مروری بر اخبار فناوری اطلاعات ایران در شامگاه یکشنبه 13 اسفند ماه 1391

 

 

 

 

 

  • عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی گفت:‌ اگر امروز برای اپراتور سوم (رایتل) مشکلاتی ایجاد شده، اپراتورهای دیگر نباید خوشحال باشند چرا که مشکلات موجود در زمینه مکالمه تصویری، در ارتباط با اینترنت نیز وجود دارد. به گزارش خبرنگار ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، شاه‌میرزایی - عضو حقیقی شورای عالی فضای مجازی - امروز در قالب همایشی که توسط گروه علمی تحلیلی طیف برگزار شده بود، به روند شکل‌گیری شورای عالی فضای مجازی و بخشی از فعالیت‌های این شورا طی یک سال گذشته اشاره کرد و گفت: شورای عالی فضای مجازی به دلیل آن‌که شورایی فرابخشی محسوب می‌شود، وابستگی خاصی به هیچ یک از دستگاه‌ها ندارد و ما می‌توانیم بدون تعصب بر روی بخشی خاص وارد عمل شویم که این مسئله حسن بزرگی محسوب می‌شود. وی در ادامه عنوان کرد: گاه ممکن است مدیران در یک دستگاه دولتی چندین بار تغییر کنند اما درنهایت در مواجهه با بخش خصوصی از عملکرد آن‌ها دفاع می‌شود. شاه میرزایی در ادامه صحبت‌های خود یادآور شد: شورای عالی فضای مجازی به هیچ یک از قوای کشور وابستگی ندارد و فراتر از قوه‌ها کار می‌کنند.

 

 

  • عضو هیات مدیره اپراتور سوم تلفن همراه یادآور شد: در پنج سال آینده حدود 66 درصد به ترافیک دیتا افزوده خواهد شد. به گزارش خبرنگار ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، پاک روان - عضو هیات مدیره رایتل - در همایشی که از سوی گروه علمی تحلیلی طیف برگزار شده بود اظهار کرد: در حال حاضر سرویس‌هایی که در آن‌ها از سیم‌کارت استفاده می‌شود سالانه 7.6 درصد رشد دارند که این رشد دو برابر رشد افرادی است که از تلفن همراه استفاده می‌کنند. وی در عین حال عنوان کرد: تا سال 2017 میلادی تعداد سیم‌کارت‌هایی که فعال هستند، دو برابر جمعیت دنیا خواهد شد چرا که بسیاری از سیم‌کارت‌ها کارکردی به مراتب فراتر از مکالمه خواهند داشت. عضو هیات مدیره رایتل در بخش دیگری از صحبت‌های خود یادآور شد: تا سال 2012 تعداد تلفن‌های همراه دنیا رشد چندانی نداشت اما تلفن‌های همراه دیتا طی سال‌های آتی بیش از سه برابر افزایش خواهند داشت.

 

 

  • مدیر عامل یک شرکت اینترنتی با انتقاد از قیمت پهنای باند یادآور شد: قیمت پهنای باند در ایران چند برابر کشورهای دیگر است و درچنین شرایطی نه تنها دیتاسنترها قادر به فعالیت نیستند بلکه سایت‌های مطرح نیز به دلیل این هزینه‌های بالا مجبور به مهاجرت معکوس خواهند شد. به گزارش خبرنگار ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، فریدون قاسم‌زاده - استاد دانشگاه شریف و مدیر یک شرکت اینترنتی در همایشی که از سوی گروه علمی تحلیلی طیف برگزار شده بود، به صحبتی کوتاه پرداخته و عنوان کرد: در سال 2012 از میان هفت میلیارد جمعیت جهان شش میلیارد نفر تلفن همراه داشته‌اند و در این میان تنها یک میلیارد نفر از جمعیت بوده‌اند که دسترسی به تلفن همراه نداشته‌اند. همچنین در این سال آمار کاربران اسمارت فون‌ها از یک میلیارد گذشت. وی ادامه داد: اکنون در کشورهای مختلف افراد به راحتی با استفاده از اینترنت امور خود را انجام می‌دهند و در این میان بهترین راه برای دسترسی به اینترنت، تلفن همراه است. چراکه همیشه و در هر شرایطی همراه افراد است. به همین دلیل اکنون حدود دو و نیم میلیارد از جمعیت موبایل‌دار جهان از اینترنت تلفن همراه نیز استفاده می‌کنند.

