 500 هزار نفر از مردم ما عضو کتابخانه های عمومی هستند و ما باید شرایطی ایجاد کنیم تا افراد بیشتری با کتاب ارتباط داشته باشند که بر این اساس ایستگاه های مطالعه در سراسر کشور ایجاد می شوند و در این طرح هر ماه 50 جلد از 15 عنوان کتاب در قفسه های ایستگاه مطالعه قرار می گیرند و در مجموع طی یک سال 180 عنوان کتاب در این ایستگاه ها به مردم ارائه می شود و کتاب هایی نیز مخصوص افراد نوسواد و کودکان و نوجوانان در این ایستگاه ها وجود دارد.

وی تصریح کرد: در ابتدای دولت نهم 38 باب کتابخانه عمومی نهادی در هرمزگان وجود داشت که این رقم در حال حاضر به 42 کتابخانه رسیده که به اضافه کتابخانه های مشارکتی 53 کتابخانه در هرمزگان وجود دارد.

6060

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 280060

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 4
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۶:۵۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    13 0
    همه چیز عالیه. دست شما هم درد نکنه
  • بدون نام IR ۰۸:۱۳ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    9 0
    شما که راست می گویید ...
  • بدون نام A1 ۰۸:۴۸ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    9 0
    سلام چرا زحمتی که برای ساخت کتابخانه در کل محلات تهران توسط شهرداری تهران کشیده شده رو به پای خودتون می نویسید
  • بدون نام IR ۰۹:۳۷ - ۱۳۹۱/۱۲/۱۳
    8 0
    صددرصدمطالعه روزی 10تا15 ساعت روزانه دانش آموزان دبیرستان برای قبولی درکنکورهم درمحاسبات اومده .