 

 

  • داوود زارعیان از ارائه بیش از 250 سرویس ارزش افزوده بر مبنای تلفن همراه و امکان ارائه حداقل 200 سرویس در تلفن ثابت خبر داد. به گزارش خبرنگار ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، داوود زارعیان - دبیر ششمین همایش ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات - در این همایش به صحبتی کوتاه پرداخت و عنوان کرد: در حال حاضر با مباحث کارشناسی، شرکت‌ها و سازمان‌های موثر در حوزه خدمات ارزش افزوده تلفن همراه به بیش از 250 سرویس دسترسی یافته‌اند و در این زمینه سرویس‌های مختلفی در حال ارائه است. وی در عین یادآور شد: در زمینه تلفن ثابت نیز امکان ارائه حداقل 200 خدمت وجود دارد که درنهایت لازم است در این زمینه شرکت‌های بخش خصوصی، موسسات و اپراتورهای تلفن همراه و ثابت به فعالیت‌های متعدد بپردازند چراکه در غیر این صورت قادر به ادامه حیات نخواهند بود و حیات آن‌ها در گروی توسعه خدمات ارزش افزوده محسوب می‌شود. مدیر کل روابط عمومی شرکت مخابرات ایران در بخش دیگری از صحبت‌های خود شرکت ارتباطات زیرساخت، اپراتورهای ارائه کننده خدمات، شرکت‌های ارائه‌کننده خدمات ارزش افزوده و تامین کننده محتوا را برخی از بخش‌های مهمی دانست که در این عرصه فعالیت دارند.

 

 

  • اولین دانشنامه الکترونیک قلب و عروق کشور به زبان فارسی به منظور آموزش رساندن به مردم درخصوص پیشگیری از بیماری‌های قلبی - عروقی در بیمارستان شهید رجایی راه‌اندازی شده است. اکبر نیک پژوه - مسوول فنی کلینیک پیشگیری و ارتقاء سلامت قلب و عروق بیمارستان شهید رجایی - با بیان این مطلب گفت: بیمارستان شهید رجایی عضو بیمارستانهای عاری از دخانیات شبکه سازمان جهانی بهداشت شده است که دبیرخانه آن بیمارستان مسیح دانشوری بوده و رسالت آن این است که در محیط بیمارستان المان‌هایی نصب شود که مردم سیگار مصرف نکنند.

 

  • مدیرعامل شرکت ارائه دهنده خدمات دیتا سنتر در ایران، بزرگترین دلیل انتقال میزبانی وب سرورهای داخلی به خارج از کشور و عدم استفاده از دیتاسنترهای ایرانی را گرانی نرخ پهنای باند اینترنت در کشور عنوان کرد و گفت: قیمت پهنای باند در ایران چند برابر کشورهای دیگر است و درچنین شرایطی نه تنها دیتاسنترها قادر به فعالیت نیستند بلکه وبسایت‌های پربازدید نیز به دلیل این هزینه‌های بالا مجبور به مهاجرت معکوس در میزبانی سرورهای خود خواهند شد.فریدون قاسم زاده با بیان اینکه هم اکنون 91 درصد سایت‌های تاپ و پربازدید کشور را سایتهای ایرانی تشکیل می دهند و تنها 9 درصد سایت‌های پربازدید کشور سایت‌های خارجی هستند اضافه کرد: در این میان بخش عمده‌ای از این 9 درصد به سایت‌هایی مانند گوگل و یاهو مربوط می‌شود؛ اما نکته قابل توجه آنکه تنها 40 درصد سایت‌های ایرانی پربازدید، در ایران میزبانی می شوند و 60 درصد دیگر این سایتها به دلیل هزینه های بالای میزبانی داخلی، هاستینگ های خارج از کشور را انتخاب می کنند.
     
  • چهارمین همایش بین المللی مخابرات ایران توسط گروه علمی تحلیلی طیف شریف با حضور مدیران و تصمیم گیران مخابراتی کشور و با هدف تبیین نقش و جایگاه سیاستگذاری در توسعه خدمات مخابراتی کشور و بررسی چالش ها و شناخت موانع پیش رو برگزار شد. در این گردهمایی علاوه بر حضور و سخنرانی تصمیم گیران حوزه سیاستگذاری فضای ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور، سخنرانانی از کشورهای آلمان، فرانسه، اتریش، کره جنوبی، بلغارستان و ترکیه نیز با هدف تبادل دانش و ارائه تجربیات جهانی حضور داشتند. برپایی نشست تخصصی با حضور رئیس شورای رقابت و نمایندگانی از سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی، مرکز ملی فضای مجازی و شرکت های PAP و سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور از جمله برنامه های این همایش است که بررسی کارنامه یک ساله مدیریت فضای مجازی کشور، پاسخ به سوالات متداولی چون متولی اصلی سیاستگذاری در حوزه ICT کشور کیست و این متولی چه نقش و تاثیرگذاری بر روی روند توسعه یا عدم توسعه خدمات در بخش مخابرات کشور دارد از جمله محورهای قابل بحث در این نشست خواهد بود. علاوه بر برگزاری کارگاههای تخصصی مانند تدوین طرح تجاری مخابراتی، ایجاد برند مخابراتی و پردازش ابری توسط مشاورین خارجی و داخلی، کمیته برگزاری این همایش، با توجه به تقارن برگزاری این همایش با پایان سال تولید ملی، حمایت از کار و سرمایه ایرانی، نمایشگاهی از توانمندیهای شرکت های داخلی نیز در جنب این همایش برپا کرده است.
     

 

5656


 

کد خبر 280204

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =